DAKR - AGZAT /resp. Vari, Robot/

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: DAKR - AGZAT /resp. Vari, Robot/

#16 Nový příspěvek od DYK »

Tak zdar "doktore"!!! Já se možná hloupě dotazuju proto, že v zadání byla i orba nějakého záhonu a tu teda za sebe s žádným uvedeným Hydrem nedoporučuju FD2 to neumí vůbec a FD3 na to není uzpůsobený. Z posledního popisu to spíše vypadá na komunál, boj s trávou a něco někam převézt. Jestli jde něco předělávat na Dakru ani netuším, vůbec se o tyto stroje nezajímám. Když v Dakru řeknou, že to nejde asi to fakt nejde - nevím. Ale když jsem si to poslední přečetl napadlo ně jedno - Raptor hydro. Asi se zase dozvím, něco o reklamě a skrytém prodejci nebo co, ale mrkni na to a popřemýšlej, jestli to pro tebe není komplexní a z trhu nejpřijatelnější řešení. Seš inteligentní tak si to pohledej a prohlédni a popřemýšlej sám jestli by to mohlo k něčemu být nebo je to úplně na hovno. Najdeš i spoustu videí pro představu. A na 5000 m2 se i větší nádrž hodí. Motor je taky o chlup silnější.
Nějaký to Ferrari Griphon ani neznám a nevím co k tomu říct.
Tak už jsem se dovzdělal a vím co je to Ferrari zač.

práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

robkon

#17 Nový příspěvek od robkon »

Ďakujem za rady, rozhodol som sa pre FD2H z dovodu využitia ostatného príslušenstva, takže na jar kúpim.
Čo sa týka toho griphonu, spýtam sa, či sa tam dá dorobiť tá uzávierka diferenciálu/ možno to pojde, pretože rozdiel medzi mojou 515L a 515SL je iba toto.
A ešte jedna otázka : vidíte tú uzávierku diferenciálu ako super doležitú vec ?
Dakujem, Robert
P.S. Porovnával som Raptor hydro a FD2... je to asi o triedu vyššie, ale neviem, či by to bol pre mna významne vyšší rozdiel vo využití.

HonzaMalySadar

#18 Nový příspěvek od HonzaMalySadar »

Upřímně, já bych se tě listovky zbavil.
S FD2H posecu mých 5000 metrů za cirka 3 hodiny, s nějakým odpočinkem a kafem, kdybych nepauziroval, bylo by to o půlhodinu méně.
Oproti předchozí bubnovce, kde byl pohon řemenem, je hydropohon velmi pohodlný, někde to mám husté, tak zpomalim a naopak.
Jen doporučuji ještě dokoupit aretaci pohonu nářadí, v základu není, asi z nějakých bezpečnostních důvodů, netuším.

Vozík máte tažený, nebo takovou tu korbičku vepředu? Protože jestli tažený, tak to něco váží, plus obsluha a náklad a při kopcovitém terénu se můžete dostat na hranici K46. Zase ale můžete sekat a hrabat FD2H a FDckem odvážet vozíkem....

Až na parcele postavím, těším se na ranní sekání kosou, to je relax jak blázen.... a ropní šejkové nebudou mít co žrát :)

robkon

#19 Nový příspěvek od robkon »

ďakujem za tip, ale..nebudete asi tomu veriť, prečo sa nemožem zbaviť lišt kosačky... je to úsmevné, a nechcem vyvolávať ďalšiu diskusiu... ale v okolí B. Štiavnice nežerú kravy seno, ktoré nie je pokosené lišt kosačkou... inak by som ju nebol ani kupoval, ale je mi veľmi ľuto, ak by som to seno spálil, takže mám iba túto možnosť na kosenie a preto sa toho nemožem zbaviť. Inak ked som to povedal jednemu gazdovi z Lietavy, tak si myslel, že si z neho robím srandu... S pozdravom Robert

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“