agzat +moj motor

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
skripjuraj
Kontaktovat uživatele:

agzat +moj motor

#1 Nový příspěvek od skripjuraj »

Kedže motory predavane na agzat su slabe chcel som niečo silnejšie vyrobil som si jednoduchy dvojtakt s vykonom 7 koni a je to neporovnatelne s motormi PA100
Přílohy
konečná podoba
konečná podoba
konečná podoba
konečná podoba
PA250782.JPG
PA250782.JPG
PA020766.JPG
PA020765.JPG
zaklad motor tatran 125 odpilena prevodovka zostala len klukova skrina
zaklad motor tatran 125 odpilena prevodovka zostala len klukova skrina

pavel601

Re: agzat +moj motor

#2 Nový příspěvek od pavel601 »

..... :( ... 8) ...vymakaný .... :)

skripjuraj
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od skripjuraj »

este nemam video z jazdy ale natočim aby ste mali predstavu aky to ma zvuk ide to bombovo . ako sa vraví lepšie raz videť ako 100x počuť.
Přílohy
agzatik pri práci
agzatik pri práci

liborm

#4 Nový příspěvek od liborm »

jak mas resen vyfuk mam motor čz 250 a potrebuji to nejak vyresit

skripjuraj
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od skripjuraj »

je to plechový obal vbnútri su navarené rúry Priemer rúrky je 16 mm,hrúbka steny je 1,5 mm,dlžka môže byť cca 40 mm moje rozmery vyfuka su 11x8,5x22cm a vnutri mam jednu prepažku pozdlzne a jednu priecne lebo som mal vstup pri zaciatku a nie pri konci musel som ich inak dat inak je rovnaky princip
Přílohy
takto nejako to mam ja
takto nejako to mam ja
vyfuk.png (6.38 KiB) Zobrazeno 8622 x
toto mi poslal jeden pan a pola toho som vychadzal
toto mi poslal jeden pan a pola toho som vychadzal

liborm

#6 Nový příspěvek od liborm »

dik za nakres Myslis ze by tem muj motor zvladnul vyfuk z terry? mam ny mysli jestli ho neudusim

DYK

#7 Nový příspěvek od DYK »

Dovolím si upozornit, že tlumič výfuku pro dvoutakt je dosti podstatná věc pro motor, jeho výkon a spotřebu. Záleží na velikosti rezonanční plochy atd.atd. Je to dost počítání a ověřování jaký tlumič výrobce na motor dá. Nepodceňujte to. Intenzita a hloubka zvuku nejsou žádným měřítkem pro dobrý tlumič. U čtyřtaktů je to v tomto srovnání daleko jednodušší i když se nedá říct že nepodstatné.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

liborm

#8 Nový příspěvek od liborm »

[quote="DYK"]Dovolím si upozornit, že tlumič výfuku pro dvoutakt je dosti podstatná věc pro motor, jeho výkon a spotřebu.

To je mne jasny. Ale jelikoz jezdim s frezou pomalu prez celou ves tak potrebuju trochu ztlumit. Jinak budim i hluche

skripjuraj
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od skripjuraj »

DYK píše:Dovolím si upozornit, že tlumič výfuku pro dvoutakt je dosti podstatná věc pro motor, jeho výkon a spotřebu. Záleží na velikosti rezonanční plochy atd.atd. Je to dost počítání a ověřování jaký tlumič výrobce na motor dá. Nepodceňujte to. Intenzita a hloubka zvuku nejsou žádným měřítkem pro dobrý tlumič. U čtyřtaktů je to v tomto srovnání daleko jednodušší i když se nedá říct že nepodstatné.
Hej máš pravdu výfuk na dvojtakt je zložitá vec ale nemal som chut počítať to všetko a nakoniec aj ked sa niečo vypočíta v realite to nieje dokonalé zvolil som systém pokus omyl :D a motor ide super výkon aj zvuk

skripjuraj
Kontaktovat uživatele:

#10 Nový příspěvek od skripjuraj »

liborm píše:dik za nakres Myslis ze by tem muj motor zvladnul vyfuk z terry? mam ny mysli jestli ho neudusim
myslim že výfuk z terry by ho dusil predsa je to na iny objem 133a 250 je dosť rozdiel skus vyrobiť ťto čo mám ja 8)

Tom

#11 Nový příspěvek od Tom »

Juro, potřeboval bych pomoct... mohl bys mi prosím změřit sílu drátu na pružinkách na spojce? Na mojí okopávačce jsem použil původní spojkové čelisti i pružiny z Diamonu, a tam má pružina 8 spirál, a sílu drátu 1,6 mm. Ty máš podle fotek, které jsi mi posílal 9 spirál. Zdá se mi, že mi spojka zabírá pořád, i při minimu otáček, tudíž bych se to snažil vyřešit silnějšími pružinami. Případně kde jsi je koupil? Je to "originál" díl na Agzat, nebo je to na PAčko? Díky ;-)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

DYK

#12 Nový příspěvek od DYK »

Tome, tady máš ještě jedno téma o spojce Agzat http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=21849, jen nevím, zda to řeší tvůj problém. Asi neé.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Tom

#13 Nový příspěvek od Tom »

DYK píše:Tome, tady máš ještě jedno téma o spojce Agzat http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=21849, jen nevím, zda to řeší tvůj problém. Asi neé.
Náhodou možná ano.... ten předposlední příspěvek... Příští víkend budu doma, tak to poměřím. Třeba to mám taky nějak vyosené.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

skripjuraj
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od skripjuraj »

Tom píše:Juro, potřeboval bych pomoct... mohl bys mi prosím změřit sílu drátu na pružinkách na spojce? Na mojí okopávačce jsem použil původní spojkové čelisti i pružiny z Diamonu, a tam má pružina 8 spirál, a sílu drátu 1,6 mm. Ty máš podle fotek, které jsi mi posílal 9 spirál. Zdá se mi, že mi spojka zabírá pořád, i při minimu otáček, tudíž bych se to snažil vyřešit silnějšími pružinami. Případně kde jsi je koupil? Je to "originál" díl na Agzat, nebo je to na PAčko? Díky ;-)
pružiny mám originál na PA100 motor aj spojkove lamely a nemam s tým žiadny problém a pozrem aká je hrúbka a počet závitov tej pružiny motor máš originál alebo ako si to robil pošli foto nech vieme čo riešime .

Tom

#15 Nový příspěvek od Tom »

Vyrobil jsem toto: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=35464 Ještě kdyžtak napíšu do Agzatu, jestli se liší prušiny u dvoutaktu a čtyřtaktu.
TomAgro@seznam.cz

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“