dvojtakt alebo stvortakt
Moderátor: DYK
Re: dvojtakt alebo stvortakt
A ak by náhodou GSV 190 bolo málo profi tak jedna firma z Brna ponúka GXV 160 údajne v špecifikácii špeciálne pre Vari systém. Nemám osobnú skúsenosť len vravím čo som videl na ich webe.
MiroM: Mám 30 letou zkušenost s Terou a Vari, 7 let vlastním Agzat s diferenciálem a motorem GSV 190, Vari s dvoutaktem stále používám na rotavátorování (s lehkou jednoryhlostní převodovkou). Pokud to nebudeš používat na tahání těžkých nákladů po silnici, a na orbu na větších, ale členitých pozemcích, tak kup stroj bez diferenciálu a s motorem XP200. Motor XP 200 doporučuji proto, že větší výkon v terénu až na vyjímky jen ztěží využiješ a ne proto, že jsou Honda GSV či Subaru špatný, spíše naopak, ale jak jsem napsal, jejich větší síly v terénu moc nevyužiješ a jsou dvojnásobně dražší. No a pokud stroj bez diferenciálu, tak rozhodně Vari, jestli Global, či starší typ, je na tobě, mně se líbí starší typ, koupený i po částech z druhý ruky. Agzat bez diferencíálu je zbytečně drahý a při rotavátorování těžký. Dvoutakt Agzat vůbec neuvažuj a pokud nejsi technický fanda na motory, tak Jikov rovněž ne.
Myslíš TOTO ?LukasPF píše:A ak by náhodou GSV 190 bolo málo profi tak jedna firma z Brna ponúka GXV 160 údajne v špecifikácii špeciálne pre Vari systém. Nemám osobnú skúsenosť len vravím čo som videl na ich webe.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Hej Dyku presne tento som myslel. Na stránkach Vari som čítal že Honda prestala vyrábať GXV 160 v špecifikácii akú požadovalo Vari tak preto prešli na GSV 190 no a tu ho ponúkajú v špecifikácii pre Vari tak neviem či je to pravda. A ešte jednu otázočku mám na teba alebo kto vie. Aký je skutočný výkon GSV 190??? Pozri si stránky Vari a porovnaj údaje pri GSV na Vari a GSV na Agzat. Aj obsahy.
Ono stačí něco změnit na periferii motoru a už nemusí pasovat. Třeba nádrž. To bych viděl jako důvod, proč už není GXV pro Vari. Když by se to vrátilo, nevím, jestli a kolik by si ten motor koupilo, protože bude nejdražší. Na stránkách Vari se píše kategorie výkonu 6.5 což je jen kategorie ne konkrétní výkon a jinak popis agzatu sedí s https://www.hondastroje.cz/motory/motor ... sv/gsv-190 Důležité jsou nastavené max. otáčky, kdy s nimi roste a klesá výkon.
Jinak teda pokud něco porovnáváš a chceš k tomu něco, dávej odkazy místo domácích úkolů "porovnej si" nebo " Pozri si stránky Vari a porovnaj . . . Já vím oč jde a nebudu si cokoli hledat jen proto, abych něco někomu upřesňoval či vyvracel. To ať si s tím raději každý poradí sám.
Jinak teda pokud něco porovnáváš a chceš k tomu něco, dávej odkazy místo domácích úkolů "porovnej si" nebo " Pozri si stránky Vari a porovnaj . . . Já vím oč jde a nebudu si cokoli hledat jen proto, abych něco někomu upřesňoval či vyvracel. To ať si s tím raději každý poradí sám.
O tom XP200 so ani neuvažoval, no pozriem si výkon a krutiaci moment. Trochu ma zo začiatku odradila cena. Príde mi lacný na to aby bol dobrý.Pepa248 píše:MiroM: Mám 30 letou zkušenost s Terou a Vari, 7 let vlastním Agzat s diferenciálem a motorem GSV 190, Vari s dvoutaktem stále používám na rotavátorování (s lehkou jednoryhlostní převodovkou). Pokud to nebudeš používat na tahání těžkých nákladů po silnici, a na orbu na větších, ale členitých pozemcích, tak kup stroj bez diferenciálu a s motorem XP200. Motor XP 200 doporučuji proto, že větší výkon v terénu až na vyjímky jen ztěží využiješ a ne proto, že jsou Honda GSV či Subaru špatný, spíše naopak, ale jak jsem napsal, jejich větší síly v terénu moc nevyužiješ a jsou dvojnásobně dražší. No a pokud stroj bez diferenciálu, tak rozhodně Vari, jestli Global, či starší typ, je na tobě, mně se líbí starší typ, koupený i po částech z druhý ruky. Agzat bez diferencíálu je zbytečně drahý a při rotavátorování těžký. Dvoutakt Agzat vůbec neuvažuj a pokud nejsi technický fanda na motory, tak Jikov rovněž ne.
