MF-70 r. v. 1983

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
chobotek

Re: MF-70 r. v. 1983

#166 Nový příspěvek od chobotek »

Zetoracek, díky za odpověď. Uvidíme kolik se bude dělat sena. A jestli nakonec nepořídit něco lehčího. Přece jen TJčko s lištou má skoro půl tuny. Pro srovnání kolik sežere MFka na hektar a jak douho asi trvá jeho posečení? TJčko vezme asi 3 litry a trvá to 3-5h podle terénu a trávy. Když to jde dobře, dá se jet na trojku, jindy se spoustou dýmu na jedničku.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Tom

#167 Nový příspěvek od Tom »

chobotek píše:Zetoracek, díky za odpověď. Uvidíme kolik se bude dělat sena. A jestli nakonec nepořídit něco lehčího. Přece jen TJčko s lištou má skoro půl tuny. Pro srovnání kolik sežere MFka na hektar a jak douho asi trvá jeho posečení? TJčko vezme asi 3 litry a trvá to 3-5h podle terénu a trávy. Když to jde dobře, dá se jet na trojku, jindy se spoustou dýmu na jedničku.
Nemám to vyzkoušené, ale podle toho, co jsem slyšel, tak MF sice pěkněji seče, ale ta spotřeba tam bude větší. Výkon podle návodu k použití je 0,3 ha/h, pracovní rychlost 2,5 - 3 km/h.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

zetoracek

#168 Nový příspěvek od zetoracek »

chobotek píše:Zetoracek, díky za odpověď. Uvidíme kolik se bude dělat sena. A jestli nakonec nepořídit něco lehčího. Přece jen TJčko s lištou má skoro půl tuny. Pro srovnání kolik sežere MFka na hektar a jak douho asi trvá jeho posečení? TJčko vezme asi 3 litry a trvá to 3-5h podle terénu a trávy. Když to jde dobře, dá se jet na trojku, jindy se spoustou dýmu na jedničku.
Tak s tou jičínkou se seče poměrně dobře, a oproti TJčku je to i mnohem lehčí, přece neváží půl tuny, ale něko kolem dvouset kilo. Pravda je ta, že ve svahu to s člověkem pěkně cvičí, a když ten svah není úplně rovný je to ještě horší, to dostávají ruce zabrat. Co se týká té spotřeby, tak myslím, že je to individuální, a každý jí má trochu jinou, ale mě žere tak nádrž na 3/4 hektaru, ale s tím, že do nádrže nedám tolik kolik se tam má vlézt, protože jí mám otočenou obráceně, a díky tomu je hrdlo nakloněné dopředu. Do nádrže dám asi 3,5l. Tak to vychází +/- 4l/ha. Obecně vzato jičínka je velmi žíznivá. Já ji nijak nenaháním, jezdím spíš volněji. A časově to taky nevím úplně přesně ještě jsem to nestopoval, ale ty dvě hodiny to seču. Jak jsem psal výše, seču celkem svažitý terén, a když to chci mít pěkně bez kohoutů tak jezdím v klidu.
Naposledy upravil(a) zetoracek dne ned čer 19, 2011 10:13 pm, celkem upraveno 1 x.
Pole vidí, les má uši, chovej se jak se sluší.

DYK

#169 Nový příspěvek od DYK »

Původně jsem nechtěl, ale meleš to pořád do kola, tak mě to nedá! Ty žádnou Vari nemáš! Máš motor Jikov a pod ním jednoúčelák Dakr. Buď rád že není možnost přiměřeného srovnání. Srovnávat bubnovku s lištou je dost mimo stejně jako srovnávat bubnovku s diskovkou. Kdyby bylo možno porovnat, troufnu si říct, že to motor Jikov poseče minimálně o třetinu levněji. No a když už sem píšu vlastně nechtíc, připojuji se k žádosti na polopatické a podrobné vysvětlení jak seřídit a nastavit lištovou prstovou sekačku.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

DYK

#170 Nový příspěvek od DYK »

Hezky jsi si to upravil, takže ten můj text je jako bych psal oničem. Taky tě usím upozornit, že úpravy nebo odstranění byť vlastních textů a obzvlášt když na ně bylo reagováno je neslušné a není zde podporováno. Kdyby jsi raděj místo toho napsal ten návod.

