Agzat prevodovka
Moderátor: DYK
Re: Agzat prevodovka
Daj tam pneu 6,5-12 a máš to +- dorovnane. Mala by sa aj zlepšiť trakcia
tak ešte neviem,ako to celé poriešim,ale i tak mám zajtra v pláne zájsť do okresného mesta do servisu,niečo nakúpiť,tak sa tam na to spýtam .... a len tak mimochodom,neviete čím stiahnem tú misku spojky z tej hriadele,aby som sa dostal k tej segerke čo je hneď pod ňou? lebo asi sťahovákom na ložiská sa ku nej nedostanem tak aby som ju tým sťahovákom odspodku ulapil .... tam je málo miesta ..... že mi ani tie štyri šrubky nejdu vybrať ....
Pestovať si vlastné jedlo,je ako tlačiť si vlastné peniaze.
A co jsem asi dělal já? Vždyť jsem psal, že jsem nový převod koupil v Agzatě, jenže pastorek jsem koupil jako celek s horním dílem převodovky včetně misky a k tomu dvojkolečko, proto jsem nemusel nic přelisovávat. Nic víc ke změně převodu nepotřebuješ, ale jak jsem psal, raději to nedělej. Nevím jaký je průměr pneu 6,5/12, ale u pneu Mitas 6,5/80-15 to dělá těch zmíněných 20%. U 6,5/12 to bude asi podstatně méně, takže efekt malý, ale s tou trakcí se to opravdu zlepší (měl jsem 6/12). Ale pozor, při oračce to zabírá menší šířku, je třeba zvětšit rozchod kol, nebo upravit závěs.
Pokud to tam je jak si myslím, určitě bych pastorek z hřídele nelisoval. Může se stát, že při dalším lisování pastorku se pastorek na hřídeli v provozu protočí a je po srandě. Ale píšu - MŮŽE SE STÁT!!!!!! Jen upozorňuju na rizika.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
tak počkaj,asi si nerozumieme .... tu misku chcem rozobrať kvôli tomu aby som to celé komplet vyčistil,aj tam pod tou miskou,kde je tá segerka .... to ozubené koliečko,s tou hriadeľou je podľa katalógu predloha .... predlohové kolo je podľa katalógu na vedľajšej hriadeli pod ložiskom, ktoré na tej hriadeli behá hore dolu ,to nieje na tej hriadeli nalisované na pevno ....... a jedná sa o výmenu toho ...
K tomu jinému dvojkolu patří i jiný pastorek, který je spojen s miskou. Jak jsem psal, koupil jsem nový pastorek pro čtyřtakty i celým horním dílem převodovky, takže jsem tento díl pouze vyměnil za dvoutaktový s menším pastorkem.
no tak teraz tomu rozumiem aj ja ako si to myslel .... ale tú hriadeľ (predlohu) pre 4-t som nikde na nete nenašiel ...
DYK píše:Pokud to tam je jak si myslím, určitě bych pastorek z hřídele nelisoval. Může se stát, že při dalším lisování pastorku se pastorek na hřídeli v provozu protočí a je po srandě. Ale píšu - MŮŽE SE STÁT!!!!!! Jen upozorňuju na rizika.
DYK,to je mi jasné,že ten pastorok by sa zničil .... preto ja chcem dať dolu tú misku,a pod tou miskou je segerka,keď dám dolu segerku,tak celá tá hriadeľ aj s pastorkom aj s ložiskom pôjde pekne vybrať ....
Veď Pepa248 ti vysvetľuje čo treba robiť a ty furt to svoje. Menil celý horný diel. Fakt asi poriešil pneu. Vo vari vlákne to Proximak pekne prehľadne popísal ktoré pneu o koľko zrychlia stroj riešilo sa to asi mesiac dozadu.
Postupne uvoľňuj 4 skrutky, ktoré sú pod miskou tak, aby sa hlavy opreli o spodok misky. Odtrhni veko od skrine.
Potom vyskrutkuj skrutky a odober veko. Zbytok dokonáš odspodu.
Daj pozor, aby si nepoškodil závity v skrini.
Potom vyskrutkuj skrutky a odober veko. Zbytok dokonáš odspodu.
Daj pozor, aby si nepoškodil závity v skrini.
rado .... to víko,alebo najvrchnejší diel prevodovky,alebo objímka spojky úplná,nazvime to už ako chceme,to mám odmontované a mám to tu na stole pred sebou,s tým problém nieje,ako to odmontovať z prevodovky,som písal,že pod tou miskou je tak málo miesta,že tie šrubky vybrať nejdu,pokiaľ nedám dolu tú misku,a nieto aby som tam vopchal ramená z nejakého sťahováka na ložiská,a dve šrubky,ktoré sú mimo tej misky,sú vonku hneď .... navyše,dno tej misky je pod úrovňou príruby,kde sa upína motor ...
