Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Parádní nápad, moc se mě to líbí !
-
To se bude hodit na vyvážení dřeva z lesa k cestě.
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
No?!!!!! To určitě
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
sobotni orba varinkou https://pavelvo.rajce.idnes.cz/999/
No a takhle se oře s "jiným" připojením NT-3 a pluhu.
Všem to orá pěkně často je vidět obracecí pluh, ale jen s jednou radlicí. Co k tomu lidi vede? Tomu já osobně nerozumím
jranc: Rudlík je dobrej zlepšovák:) Vozíš na tom i něco těžšího? Já bych se asi bál o převodovku...
DYKu, tak tohle by mě ani ve snu nenapadlo, cpát to nahoru
jranc: Rudlík je dobrej zlepšovák:) Vozíš na tom i něco těžšího? Já bych se asi bál o převodovku...
DYKu, tak tohle by mě ani ve snu nenapadlo, cpát to nahoru
Jeden z důvodů orání jen jednou stranou může být pozemek v mírném svahu. Ono to pak prostě tam a zpět neoře úplně stejně a je třeba vždy jednu cestu přenastavit. Hlavně sklon pluhu. No a to dřív nebo později obsuhu, slušně řečeno, sere.
Nevím jak jiné pluhy, ale naše stará PO-18 se dá nastavit pěkně a ořu v podmínkách, jaké popisuješ. Doma na betonu jsem si udělal základní nastavení. Zrovna u toho starého pluhu se dá každé orebné těleso mírně nastavit samostatně, myslím tím, jak má být nakloněné na špičku. Originál to bylo rozhozené, s pluhem nikdo nic od koupě nedělal. Tak jsem to pomocí šroubu na pluhu srovnal, aby byly obě radlice shodně. Díky tomu jsem měl tam i zpět stejnou hloubku a nemusel jsem nic přenastavovat
PetrCZE: Já mám jen radlici a přikoupil jsem řetězy na kola. Na ten sníh co tu zatím byl to s malou převodovkou postačuje. Uživatel J.Pucera ji má, jednu zimu sem dával s frézou i video.
PetrCZE: Já mám jen radlici a přikoupil jsem řetězy na kola. Na ten sníh co tu zatím byl to s malou převodovkou postačuje. Uživatel J.Pucera ji má, jednu zimu sem dával s frézou i video.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tuhle sněžnou frézu jsem pořídil před lety s nějakou sestavou.. myslel jsem, že to nebude nic moc. Ale byl jsem mile překvapen. Sníh to odhazuje solidně, jen když už je mokrej a těžkej, tak to neodhazuje. Udělá se bambule před frézou a tu jen mašina strká. Chce to dobře zkontrolovat jak je utáhlé frézovací kolo. Pak taky jsem měl problém s naklápěním komínku. Ten špagátovej mechanismus.. než jsem to vyladil. Na YouTube jsem dával video najdeš to tam pod typem té frézy a taky je někde tady ve vláknu.
Škoda jen že u nás je málo kdy tolik sněhu
Škoda jen že u nás je málo kdy tolik sněhu
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo ještě jsem zapomněl, opravdu je dobrý mít přes motor ten plátěnej kryt. Né že by to lítalo hodně na obsluhu nebo tak. Ale dostane se na to sem tam sníh. A taky kvůli teplotě motoru.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem ji několik roků, pracovala dobře. Potom jsem ji vyměnil za dvoustupňovou, ta dál hází, ale zase se ráda ucpává. Ten kryt se mně moc neosvědčil, udělal jsem jenom kryt nad zapalování, aby to bylo chráněné
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Díky za rady, o krytu přes motor sem slyšel, zkusím něco spíchnout.
Protože nežiju na horách na sníh jedině rotační válcový kartáč. Vymete do čista ale nedohodí kam fréza.
Proximák: já ho dodělal v pátek, den předtím, než jsem ho nafotil. Takže jsem s tím zatím odvozil 20 pytlů obilí. Vozil jsem je po dvou, takže asi 100kg a protože to má těžiště oproti rudlu hodně vepředu, tak by víc bylo problém překlápět. Uvažoval jsem tak, že když to může tahat Tajfuna kterej má 40kg nebo Kajmana (70kg), tak těch 100kg už by neměl být problém. Výhodu to má v tom kopečku nebo měkkým terénu.