No poriadne ste mi zamotali hlavu páni. Vážim si každý názor.
Budem kupovať nové. jedná sa tu o zhruba 2000 eur plus, mínus. A kupujem to iba pre svoju súkromnú potrebu, nemienim s tým robiť žiadne fušky. Ide mi hlavne o to, mať s tým čo najmenej starosti a aby to fungovalo vždy, keď to budem potrebovať. DYK bude mat pravdu určite v tom, že nech kúpim akýkoľvek motor, pri dodržaní návodu na obsluhu a človek vyhne veľa problémom.
Toto je pre mna niečo nové, nemal som ani tušenie o tom, aký problém môže spôsobiť staré palivo. Do aut tankujem kvalitný benzín, do píl /husqvarny/ som to tiež nikdy neriešil, /miešam to s modrým olejom podla výrobcu/ a traktor, ten zožerie všetko, aj trávu okolo cesty.
Ok páni, dakujem, idem si pozrieť este tu XP200
Toto je pre mna niečo nové, nemal som ani tušenie o tom, aký problém môže spôsobiť staré palivo. Do aut tankujem kvalitný benzín, do píl /husqvarny/ som to tiež nikdy neriešil, /miešam to s modrým olejom podla výrobcu/ a traktor, ten zožerie všetko, aj trávu okolo cesty.
Ok páni, dakujem, idem si pozrieť este tu XP200
Začínam s prikláňať najviac k tej GSV 190V.
Za úvahu stojí aj prevodovka VARI. keby Vari s týmto motorom, čo rotrvátor? Riešiť rotavator s prevodovkou, alebo prehodením nožov na miesto kolies? Druhá možnosť bude časovo náročnejšia. Agzat dve možnosti neponúka.
Za úvahu stojí aj prevodovka VARI. keby Vari s týmto motorom, čo rotrvátor? Riešiť rotavator s prevodovkou, alebo prehodením nožov na miesto kolies? Druhá možnosť bude časovo náročnejšia. Agzat dve možnosti neponúka.
A čo potom následný štart, keď je karburátor suchý. Má to nejaký "cupák" aby si dostal benzín do karbecu? Určite neťaháš 20 krát za šnúru, aby to naskočilo.LukasPF píše:Ja mám Vari Global +Hondu GSV 190 aktuálne má za sebou od leta 90 MT/h . Zatiaľ ide perfektne som veľmi rád že som kúpil najvýkonnejší motor ponúkaný na Vari systém. Žijem v kopcoch a každý Nm naviac je obrovské plus pri preprave alebo orbe. Cez leto si pekne zamakal pri kosení z lištovkou padlo za vlasť 8ha kopce som kosil také strmé že pri jazde bokom som musel držať kosu+DSK316 aby sa neprevratila. Tiež som mal obavy z mazania motora ale po skúsenostiach som tieto starosti hodil za hlavu. Povedal by som že naklony udávané pre motor sú vo väčšine prípadoch väčšie než zvládne prevodovka. Teda aspoň DSK 316 určite. Určite aj 2T má svoje čaro a prednosti ale neviem či prevážia výhody 4T. Ďalšie veľké + pre mňa bola možnosť zmeniť prevodový pomer na DSK 317 viac do sily, síce sa znížila rýchlosť ale teraz to krásne zvláda aj kopce. Pri 2T motore túto možnosť nemáš! Ale ak žiješ na rovine tak to absolútne nerieš. A na záver jednoduchá a asi najúčinnejšie a najlacnejšia rada : KARBURÁTOR VYJAZDIM DO SUCHA A SKLADUJEM BEZ BENZÍNU !!!! Aj keď len na pár hodín statia stále odstavím prívod benzínu a všetko čo je v karburátore nechám na voľnobehu vypáliť a ma to aj ďalšie plus motor pekne schladne po záťaži čo mu tiež len prospieva.
Co tě během cca půl hodiny překlopilo k GSV 190? Když máš nějakou další převodovku a jen přehazuješ motor, no co může být rychlejšího? Ale aby právě nemusela být nějaká další převodovka je Global řešení fakt dobrý. Teda oproti převodovce s osovým čepem.
Ahoj, Miro
Už to tu čítam druhý deň, tak ti niečo napíšem aj ja... máme doma Agzat s motorom honda 160, čo si myslím nie je zlé...zostava má už pár rôčkov, ale moc sa s tým nepracovalo.