Lukáš PF,to vlákno VARI som prelúskal komplet celé,aj som pootváral všetku odkazy,pozrel fotky a aj videá,dokonca som si kopíroval do textového editoru niektoré vaše rady,ktoré,aj keď sú pre stroje vari,ale sú použiteľné aj pre agzat ... však oba stroje používajú niektoré veci rovnaké .... to som písal aj na konci toho vlákna ....
a teraz k veci ... na vari ide tá miska stiahnúť pomocou skrutky,viacerých skrutiek,a dá sa to komplet celé rozobrať .... vrchný diel prevodovky agzat sa skladá z viacerých častí,pokiaľ nepočítam šrubky,tak je to opracovaný odliatok,tri segerky,ložisko,miska,a hriadeľ s tým pastorkom .... odspodu som dve segerky vybral.vidno to aj na fotke,a teraz,aby som sa dostal k tej tretej segerke,a vybral ložisko s tou hriadeľou,potrebujem z tej hriadele dať dolu tú misku (potom z tade pôjdu vybrať aj zvyšné 4 šrubky) už keby som chcel kvôli motoru meniť pastorok,predsa nebudem meniť celý komplet diel,ktorý stojí cca 140 eur,keď stačí vymeniť hriadeľ s pastorkom,ktorý stojí podstatne menej ....len treba stiahnúť tú misku z tej hriadele .... čiže mi ide o jednu jedinú vec,a to stiahnúť tú misku ....
Lukáš PF,to vlákno VARI som prelúskal komplet celé,aj som pootváral všetku odkazy,pozrel fotky a aj videá,dokonca som si kopíroval do textového editoru niektoré vaše rady,ktoré,aj keď sú pre stroje vari,ale sú použiteľné aj pre agzat ... však oba stroje používajú niektoré veci rovnaké .... to som písal aj na konci toho vlákna ....
a teraz k veci ... na vari ide tá miska stiahnúť pomocou skrutky,viacerých skrutiek,a dá sa to komplet celé rozobrať .... vrchný diel prevodovky agzat sa skladá z viacerých častí,pokiaľ nepočítam šrubky,tak je to opracovaný odliatok,tri segerky,ložisko,miska,a hriadeľ s tým pastorkom .... odspodu som dve segerky vybral.vidno to aj na fotke,a teraz,aby som sa dostal k tej tretej segerke,a vybral ložisko s tou hriadeľou,potrebujem z tej hriadele dať dolu tú misku (potom z tade pôjdu vybrať aj zvyšné 4 šrubky) už keby som chcel kvôli motoru meniť pastorok,predsa nebudem meniť celý komplet diel,ktorý stojí cca 140 eur,keď stačí vymeniť hriadeľ s pastorkom,ktorý stojí podstatne menej ....len treba stiahnúť tú misku z tej hriadele .... čiže mi ide o jednu jedinú vec,a to stiahnúť tú misku ....
U Vari je na sundání misky spojky stahovák, ale dá se to i bez něho. Co se zkusit zeptat v Agzatu? Třeba na to něco mají i na ty převody, jak to s nimi je. Teď tady napíšu čistě svůj názor: Udělali převody pro 4-takt, vyrobili pár kousků, zjistili že to je špatný, tak se na to vykašlali a už to nedělají a podporují jen a pouze 2T převody. LukasPF to myslí s těmi koly dobře, když tady Pepa248 píše, že to mají špatně spočítaný. Ta kola by alespoň částečně kompenzovala rozdíl. Nebylo by to tak přehnaně rychlý, jako se 4T převodem. 15" nebo 14" kola jsou fajn, ale je problém sehnat ráfky. S těmi 6,5/80-12 to je jednoduchý a alespoň trošku to pomůže.
Vylisuj/vyraz hriadeľ s miskou dolu z ložiska smerom von. Potom misku zlisuješ dolu z hriadeľa.
Si si istý, že pri týchto operáciách nezdeformuješ misku a nový hriadeľ nalisuješ tak presne ako bol nalisovaný pôvodný?
Si si istý, že pri týchto operáciách nezdeformuješ misku a nový hriadeľ nalisuješ tak presne ako bol nalisovaný pôvodný?
proximák,hej,v agzate v jednom servise na to majú aj lis aj sťahovák .... tak som sa ich pýtal,koľko by to stálo ... ale keď mi vykalkuloval,že : musím priniesť prevodovku,oni by to rozobrali,vymenili,poskladali,čiže náhradné diely,diagnostika (podľa nich) čas strávený pri robote (hodinová mzda ako v nemecku) a keď mi povedal výslednú sumu,tak som si myslel,že si dám nitroglicerin pod jazyk a to by sa potom oplatilo fakt kúpiť celý ten vrchný diel komplet a tak ho len prehodiť a je pokoj,len kvôli jednej hlúpej hriadelke s jedným pastorkom ..... to už fakt nevedia,čo by za to pýtali,preto ak je nejaká možnosť,urobiť to doma,tak to musí nejako ísť .... ja viem,že jedna z možností je aj vymeniť kolesá,ale ako píšeš,problém je disk (ráfik) a viem,že vaše rady nie sú mienené zle,ja len rozmýšľam nad tým,že musí byť nejaká možnosť dať tú misku dolu v domácich podmienkach
Donést celou převodovku? Divný servis, asi bych tam už víc nešel... Pokud to chceš dělat doma, tak si vyrob přípravky a je to zase tady budu mlet o Vari, ale ti mají přípravek na stahování misky takový a každý si ho může objednat http://katalognd.vari.cz/stahovak-kotou ... dukt-7456/ já osobně však když potřebuju, zajdu do servisu u nás a nechám si misku stáhnout. Takže asi bys měl změnit Agzat servis. A nebo kontaktovat přímo Považskou Bystricu, ať se ti k tomu vyjádří a jak to doma provést. Nikdo to neví líp než tam přeci
6,5/80-12 pasují na ráfky co už máš.
Ale už mlčím, ten stroj nemám a neznám, tak nevím jak to s ním je či ne a nebudu spekulovat
6,5/80-12 pasují na ráfky co už máš.
Ale už mlčím, ten stroj nemám a neznám, tak nevím jak to s ním je či ne a nebudu spekulovat