vari chod motoru
Moderátor: DYK
vari chod motoru
Zdravím všechny mam vari, motor jikov. Problém mam v tom že motor běží chvíli uplně paráda ale za chvíli se zblázní nasadí uplně šílený otáčky na plyn moc nereaguje. Nevím co stím ještě jsem se s tim nesetkal. Nemohli by to být gufera na klice??
karburátor jsem čistil již xkrát .
Re: vari chod motoru
U MF 70 byl tento problém celkem často a byla to právě gufera na klice...varinak píše:Zdravím všechny mam vari, motor jikov. Problém mam v tom že motor běží chvíli uplně paráda ale za chvíli se zblázní nasadí uplně šílený otáčky na plyn moc nereaguje. Nevím co stím ještě jsem se s tim nesetkal. Nemohli by to být gufera na klice??
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Ráďa Škoda
- Kontaktovat uživatele:
Udělej rozborku a zborku motoru povyměňuj ložiska,Gufera,nastav předstih,dej nuovo origo svíci a uvidíš že zase bude šlapat jako hodinky.varinak píše:Zdravím všechny mam vari, motor jikov. Problém mam v tom že motor běží chvíli uplně paráda ale za chvíli se zblázní nasadí uplně šílený otáčky na plyn moc nereaguje. Nevím co stím ještě jsem se s tim nesetkal. Nemohli by to být gufera na klice??
varinak píše:Zdravím všechny mam vari, motor jikov. Problém mam v tom že motor běží chvíli uplně paráda ale za chvíli se zblázní nasadí uplně šílený otáčky na plyn moc nereaguje. Nevím co stím ještě jsem se s tim nesetkal. Nemohli by to být gufera na klice??
Prosím Vás hoďte sem podrobnejší popis poruchy.To môžu byť aj spomínané guferá ,ale môźe to byť aj úplná maličkosť ako je zasekaný kolík na oske karburátora ,alebo vydratá páčka karburátora ,zadrhávajúci sa bowden plynu atď...
jofi.jofi@zoznam.sk
U mě to byl špatný karburátor,a přicpaný přívod paliva.
Samozrejme ,že to môže byť aj táto porucha.Nevylučujem podľa popisu je to možné ,preto že motor sa dostáva do vysokých otáčok vtedy keď sa zmes ochudobňuje o palivo a následne zhasne.rendos píše:U mě to byl špatný karburátor,a přicpaný přívod paliva.
jofi.jofi@zoznam.sk
Karburátor je uplně v pohode , na druhé varině maká bez problémujofi píše:varinak píše:Zdravím všechny mam vari, motor jikov. Problém mam v tom že motor běží chvíli uplně paráda ale za chvíli se zblázní nasadí uplně šílený otáčky na plyn moc nereaguje. Nevím co stím ještě jsem se s tim nesetkal. Nemohli by to být gufera na klice??
Prosím Vás hoďte sem podrobnejší popis poruchy.To môžu byť aj spomínané guferá ,ale môźe to byť aj úplná maličkosť ako je zasekaný kolík na oske karburátora ,alebo vydratá páčka karburátora ,zadrhávajúci sa bowden plynu atď...
jofi.jofi@zoznam.sk
Tak to už je jasnější,zbývá přívod paliva a ty gufera.
Podle popisu bych řekl, že je to jasné už od začátku. Nemám ale čas to zde popisovat, mám plné ruce s mazáním neopodstatněné a vlastně i nepovolené reklamy (viz pravidla bod 9) Firmy Josefa Filipa. Upozorňuju předem - už mě to přestává bavit.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ano může to být problém přivodu paliva. taky se nám to stávalo, stačí přispaný filtr nebo nejaka drobnost v karburátoru.
Zdravím tak jsem ho rozpulil a je to zcela jistě gufero na strane spojky ložisko je taky pryč. Zítra by to mělo znovu vrčet tak pak dám vědět jak to chodí.Hozzzi píše:Ano může to být problém přivodu paliva. taky se nám to stávalo, stačí přispaný filtr nebo nejaka drobnost v karburátoru.
já jsem teď taky měnil gufera na klice, když už nic nepomohlo k dobrému seřízení. Teď motor jezdí jak ďas !
Výměna je jednoduchá, ztížením je sundání rotoru zapalování, chce to stahovaček. Gufera vyměnit oba.
Výměna je jednoduchá, ztížením je sundání rotoru zapalování, chce to stahovaček. Gufera vyměnit oba.
No tak je to jasný. Jak odešlo ložisko odrovnalo to i to gufero. Prohlédni ještě spojku, zda tam není nějaký problém pro který mohlo odejít to ložisko. Odejít ale mohlo i bez problému spojky.varinak píše:Zdravím tak jsem ho rozpulil a je to zcela jistě gufero na strane spojky ložisko je taky pryč. Zítra by to mělo znovu vrčet tak pak dám vědět jak to chodí.Hozzzi píše:Ano může to být problém přivodu paliva. taky se nám to stávalo, stačí přispaný filtr nebo nejaka drobnost v karburátoru.
Vím že jsi měnil odě gufera, ale nevšiml jsi si které bylo víc na..... vyhození?chavier píše:já jsem teď taky měnil gufera na klice, když už nic nepomohlo k dobrému seřízení. Teď motor jezdí jak ďas !
spíše to horní. (pod zapalováním)DYK píše:Vím že jsi měnil odě gufera, ale nevšiml jsi si které bylo víc na..... vyhození?chavier píše:já jsem teď taky měnil gufera na klice, když už nic nepomohlo k dobrému seřízení. Teď motor jezdí jak ďas !