Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Rýhuje se na "zavřené" radličky a tím pádem vznikne - musí vzniknout, plocha mezi řádky. Mám originál nosič radliček a při agragaci v zadu jen změním polohu radliček v závěsu. Tím se vlastně "šteluje" hloubka záběru. Počkám, co napíše Rendos, protože já nemám potřebu nějakých úprav. Je ale fakt, že sázet jednoosákem sazečem a nebo radličkama je nebe a dudy. Já už radličky s nosičem používám jen v zadní agregaci a jen na nahrnování. Co jsem taky zjistil, používám ty klasické "plechové" radličky a ty musí být jedna jak druhá. To znamená i třeba poloha nohy, která drží dvěma šrouby a má v nich vůli by měla být na odou a v té vůli na stejném místě, jinak se mi to v řádcích "hádá" a má to snahu tahat do boku. Nehledě na to, že pak jedna radlička ještě bere a druhá už ne. Takže je postavím na taras vedle sebe zkouknu a "ladím jednu k druhé. Vypadám jak blb, ale vím, že to je k něčemu.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
A ten tvůj nosič je svařený rovně? To by byl první o kterém vím. Můj byl hnutý jen o kousek a dělalo to pěkný bordel. No nic, pár fotek...
Ten oranžový "rotavátor" měl sloužit k nahrnování. V zadním závěsu měla být radlička, která by zahrnovala nakypřenou půdu. Výsledek je ovšem nepoužitelný, stroj má malý tah a žádnou boční stabilitu.
Upravený disk z Trabanta a závaží s řehtačkou jsme použivali než došlo na koupi originál kol. Disky jsou teď na větším traktoru a půjdou zpátky jen co se někde objeví šípáky. A když už sem měřil ten závěs, ještě fotka vehementu co s ním vyoráváme brambory a čerpadla IRIS 70 s přírubou pro motor.
Ten oranžový "rotavátor" měl sloužit k nahrnování. V zadním závěsu měla být radlička, která by zahrnovala nakypřenou půdu. Výsledek je ovšem nepoužitelný, stroj má malý tah a žádnou boční stabilitu.
Upravený disk z Trabanta a závaží s řehtačkou jsme použivali než došlo na koupi originál kol. Disky jsou teď na větším traktoru a půjdou zpátky jen co se někde objeví šípáky. A když už sem měřil ten závěs, ještě fotka vehementu co s ním vyoráváme brambory a čerpadla IRIS 70 s přírubou pro motor.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Můj závěs vypadá trošku jinak, poctivěj? Nevím. Jo a ta trubka je průměr venkem 45 mm.
Ano, takto ten závěs vypadal, než se původní slabostěný jäkl vytrhl a ty vyztužovací trojúhelníky při roztržení zkroutily. Nahradil jsem ho silnostěným a ty výztuhy udělal jinak. Takto je to již osmou sezonu. Pokud vím, Vari teď prodává ten nosič s jäklem silnostěným.
DYK píše:Můj závěs vypadá trošku jinak, poctivěj? Nevím. Jo a ta trubka je průměr venkem 45 mm.
prosim ta kolko su od seba tie jarkovace ??Dakujem
Ahoj Zdeno, no jsou to stavitelné třmeny a já je mám na rozchod 610 mm. Prostě tak, že špička radličky "ukazuje" na střed pneu.
Taky je mám seřízené na rozchod 610mm. Na 480mm snad zemáky nikdo nesadí.
Jinak tu si půjčím z inzerátu ještě jednu fotku toho nosiče s tenkostěným jäklem.
Jinak tu si půjčím z inzerátu ještě jednu fotku toho nosiče s tenkostěným jäklem.
Tobě se tento typ zdá chabrus? Řekl bych že díky vevařeným trojůhelníkům pevný dost, ne?
Takto vypadal ten můj. To že se roztrhl se mi nezdálo, vím určitě, že jsem to vařil Triodynou K320 při plném vědomí Plech jsem neměl, tak jsou tam výztuhy z pasoviny. Ty jsou asi u silnostěného jäklu zbytečné, ale než bych se s tím počítal, vevařil sem je tam. Tehdy jsem neměl foťák, ale dopadlo to tak, že se to na jedné straně začalo párat a ve vteřině bylo hotovo.
To teda valím voči. Jäkl má sílu materiálu 3mm a výztuhy jsou skoro do půlky vyložení na každou stranu. Svařený to mám kolmo na sebe a proorávám s tím každý rok několikrát. Bez sebemenšího problému. Tak sám nevím.
Čert ví, třeba to byl jakýsi zmetek materiál. Jinak tu to mají za lepší cenu: http://shop.monsta.cz/nosic-hrobkovacic ... 28641.html
No, za lepší cenu. Nezapomeň, že inzerát je i s radličkama, pak je cena nového přes 3 000 kč.
O sazeči jsem také přemýšlel ale mám obavu že to omele klíčky,no ale stejně ho asi vyrobím,v zimě je nuda tak alespoň zabiju čas. Jinak zatím jsem nafotil ten nosič ale zatím bez těch nerezových radliček dělaných na zakázku,nemám je doma.DYK píše:Rýhuje se na "zavřené" radličky a tím pádem vznikne - musí vzniknout, plocha mezi řádky. Mám originál nosič radliček a při agragaci v zadu jen změním polohu radliček v závěsu. Tím se vlastně "šteluje" hloubka záběru. Počkám, co napíše Rendos, protože já nemám potřebu nějakých úprav. Je ale fakt, že sázet jednoosákem sazečem a nebo radličkama je nebe a dudy. Já už radličky s nosičem používám jen v zadní agregaci a jen na nahrnování. Co jsem taky zjistil, používám ty klasické "plechové" radličky a ty musí být jedna jak druhá. To znamená i třeba poloha nohy, která drží dvěma šrouby a má v nich vůli by měla být na odou a v té vůli na stejném místě, jinak se mi to v řádcích "hádá" a má to snahu tahat do boku. Nehledě na to, že pak jedna radlička ještě bere a druhá už ne. Takže je postavím na taras vedle sebe zkouknu a "ladím jednu k druhé. Vypadám jak blb, ale vím, že to je k něčemu.
Ale ,jde to s nimi fakt skvěle,mají šířku asi 22 cm ,bohatě to stačí a nemají takový odpor .
díky za info hošani
u nás rýhujů na erteple rotavátorem, který má za sebů jednu radličku a pak sa to sadí ručně a aj zahrnuje ručně ale je to kopa práce no a já to dělám sám takže si to chcu ulehčit a když je to vyzkůšané tak to mosí jít no né
u nás rýhujů na erteple rotavátorem, který má za sebů jednu radličku a pak sa to sadí ručně a aj zahrnuje ručně ale je to kopa práce no a já to dělám sám takže si to chcu ulehčit a když je to vyzkůšané tak to mosí jít no né
Doporučuju si prohlédnout stránky výrobce, je tam pár zajimavostí, tak ať případně jdete na veletrh připravení.