Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Josef Simunek

Re: Vari System

#2986 Nový příspěvek od Josef Simunek »

Když vidím ten tvůj krásnej vozík :) , jak s tím brzdíš ? :D

dvk

#2987 Nový příspěvek od dvk »

No .... někdy i očima. :smich: Mám tam brzdu na zadní kola, ovládanou pákou ruční brzdy, ale funguje to, jen když je vozík naložený. Člověk musí předvídat no, to už tak víš, kudy jet a kde nemá cenu zastavovat. :friends:

Josef Simunek

#2988 Nový příspěvek od Josef Simunek »

dvk píše:Člověk musí předvídat no, to už tak víš, kudy jet a kde nemá cenu zastavovat. :friends:
...myslel jsem si to :wink: , ale je pravda ze ten snek v prevodovce, kdyz uberes plyn, tak po rovine brzdi celkem slusne

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#2989 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

DYK píše:3x1.5?
Děkuji :ano: :friends:

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#2990 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

[quote="dvk"]Ahoj vespolek, tak co vaše stroje, ještě odpočívají ? :friends:

My jsme si se synkem ještě dokud mrzlo stihli udělat nádherný výlet umrzlými pláněmi. 8)

Ahoj jo jo ještě jo. Ale už jsem si jí vzal radši do dílny a že to vyzkouším jestli vše funguje. Stojí někdy od září jenom venku pod kůlnou. Tak jsem nalil do nádrže trochu benzinu pustil kohout(sice to kolem něj kapalo) ale dal jsem sytič přidal trošku plynu a nekecám na nějaký čtvrtý zatáhnutí chytla a bežela hned jak pěnkava já čuměl jak blázen :shock: Ono je pár let co se dala trochu víc do kupy výbrus,ložiska přetěsnila a seřídila a od té doby musím zaklepat chodí jak vítr teplá studená furt 8) Je to už veterán z roku 1979 děda jí měl jako novou. Pamatuji si že co mu dalo jí sehnat že vubec nebyli k sehnání.(měl to samozřejmě přez někoho a ne asi uplně poctivě... :co?: )
Ale od té doby jí máme prostě doma a slouží. Teď už toho zas až tak moc nenajezdí je jenom v rotavátoru na stálo. Dřív dělala pět třicetimetrových foliáků, potom na velký zahradě. No a kolikrát když bylo potřeba na poli pod zeleninu když se tam traktor nedostal nebo dělal prasečinu tak se to trhlo terou.
No prostě má toho za sebou hodně, ale furt slouží ke spokojenosti 8)

PetrCZE

#2992 Nový příspěvek od PetrCZE »

Stroje se chystají na sezónu, ale času moc nezbývá :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Dzumigar

#2993 Nový příspěvek od Dzumigar »

Tak, dnes padlo definitívne rozhodnutie. Nebude sa ísť ani do Suc traktor nič "zahraničné" a ostáva sa u vari. Dôvod bol, že všetké náhradné dieli mam ihneď. Netreba telefonovať a dohadovať sa kde čo, človek kúpi. Kúpil sa nový motor a ako bonus prevodovka dsk 317 4-takt.
Po sviatkoch príde všetko. Mám veľkú radosť ako malý chlapec. Prevodovku T20 si nechám na rotavator. Som zvedavý ako bude robiť s 4 taktným motor.

jakubTN

#2994 Nový příspěvek od jakubTN »

Chlapi mám problém z mojim motorom na vari mám jikova motor si ťahal vzduch cez gufera tak sa vymenili
No teraz mám iný problém vôbec mi neťahá chytá našup
No z vozíkom leda na jednotke neviem čo Stým
Predtým šliapal normálne po zime neisiel chytil len na sitic a bez neho zhasol a teraz netaha :vztek:

mraveneček

#2995 Nový příspěvek od mraveneček »

Ucpaný přívod paliva. A asi až v karbecu v prostoru nad benzínovým ventilkem. :)
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

jakubTN

#2996 Nový příspěvek od jakubTN »

Skusim to rozoberať a prefukat

Dzumigar

#2997 Nový příspěvek od Dzumigar »

Nezabudni aj trysky pre fúkať. Alebo starý benzín.

namabu

#2998 Nový příspěvek od namabu »

Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit ohledně motorové jednotky od Motor Jikov Honda GCV 160, který má vyklápěcí kleče, jestli pasuje na převodovku Vari DKS 317, jestli stačí vyměnit jen nýty nebo jestli na sebe vůbec nepůjde.
Vkládám odkaz na jednotku, o kterou mi jde:

https://www.zahradales.cz/product/motor ... -gcv-1/135

Máte někdo tento motor doma? Kdybyste mohli vložit fotku spodní strany, moc by mi to pomohlo.
Díky moc všem... 8)

Jarda Malich

#2999 Nový příspěvek od Jarda Malich »

Jo tak ta cena je docela lákavá, má to však svoje ale - příruba nemá ochrannej prstenec spojky, takže když motor odpojíš z adaptéru, a položíš na zem, leží to na spojce a můžeš si jí poškodit. Spojka má navíc lepený obložení, ne navařovaný. Pro připojení k DSK-317 musíš vyrazit stávající nýty/kolíky, protože na téhle jsou páčky, který musíš dotáhnout klíčem. Pokud máš starší motor, pak bych šel asi do ekodotace. GCV 160 je tam stejná, jde i o ty věci kolem a na tom už se šetřit nevyplatí, už jenom z hlediska ergonomie a komfortu při práci.

Dzumigar

#3000 Nový příspěvek od Dzumigar »

Dnes, prišiel balíček previazaný. Takže prvé porovnanie z 2T. Nehuči ako zmyslov zbavené.
Sila sa zvýšila dvojnásobne. Neskutočná sila motora je. Štartovanie jednoduchšie. Pravda ešte to nemám vychytané, je vidno že to pôjde lepšie. Zabúdam na mŕtveho muža. S plynom sa dá vpohode dávkovať výkon. Bál som sa trocha, ale zbytočne.
4T Prevodovka je parádna. Konfort oproti T20 neskutočný.
Brzdenie s motorom je ďaleko účinnejšie ako pri 2T.
Uvidíme aký bude rotavátor. V blízkej dobe. Poskladám ho na T20.

Veľké mínus mŕtvy muž. Strašne zavadzia.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“