zetoracek

#171 Nový příspěvek od zetoracek »

DYK píše:No moment pánové, to snad přece není všechno, ne? Já snad ani neměl MF v ruce, ale když řeknu páčkou plynu motoru, že má být ve volnoběžných otáčkách, tak tam má být! A ne že si bude přidávat jak se mu zlíbí. I kdyby měl být na ponku, musí běžet tak, jak má a ne to omlouvat nějakou absencí zátěže. Nebo jsem vás nepochopil?
Myslím, že tobě by návod byl celkem k ničemu. Píšu ho jen, lidem co ho skutečně potřebujou.
Pole vidí, les má uši, chovej se jak se sluší.

DYK

#172 Nový příspěvek od DYK »

zetoracek píše:
DYK píše:No moment pánové, to snad přece není všechno, ne? Já snad ani neměl MF v ruce, ale když řeknu páčkou plynu motoru, že má být ve volnoběžných otáčkách, tak tam má být! A ne že si bude přidávat jak se mu zlíbí. I kdyby měl být na ponku, musí běžet tak, jak má a ne to omlouvat nějakou absencí zátěže. Nebo jsem vás nepochopil?
Myslím, že tobě by návod byl celkem k ničemu. Píšu ho jen, lidem co ho skutečně potřebujou.
Děkuji za ochotu. Jsem rád, že jsou na světě lidé, kteří vědí co popřebuju nebo nepořebuju.

Zetor

#173 Nový příspěvek od Zetor »

vilo380 píše:1 tým našteluješ množstvo vzduchu, vlastne maximálne otáčky motora (čím je viac vonku tým sú otáčky vyššie), 2 tým sa šteluje volnobeh, 3 tryska volnobehu, nutno čistiť, dost ovplivnuje chod motora, dalšia hlavná tryska je našrobovaná zospodu ako je plavák , v strede plavákovej komory

a s tým volnobehom ked kope znamená že zapajule moc zavčasu to znamená že ak sa na motor pozeráš zo strany vetráku musíš zapalovanie pootočiť jemne doprava ( v smere hodinových ručičiek) ja to nastavujem tak že medzi to čo rozpína prúd cievkou a indukčnou cievkou ( nemožem si spomenúť ako sa to volá ) dáš tenký papierik (musí byť ozaj tenký) a začneš točit a ak bude valec asi 2mm pred hornou úvratou musí sa dať papierik jemne vytiahnúť

s tým strielaním do výfuku ono to robí ak je zmes velmi bohatá, tým pádom by si mal tú skrutku 1 viac vyskrutkovať, ale tiež to može robiť aj zapchatý vzduhový filter
Ahoj, tak MFka zatím jede!!! Teď o víkendu jsme ji konečně pořádně otestovali, před tím jsem párkrát zkoušel jen takovy kousky po zahradě a jestli chytne. Chytá většinou na druhy zatáhnutí a do výfuku už nestřílí, teda střelila mi jednou při startu poprvé po opravě a to jen tak zlehka, takovy štěknutí :) . Na té směsi jsem ubral asi o třičtvrtě otáčky, nevim jestli to není moc. Simerinky jsme taky vyměnili a zamozápal se taky ztratil. Předstih jsem natočil trochu víc doprava a zatím mi taky nekopla zpátky při startu. Takže já jsem spokojen, jsem zvědavý jak dlouho to bude fungovat :smich: . Moc Ti děkuju za rady :friends:
Zetor that's life...
Malotraktor 4x2 domácí výroby - zatím ve vývoji
Vilém :-)

vilo380

#174 Nový příspěvek od vilo380 »

rád som pomohol :) , ozaj a niekdy je treba vyčistiť aj výfuk ( ak sa používa olej M2T), stačí ho len jemne poklepať kladivom a zvnútra vypadne čierny popol
a k tej lište čo tu viacerý spomínate, sú dva druhy prstových tie staré, čo má asi vatšina ludí ( sú siršie zuby) tá pokosý úplne všetko okrem lucerny, nevadí jej ani ulahnutá tráva, ja ju mám naštelovanú tak že má vôlu asi aj pol centimetra :D a nemá problém kosiť na začiatku kosenia ju mažem grafitovou vazelínou
na druhej mf-ke máme novú kosu od výrobcu cavaliny a tá tiež nekosí zle ale na tú starú sa nechytá, podľa mojho úsudku je to vývojový krok vzad
malosériové sústruženie, vyrobím alebo navrhnem aj celé funkčné prvky (medziprevodovky, navijáky...)
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz

libors

#175 Nový příspěvek od libors »

