Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Šířku T-20 bych ti musel změřit u své, ale hned to nebude. Někdy příští týden by to mohlo být, nemám ji doma a musím z ní sundat proorávací kola. Dneska jsem ještě změřil náboj kol Vari. Tady ten nový, má na straně k převodovce ještě takový kroužek, uvidíš to na fotkách https://www.agrozet.cz/e-shop/naboj-kol ... 33897.html Šířka tohoto náboje je 85mm. Kola máš dobrá, těmi to nebude. Ještě mám náhradní sestavu poloos a osového čepu na DSK-317. Čep jsem nikdy namontovaný neměl, takže nevím jestli je opravdu na nápravu. U něj začíná závit 650mm od dosedací plochy a od dosedací plochy na konec závitu to je nějakých 697mm.
- boyten
- Kontaktovat uživatele:
hele Eugene, kdyby jsi si to chtěl zkouknout a poměřit tak se ozvi a pustím tě k funkčnímu v Bulharech aby jsi si to mohl všechno překontrolovat osobně a na vlastní metr :-D
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.
Délka osového čepu pro rozchod kol 610 mm převodovky DSK 317 T20 je 697 mm
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
Ještě počkám než mi dojde ten šroub a uvidím jak to dopadne. Každopádně svařím poloosy k sobě a na soustruhu nechám srovnat dosedací plochu ať mi to nešmajdá.
A uvidím kolik mi bude chybět.
Pokud to zase nebude sedět (rozdíl 30-40mm). Beru v potaz že řezem na pilce jsem přišel o 2x2mm (to snad nebude takový problém) tak ti Laďo pisnu SZ a asi bych se přišel podívat a poměřit protože by mě zajímalo kde je problém. Vyřešit to vyřeším bud nastavením a nebo závitové očko a uřežu šroub (druhá volba bude jednodušší).
Ale mě jde o princip ne o to že to nějak dodělám
A uvidím kolik mi bude chybět.
Pokud to zase nebude sedět (rozdíl 30-40mm). Beru v potaz že řezem na pilce jsem přišel o 2x2mm (to snad nebude takový problém) tak ti Laďo pisnu SZ a asi bych se přišel podívat a poměřit protože by mě zajímalo kde je problém. Vyřešit to vyřeším bud nastavením a nebo závitové očko a uřežu šroub (druhá volba bude jednodušší).
Ale mě jde o princip ne o to že to nějak dodělám
Jak to mohlo být jednoduchý. Koupím - nasadím - jezdím.
Ta samá kola mám také. Ale na fotce je krátká hřídel nápravy. Takto krátká - resp. úzký rozchod se snad ani nevyužije, ne?
Široký rozchod je na orbu, tahání vleků atd., ale úzký rozchod kol? Nenapadá mě žádné využití.
Široký rozchod je na orbu, tahání vleků atd., ale úzký rozchod kol? Nenapadá mě žádné využití.
"Rider XE 70, MF70 - už nejsou jen VARI."
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
No vidíš, co člověk, to jiná zkušenost. Já třeba používám ten široký (610 mm) rozchod pouze na orání, na ostatní práce na poli, tahání přívěsu, shrnování radlicí atd. jedině ten užší (480 mm) a nikdy jsem neměl problém.
Orba je to stěžejní, proč mít nastaveno na 610mm. No a pak už není důvod, to měnit, neb je to jedno.
Ja som tiez jazdil z vozikom na uzsie. Lahsie sa s tym zataca pokial mas kolesa na pevno.
No já mám od loňska dvě převodovky , tak je jedna na orání a vybírání brambor a druhá je na úzko ta tahá vůz na pole do lesa a na trávu
U mě to samé. Na širší rozchod přehodím jen když potřebuju zorat záhony na zahradě a pak na jaře brambory a to je u mě všechno, kdy ten širší rozchod využiju. Zbytek roku mám kola taky naúzko
My jezdíme celý rok na široko a od podzimu do jara ještě s dotížením. To je pak posilovna ! Ale jezdíme hlavně terénem, takže jinak to nejde.
Já teda používám jen široký rozchod, nehodlám to pořád přehazovat a nechci to nikde otočit, také jezdím jak píše dvk "terén" A rovinu tu fakt nemáme Na snazší zatáčení jsou volnoběžky v kolech
Kdyby někdo sháněl sazeč na brambory ASB 893 (tažený s kotoučovým zahrnováním) tak jsem náhodou narazil na jeden za velice pěknou cenovku https://stroje.bazos.cz/inzerat/9978989 ... system.php
Kdyby někdo sháněl sazeč na brambory ASB 893 (tažený s kotoučovým zahrnováním) tak jsem náhodou narazil na jeden za velice pěknou cenovku https://stroje.bazos.cz/inzerat/9978989 ... system.php
-
Tak dnes mi dorazil šroub na rozchod 610, závit měl delší a aby netrčel tak jsem ho odřízl 2cm a musel dát ještě jednu podložku abych byl schopen to dotáhnout.
Nyní v cajku.
Ale asi kradší rozchod kol je problém složit v dnešních délkách poloos a šroubů viz můj postřech.
Díky za rady
Nyní v cajku.
Ale asi kradší rozchod kol je problém složit v dnešních délkách poloos a šroubů viz můj postřech.
Díky za rady
NO a co jsi tím chtěl říci? Koupil jsi svorník - zmetek, nebo co? Já to nepochopil. Prodávané svorníky k poloosám sedí, co mám zkušenost a to i z druhovýroby už mnoho let.