Tak to mě taky samozřejmě napadlo. Nejsem si jist, jestli Agzat i Zetor má stejného majitele. Zetor vlastní slovenský HTC holding. Ale jestli i Agzat? Patrně asi ano...Lišák1 píše:A kdopak ten Agzat vyrábí ? A kdopak je majitel Zetoru?
Agzat
Moderátor: DYK
Re: Agzat
V internetové inzeci jsem našel další zajímavé využití agzatu...
http://dum.bazos.cz/inzerat/8400082/Pre ... -AGZAT.php
http://dum.bazos.cz/inzerat/8400082/Pre ... -AGZAT.php
Máš pravdu, něco je zde: http://www.youtube.com/watch?v=Dp-38SeXRb0DYK píše:A já mám dojem, že je něco o tomhle i na youtube.
Fain, a jak je to u Agzat komunál, který jsem loni popisoval? Jak funguje sněhová fréza, zametací kartáč, mulčovač a ostatní přídavné aktivní adaptéry? Ne jednoúčelové stroje s vlatním podvozkem.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
mam tuto kosacku .. zaci tanier sa toci nezavisle od pojazdu.. tanier sa ovlada plynom a pojazd packoulolek77 píše:No neviem ako je to stymto najnovsim sposobom pripojenia, ja mam este povodnu bubnovku, vyzera podobne ako tato /mam zltu - Extratechsankin/, samostatne prehodim motor cez rychlospoj a kosim.
Ale já nezpochybňuji, že tato sekačka funguje tak, jak popisujete. Navíc je to "jednoúčelák".Jak ale funguje Agzat s sněhovou frézou, mulčovačem ap?
To mě zajímá, napiš víc! Agzat v provedení komunál má v předu na vývodové hřídely připojenou přídavnou převodovku, do které se teprve připojuje sněhová fréza, mulčovač ap. Ta páčka co vládá pojezd takovéto soupravy ovládá konkrétně co, aby to fungovalo? Já myslel, že jedinou páčku co si můžeš přidělat na rukovetě je třeba u mulčovače brzda nože. Mimo lištové sekačky neznám adaptér, který se dá připojit přímo na převodovku Agzat a její přední vývodový hřídel.
- milanko25
Okrem kosačky sa da pripojit obracač sena.Podla mna sa na komunalu neda ovladat plinule predny vyvodovy hriadel mysilm tym otacky hriadela oproti pojazdu.Musela by to byt variatorova prevodovka.Myslim ze agzat je v tomto smere nedomysleny ak by bola hlavna prevodovka riesena tak aby sa dalo priamo na agro verziu pripajat zariadenia ktore su na komunal prestavbu určene tak by to malo lepsie uplatnenie .Uvediem priklad ak by som mal si agro prestavovat na komunal ked chcem mulčovat alebo pouzit snehovu frezu a mal by som kupit pridavnu prevodovku ,mensie kolesa a samotne pripojne zariadenie napr.sneznu frezu tak za tu cenu si radšej kupim jednoučelove zariadenie.
- Nestor.Kea
Len tak na okraj prečo treba tie male kolesa....??? Tu prevodovku by som ešte pochopil ale kolesa...?? Inak ta prestavba stoji okolo 460€ + pridavne zariadenie to nieje žiadna vyhra malo by sa s tym iečo urobit....!!!!
Iseki TU 180f
Přesně toto se zde řešilo a já to klidně napíšu znova. Osmičky kola na komunál jsou proto, aby se snížila pojezdová rychlost a taky aby měl některý z adaptérů správnou polohu vůči zemi. Předělávat Agzat agro na komunál a zpět je dost montování- veliká nevýhoda. Navíc převodovka DSK 316 stojí to co přídavná převodovka komunál a přehodí se jen motor a jede se. Pro Agzat hovoří možnost vícero rychlostí, zato pozastavit s pracujícím adaptérem prostě nejde. U Vari ano. je to celkem důležité, protože ne vždy jsou podmínky optimální a je sem tam třeba pozastavit a nechat adaptér zpracovat to, co dělá. Je jedno je-li to sněhová fréza nebo třeba mulčovač. Z těchto důvodů já tvrdím, že Vari je prostě variabilnější a užitnější. To, že Agzat používá aktivní adaptéry Vari je celkem pochopitelné, protože ty strojky mají za sebou zkušebnu a evropský certifikát a absolvovat totéž se svejma podobnejma výrobkama výrobce Agzatu asi nechce.