Fortschritt E930/931
Moderátor: DYK
- Killer Koly
Re: Fortschritt E930/931
malotraktor: to se nediv,ze to nevyjel. v manualu je psana max. hmotnost privesu vcetne obsluhy do cca 350 kg
tak je to se vsim. kdyz to pretezujete za hranice limitu, ktere stanovil vyrobce, tak se pak nedivte, ze to ten stroj nezvladne nebo ze se rozbije. chce to pouzivat rozum
tak je to se vsim. kdyz to pretezujete za hranice limitu, ktere stanovil vyrobce, tak se pak nedivte, ze to ten stroj nezvladne nebo ze se rozbije. chce to pouzivat rozum
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
ale vsak ja mel na karce takovou smesnou hromadku a navic jsem na tom nesedel ponevadz jsem musel tlacit...rozhodne pretizeny nebyl.Killer Koly píše: ↑ned srp 01, 2021 9:22 am malotraktor: to se nediv,ze to nevyjel. v manualu je psana max. hmotnost privesu vcetne obsluhy do cca 350 kg
Teď je otázka jestli je lepší tlačit , mít náklad špatně uloženy na korbě tak , že vlastně stroj zvedá , nebo zkontrolovat kola jestli není zaseklá páka a kolo brzdí (má to brzdy)naložit co nejvíc dopředu , sednout si na to a zatížit.Prodat a koupit elektr.kolečko
jiny stroj asi nejlepsi reseni.Zkousel jsem naklad vselijak prerovnavat i na ruzne rychlosti rychle to vyfrcet,bo naopak pomalinku na jednicku...nic nedopadlo.Pak jedine zavazi dopredu ale to asi nebude mit valny efektmodráček píše: ↑ned srp 01, 2021 11:14 am Teď je otázka jestli je lepší tlačit , mít náklad špatně uloženy na korbě tak , že vlastně stroj zvedá , nebo zkontrolovat kola jestli není zaseklá páka a kolo brzdí (má to brzdy)naložit co nejvíc dopředu , sednout si na to a zatížit.Prodat a koupit elektr.kolečko
No, podle fotky jde blbě poznat sklon, ale nemyslím, že bych to vyjel se svým jednoosákem a ten má přes půl tuny. To lano není zas tak špatný nápad.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
-
Ta závaží zkus, určitě to pomůže. Sice to vypadá nelogicky, ale i 12" kola pomohla. Nejlépe z Vari i se závažím.
Nevěř všemu co si myslíš
-
Když to lano na poloosu mi přijde jako taková nouzovka. Na vyproštění jo, ale vyvážet tak víc než jeden náklad by asi byla otrava.
Nevěř všemu co si myslíš
taky si myslim ze kdyby tam byla vetsi kola byla by o malinko vyssi rychlost a mozna bych to vyfrcel,ale to jsou jen dohady.Pro me nejjednodussi udelat to zavazi a uvidi se jestli to pomuze.malotraktor píše: ↑ned srp 01, 2021 1:51 pm Ta závaží zkus, určitě to pomůže. Sice to vypadá nelogicky, ale i 12" kola pomohla. Nejlépe z Vari i se závažím.
-
Dneska jsem vezl za Weimou možná 5 metráků včetně řidiče. Při rozjezdu si zahrabala, ale kdyby se dotížila tak bych si troufnul na mnohem víc. Ani z kopce jsem se nebál, žádné volnoběžky tak to dost ubrzdí motorem. Po rovině 15 km/h podle satelitu.
Nevěř všemu co si myslíš
- Killer Koly
fortschritt je konstruovany na jine vyuziti, jine zatizeni a hlavne v jine dobe za jinych podminek nez tvuj trakturek, to se neda srovnavat
dobry den preji.Tak informuji o dalsim postupu reseni meho problemu vyjezdu do kopce.Vytvoreno zavazi dopredu s vahou cca 40kg,u voziku posunuta korba smerem k traktoru,jelikoz to slo vcelku jednoduse.Zitra jeste vse povarit a privrtat a o vikendu snad zkouska.Dle meho nazoru jsou vsecky tyhle veci zbytecna snaha.Pak uz jen zbyde opravdu stroj vymenit za neco silnejsiho a tezsiho...
Váha pomôže určite ale iba do výkonu motora. Pozor na poloosi aby ti to vydržali. Práve pre to je najideálnejšie dávať čo najviac do kolies a až potom na stroj.
Ja som ťahal do kopca po štrku cca 1-1,5t hliny a nevyšiel som pretože som šmýkal. Dal som po 40kg do kolies a už som vyšiel (váha cca rovnaká) proste plná vlečka hliny (rozmer 240x100x40)
Ale ja mám úplne iný stroj tak o tom nejdem začínať. Ja len že váha na kolesá pomôže najviac.
Mám ešte aj skúsenosti s nápravou viac v zadu vlečky ( korba viac do predu) a tam mi potom už lámalo oje. Musel som to naozaj dobre vystužiť, ale to zas ja dávam iné náklady na môj jednoosak. Takže pre teba odporúčam váhu hlavne do kolies. Ak to stroj motorovo zvládne tak naviac závažie + korba do predu a ak aj tak motor zvládne a budeš šmýkať tak už len iné pneumatiky prípadne duplaky ( + dovážiť duplaky)
Ja som ťahal do kopca po štrku cca 1-1,5t hliny a nevyšiel som pretože som šmýkal. Dal som po 40kg do kolies a už som vyšiel (váha cca rovnaká) proste plná vlečka hliny (rozmer 240x100x40)
Ale ja mám úplne iný stroj tak o tom nejdem začínať. Ja len že váha na kolesá pomôže najviac.
Mám ešte aj skúsenosti s nápravou viac v zadu vlečky ( korba viac do predu) a tam mi potom už lámalo oje. Musel som to naozaj dobre vystužiť, ale to zas ja dávam iné náklady na môj jednoosak. Takže pre teba odporúčam váhu hlavne do kolies. Ak to stroj motorovo zvládne tak naviac závažie + korba do predu a ak aj tak motor zvládne a budeš šmýkať tak už len iné pneumatiky prípadne duplaky ( + dovážiť duplaky)
- Killer Koly
jeste me napadlo dotizit to vodou do pneumatik
pratele,mate nekdo na prepravnim voziku nozni brzdu?Jak to mate resene?na klasicky motorkovy kola je potreba dost dlouhy krok...
Tak tam dáš dost dlouhou páku s dost dlouhým krokem.