Dobrý den, nevíte o někom kdo servisuje mf na ostravsku. Firma z Bašky u Frýdku Místku (zahradni-stroje.cz) už to nedělá. Díky Libor

romie

#176 Nový příspěvek od romie »

Zdravim. Mám takovej problém s MFkou. Po chvíli sečení nemám šanci kontrolovat otáčky, nejdou snížit ani ubráním plynu. S lankem nic neni. Brzdim motor přes pojezd a brzdu. když dám neutrál, tak se motor začne vytáčet, a otáčky nejdou snížit. Dneska sem dal na motor teploměr z kotle, během chvíle tam bylo přes 100 stupňů, věřim, že by to šlo ještě nahoru. Nevim, jestli je to tim, že se přehřívá. Nevíte někdo co s tim? Díkes :-)

Tom

#177 Nový příspěvek od Tom »

romie píše:Zdravim. Mám takovej problém s MFkou. Po chvíli sečení nemám šanci kontrolovat otáčky, nejdou snížit ani ubráním plynu. S lankem nic neni. Brzdim motor přes pojezd a brzdu. když dám neutrál, tak se motor začne vytáčet, a otáčky nejdou snížit. Dneska sem dal na motor teploměr z kotle, během chvíle tam bylo přes 100 stupňů, věřim, že by to šlo ještě nahoru. Nevim, jestli je to tim, že se přehřívá. Nevíte někdo co s tim? Díkes :-)
Jestli otáčky vylítávají nahoru, tak možná odešly gufera na klice. Standardní nemoc u eMeFek.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Juro123

#178 Nový příspěvek od Juro123 »

Čaute chlapi. Mal by som na vás takúto vec,neviem či sa s tým už niekto stretol:
1. na kosačke MF 70 mi nejde nastaviť voľnobeh.Motor ide vo vysokých otáčkach a keď sa mu snažím ubrať tak zhasne
2. nechce mi naštartovať,iba v tom prípade ak podlejem sviečku benzínom
3. z karburátora mi počas chodu motora tečie benzín von/na zem/.Mal som ho zdemontovaný a skúšal som kade asi by mohol benzín vytekať,ale nič sa nedialo-deje sa tak iba pri naštartovanom motore-ztoho vychádzam,že motor je preplavovaný palivom a tak sa nedá nastaviť ani voľnobeh. Trysku som kontroloval,ale vyzerá,že tesní,lebo počas mojej skúšky karburátora sa benzín z neho nastrácal. Náhodou nikto z vás nenahrádzal originál karburátor,karburátorom z niečoho iného?

Ďakujem vám za vaše rady.

tondak

#179 Nový příspěvek od tondak »

Zdravím . Z mých zkušeností je třeba celý motor rozebrat a znovu přetěsnit.Také je nutné zjistit opotřebení gufer, pístních kroužkú, ložisek kliky,atd.Váš problém se jeví v nasávání falešného vzduchu.Přeji hodně ůspechú.

staník

#180 Nový příspěvek od staník »

Jsou dva druhy karburátorů k MFce. První je výroba Jikov a tomu moc nevěřím a druhej je karburátor BING a ten je spolehlivej 8)
Já měl opačnej problém- neteklo mi palivo do plovákovky protože vlivem nějakejch úsad se jehla zasekávala.
Čistil jsem to několikrát a stejně to nechtělo fungovat.
Máš v pořádku plovák , jsou v pořádku ty packy co ho drží? Je na nich plíšek kterej zavírá jehlu- nemáš ho ohnutej ? Nechvěje se ti ten karburátor nějak moc, Nepadá ti přeplavovací kolík na plovák?
Je povíc možností co by to mohlo dělat ale všechny jsou odstranitelný. S tím volnoběhem to nejčastěji dělají gufera. U těch obyčejnejch stačí jednou aby motor střelil do karburátoru a je po nich.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“