Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

Re: Vari System

#3511 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Kluci tak další poznatky o motoru co jsem zde zmiňoval. Už dvakrát se mi teď stalo že když delší dobu stojí tak mě pak nejde nastartovat. Tak jsem vyndal svíčku a pokaždém delším odstavení je v motoru mraky benzinu... :-/ Svíčku když vyndám a otočím tak z ní vykape uplně benzín. Tak jí vysuším našroubuju a motor hned chytne a chvílu hulí jako sviňa...
To by pak neuzavíral kohoutek? A nebo jehlový ventil v karburátoru? Ale když jsem to měl vše rozebrané poprvé jak jsem to čistil tak se zdálo vše v cajku tak nevím :-/
Co by to případně mohlo dělat jiného řešili jste to?
Jednou mě kámoš řikal že mu to taky dělalo že když dlouho stála a naklonil jí tak normálně vytékal benzín výfukem.... :smich: Musím se ho zeptat čím to bylo ;-)

Vojtěch

#3512 Nový příspěvek od Vojtěch »

Myslím, že by to mohl dělat ten kohoutek.

bigj66

#3513 Nový příspěvek od bigj66 »

Koupit noví jehlový ventil do karburátoru a o-kroužek 42|2

mraveneček

#3514 Nový příspěvek od mraveneček »

Mě to teďka taky udělalo po zimě. Prvně jsem musel vytočít svíčku a startérem vycukat benzín z motoru, pak namontovat zpátky a zase motor nechytnul. tak všechno znova.
Ve středu v Třebíči jsem koupil nový ventilek do karburátoru. kohoutek neměl skladem, prý tak za 14 dnů. :)
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

Mirek72

#3515 Nový příspěvek od Mirek72 »

Podobný problém jsem měl taky, nakonec byl příčinou děravý plovák.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#3516 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ok děkuji za typy kluci mrknu na to. No ten plovák se mě zdál takovej pofidérní. Na něj se podívám ;-)

larryonov

#3517 Nový příspěvek od larryonov »

Nevíte prosím, co je za závit na šroubu SROUB ZAJISTOVACI KLICKA DSK-317-316, T-20, AKY? Je to šroub na závaží 5 kg.

Už jsem to hledal ve 2 prodejnách šroubů a nenašel. Nechce se mi platit 80 Kč/ks.

https://katalognd.vari.cz/nahradni-dily ... orie-3487/

modráček

#3518 Nový příspěvek od modráček »

Závaží 5kg mám5 kusů.Ve třech mám original ohnutý bazmeg a ve dvou mám normální metrický šroub M 12 na klíč č. 19.Stejně klíč mám dojem potřebuju na radličky které přehazuju -sázím /proorávám.Pokud bych si chtěl vyrobit originál,upnul bych dvanáctku šroub patřičné délky do svěráku zavitem nahoru ,nasadil trubku ,ohnul a po uříznutí hlavy šroubu obrousil do kulata.Dobré je zachovat závit bez poškození. :)

larryonov

#3519 Nový příspěvek od larryonov »

modráček píše:Závaží 5kg mám5 kusů.Ve třech mám original ohnutý bazmeg a ve dvou mám normální metrický šroub M 12 na klíč č. 19.Stejně klíč mám dojem potřebuju na radličky které přehazuju -sázím /proorávám.Pokud bych si chtěl vyrobit originál,upnul bych dvanáctku šroub patřičné délky do svěráku zavitem nahoru ,nasadil trubku ,ohnul a po uříznutí hlavy šroubu obrousil do kulata.Dobré je zachovat závit bez poškození. :)
Díky za tip ;-), ale co jsem už zkoušel, tak šroub nejde do matice M12, závit je jemnější. Jak se říká, když to nejde silou, mohlo by to jít ještě větší silou. Preferuju ale víc elegantní řešení..

modráček

#3520 Nový příspěvek od modráček »

Máš pravdu, je tam menší stoupání.Já jsem ty zavaží s těma šroubama koupil v bazaru .Asi to někdo proříznul závitníkem
http://www.nyty-zakrajsek.cz/metricke-srouby

jirka58

#3521 Nový příspěvek od jirka58 »

Určitě ne silou :tyty: ale hlavou. Snažil jsem se změřit, jenom posuvkou, hřebínky momentálně nemám a vychází mi to na M 12x1,5 mm.

bigj66

#3522 Nový příspěvek od bigj66 »

Je tam M 12x1,5 mm , normální základní stoupání je M 12x1,75 mm.

larryonov

#3523 Nový příspěvek od larryonov »

Ok diky.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#3524 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Náhodou nevíte jestli se dají koupit ještě kudly na okopávačku starou tera? Myslel jsem že jsou stejný jako na rotavátor a oni jsou menší. Na internetu jsem nic moc nenašel :-/

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#3525 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Nikdo nemáte zkušenosti s kudlama na okopávačku? Jestli se dají někde sehnat nové a nebo jak s tím vymyslet jinak třeba :-/ Přemýšlel jsem upravit z rotavátoru.... :-/

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“