Sekačka
Moderátor: DYK
Re: Sekačka
Kamráde není třeba nic měřit,mám tuto sekačku přes 20let,problém je v tom že musíš mít jeden buben výše než druhý ,pak nože do sebe nenarážejí,zespod bubnu je krytka asi šest šroubku,tu sundej a pod ní je šroub tak ten přitáhni a tím zvedneš jeden buben.
Díky za odpověď. Je jedno kterou stranu?....Bo mě čeká dlouhé odvrtávání šroubu. Všechny hlavy šroubů jsou poškozené.kalfi píše:Kamráde není třeba nic měřit,mám tuto sekačku přes 20let,problém je v tom že musíš mít jeden buben výše než druhý ,pak nože do sebe nenarážejí,zespod bubnu je krytka asi šest šroubku,tu sundej a pod ní je šroub tak ten přitáhni a tím zvedneš jeden buben.
Sekačku od Dakra DZS 125 mám letos druhou sezónu. Musím říct, že oproti původní bubnovce RZS je to nebe a dudy. S bubnovku se mi často stávalo, že nepomohlo jet na jedničku (pohonná jednotka FD2) a nezbývalo než snížit záběr sečení třeba až na pouhou čtvrtinu bubnu (nože jsem po vyjetí nádrže maximálně dvou otáčel a tedy nejdéle po čtyřech nádržích šli na broušení). To s DZS 125kou jedu vždy na plný záběr. Tam kde vím, že není tráva příliš přerostlá, nebo hustá mohu sekat i na dvojku a stačí občas nechat proklouznout řemen pojezdu, abych neudusil motor. Pokud seču na jedničku už musí být tráva jak prales aby s tím ten Brigs&Stratonek 190ccm měl problém. To je ale dáno tím že odpory diskovky a bubnovky jsou o tolik jinde a není to zásluha DAKRU.DYK píše:Nějakou dobu si lámu hlavu jak na to. Založit pro to nové téma, nebo ne? a jestli pak si někdo z vás všiml, že Dakr má zcela novou DISKOVKU?
Co se týká životnosti -střižné kolíky mezi unašeči a noži sečení OK, cena 29,-Kč za zhruba 4mm váleček z mosazi? to už tolik OK není. Větší průser je konstrukce hřídel-unašeč nože! Hřídel je částečně vybraná do tvaru půlměsíce, materiál unašeče má tloušťku cca 3mm a je v něm otvor odpovídající tvarem této části hřídele. Celek včetně nože je dotažen samojistnou matkou na závit na vrchu hřídele. Takže síla je přenášena relativně maličkou plochou a hřídel i unašeč se velice brzy vymačkají. Vznikající vůle mají vliv na polohu nožů proti sobě. Tady mělo být buď více materiálu, nebo jiné konstrukce - tisícihran, šestihran (no jasně cena výroby). Životnost řetězu teprve uvidím - dopínal jsem ho zatím jen jednou a celkově mám posečeno zhruba 5ha. Nože jsou takové lichoběžníky s úhlopříčkou 37x14cm jejich střed je vlastně tvořen jakoby 14cm kruhem, z nějž vybíhají dva zužující se paprsky. Broušené jsou na posledních přibližně pěti cm, dva levotočivé a dva pravotočivé. Cena 309,-Kč za kus = 1236,- za sadu.
Ještě musím zmínit, že tady v kopečkách nejde jezdit s takhle těžkým (62kg) sečením do každého kopce. Na těch prudších stráních pak tedy seču po vrstevnicích, naštěstí zase váha sečení brání do jisté míry převracení pohonné jednotky (musím tedy jet šikmo asi třicet stupňů do kopce k výsledné dráze).
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.