Fortschritt E930/931
Moderátor: DYK
Re: Fortschritt E930/931
Tak to sa oplatilo.
Taky myslím, že dobrý kup.
Já se pustil do výměny o-kroužku mezi startpákou a řazením, po sundání víka na mě čekal kus ulomené segrovky, naštěstí to byla ta z pod spojky a ne někde ze vnitř z převodovky, vyměněno za seger z dárce dílů.
Dodělán filtr na druhého Fortschita, spodní díl jsem koupil zbytek vyrobil, filtr z hranaté ČZ 477/487, hliníkový ešus, roznášecí deska ze silnějšího plechu.
Já se pustil do výměny o-kroužku mezi startpákou a řazením, po sundání víka na mě čekal kus ulomené segrovky, naštěstí to byla ta z pod spojky a ne někde ze vnitř z převodovky, vyměněno za seger z dárce dílů.
Dodělán filtr na druhého Fortschita, spodní díl jsem koupil zbytek vyrobil, filtr z hranaté ČZ 477/487, hliníkový ešus, roznášecí deska ze silnějšího plechu.
Hlavička. Chcel som sa spýtať, či má byť aj ten "predfilter" vzduchu na riadidlách (kleči). Na mojom Ferdovi neni a otvor je zadeklovaný origo deklíkom.
Aha, ďakujem. Zatiaľ na tom len behám s vozíkom, ale dobre vedieť.
Já to tam mám furt. Ono to ničemu neuškodí :-)
Jediné co to může udělat kromě omezení nasávaného prachu je obohacení směsi což je krok bezpečným směrem. Dneska jsem byl kosit bažinu a po kompletním ohřatí jsem trochu doladil volnoběžnou směs aby to nechcípalo.
Vyjednal jsem si na CHKO posunutí termínu seče o měsíc dříve tak je to lepší, loni to mělo 15. června místy i metr a půl.
Vyjednal jsem si na CHKO posunutí termínu seče o měsíc dříve tak je to lepší, loni to mělo 15. června místy i metr a půl.
Tak sem dneska Ferdu II. zprovoznil. Nadrz vycistena, kohout vycistenej, nova hadicka, karbec vycistenej. Ma uplne jinej zvuk, jak Ferda I. Pac na vyfuku dole je takova zahnuta trubicka. Tu na Ferdovi I. nemam. Jo a taky karbecy mam stejny, ale Ferda II. ma navic jeden sroubek hnedka za matkou priruby. To je original nebo nejaky samodomo? Vypada to jako nejakej sroubek na blokovani plovaku?
Jeste to chce teda novy plynovy lanko. To jebz ceho? S51, SR50 nebo origo Fortschritt a budu muset vyrabet? Diky
Jeste to chce teda novy plynovy lanko. To jebz ceho? S51, SR50 nebo origo Fortschritt a budu muset vyrabet? Diky
Deyva, na jednej SK stránke som videl dopredaj Ferdovských laniek a ceny cca okolo 2-3 €. Ak chceš, pozriem tú stránke. Boli tam všetky lanká na Ferdu.
To by se asi hodilo. Diky
https://www.babetta-simson-nd.sk/eshop/forschritt.php lanká plynu, sytič, spojka, od 2,58 do 2,89 € na Fortschritt . Môžeš pozrieť.
Díky díky
Rádo sa stalo.
Objednáno. Už to poslali. Za ty prachy jsem vzal od každýho dvě, ať kdyžtak mám do zásoby a nemusím vyrábět. Ještě jednou díky moc :-)
Ten šroub asi origo nebude. Smysl nechápu, seřízení hladiny je vztah mezi plovákem a jeho pacičkama, když tohle zašroubuješ tak docílíš akorát toho že nebude zavírat ventil. Jedině že by to byl jakoby přeplavovací kolík místo nefunkčního sytiče.