Ale k tomu rotavátoru: Agzat mal dva druhy rotavátora, viď odkazy: http://www.agzat.sk/httpwww.agzat.skobc ... gzat.xhtml https://www.google.sk/imgres?imgurl=htt ... mrc&uact=8
máme tento druhý, ale ja osobne ho nedoporučujem, je tu o ňom popísané dosť. Inak práve tento rotavátor sa točí proti smeru jazdy stroja, a ten motor sa mi tak zdalo, že má toho dosť...ale tú Hondu 190ccm by som bral.
Už to tu čítam druhý deň, tak ti niečo napíšem aj ja... máme doma Agzat s motorom honda 160, čo si myslím nie je zlé...zostava má už pár rôčkov, ale moc sa s tým nepracovalo.
Ale k tomu rotavátoru: Agzat mal dva druhy rotavátora, viď odkazy: http://www.agzat.sk/httpwww.agzat.skobc ... gzat.xhtml https://www.google.sk/imgres?imgurl=htt ... mrc&uact=8
máme tento druhý, ale ja osobne ho nedoporučujem, je tu o ňom popísané dosť. Inak práve tento rotavátor sa točí proti smeru jazdy stroja, a ten motor sa mi tak zdalo, že má toho dosť...ale tú Hondu 190ccm by som bral.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Otvorím prívod paliva, pár sekúnd počkám a potom zatiahnem za štartovaciu šnúru netreba viac ako 2-4 potiahnutí. Priznám sa že niekedy som potiahol aj viac krát ale to len vtedy keď zabudnem na " mŕtveho muža" ináč motor chytá krásne aj teraz keď je chladnejšie. Pred každým štartom kontrolujem olej a čistím filter vzduchu. Ináč nechcem ťa odhovárať alebo zamotávať ale sused kúpil Vari XP 200 a bomba. Ide parádne a zvuk tiež super. Ja som chcel pôvodne tiež XP 200 ale predajca ma zlomil na Hondu len tým že mi ponúkol celú pohonnú jednotku za 450€ !!! Ináč by som určite bral XP200. Samozrejme som veľmi spokojný a šťastný že mám GSV predsa len je to poloprofi motor s veľmi kultúrnym chodom. Chybu neurobíš ani s jedným s nich a keď máš traktor tak si roboty podeliš medzi strojmi komu čo patrí a vyhovuje viac. Čiže znova možno plus pre XP 200
Ešte mám jednu otázočku riešil niekto nejaký dodatočný palivový filter pre GSV 190? Ak áno ktorý sa vám osvedčil? Lebo aj pri všetkom úsilí a snahe som bol zhrozený keď som pozrel na dno nádrže bol tam dosť bordelu. Dosť veľa som sa pohyboval v lese a bohužiaľ neustriehol som všetky smietky ktoré tam počas tankovania spadli.
Určite nerieš zvlášť prevodovku na rotavator ak by si kúpil Global tak prehodene to máš za chvíľu a starostlivosť je len o jeden stroj.
Ešte mám jednu otázočku riešil niekto nejaký dodatočný palivový filter pre GSV 190? Ak áno ktorý sa vám osvedčil? Lebo aj pri všetkom úsilí a snahe som bol zhrozený keď som pozrel na dno nádrže bol tam dosť bordelu. Dosť veľa som sa pohyboval v lese a bohužiaľ neustriehol som všetky smietky ktoré tam počas tankovania spadli.
Určite nerieš zvlášť prevodovku na rotavator ak by si kúpil Global tak prehodene to máš za chvíľu a starostlivosť je len o jeden stroj.
V nádrži je sítko - filtr.
Viem že tam nejaký filter biť musí len som sa trocha obaval či bude stačiť. Priznám sa že som ho nejako nehľadal aby som sa pozrel.
GSV 190 bola moja prva voľba kvoli výkonu, krútiaku a tiež značke. Potom prišli pochybnosti / problémy známeho s týmto motorom, negatívne recenzie na internete a odporúčania predajcov/. jasné, že ked nemá predajca hondu, odporučí to čo má. Asi sa tým zbytočne veľa zaoberám. Tiež som presvedčený, ze 4takt, ci honda, subaru, kawasaki alebo XP200 bude vyžadovať rovnakú zvýšenú starostlivosť, čo sa benzínu týka, alebo oleja v motore.
teraz sa mi zdá dobrá kombinácia vari global a na to GSV190.
teraz sa mi zdá dobrá kombinácia vari global a na to GSV190.