Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Atlan
Kontaktovat uživatele:

Re: Vari System

#2761 Nový příspěvek od Atlan »

Nechces ten zaves a diskyuznutnapr bielou farbou,hned by to inak ukazalo.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

detvan

#2762 Nový příspěvek od detvan »

Víkendová orba po zemiakoch. V piatok dobre popršalo a tak v sobotu od rána sa to perfektne dalo prevracať. Vari systém s motorom GCV 190 mám už dlho ale až teraz sa my podarilo nastaviť pluh na správne oranie a išlo to ako po masle. Nie že by som to pomynulé roky nenastavil dobre ale stale som si myslel že to je dobre no keďže pozemok je v miernom kopci tak som to musel často prenastavovať no teraz som to nemusel a oralo sa mi veľmi dobre.

Nejaké dokumentácie z daného dňa.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

a krátke video

Naposledy upravil(a) DYK dne pon říj 09, 2017 8:57 am, celkem upraveno 1 x.
Důvod: úprava odkazu videa

PetrCZE

#2763 Nový příspěvek od PetrCZE »

Trochu renovace nastavovacího tělesa, celkem nic zvláštního jen lak, projetí závitů a namazání závitů a čepů. Jen ještě sehnat nový šrouby. A menší příprava na stavitelný smyk.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Petřík

#2764 Nový příspěvek od Petřík »

Ares1985

prosim radu

#2765 Nový příspěvek od Ares1985 »

Chcem si kupit VAri, používal by som ho na bubnovú kosačku ,obracačku sena,tahanie vozíka...viete mi poradit akú prevodovku a motor mam zvoliť....dakujem

zetornd

Re: prosim radu

#2766 Nový příspěvek od zetornd »

Ares1985 píše:Chcem si kupit VAri, používal by som ho na bubnovú kosačku ,obracačku sena,tahanie vozíka...viete mi poradit akú prevodovku a motor mam zvoliť....dakujem
Rada celkem jednoduchá: motor čtyřtakt (např. Hondu, ale jsou i jiné) a k tomu připojitelné vše ostatní - tj. takové nářadí, převodovky atd., které bude pracovat jak má při otáčkách docílených motorem.

Ahoj

Proximák

#2767 Nový příspěvek od Proximák »

Alespoň po bramborách už mám zoráno :) pořád se učím, ale když si to člověk naladí a stroj pak jede sám, je to paráda 8)
Obrázek Obrázek Obrázek

Britt

#2768 Nový příspěvek od Britt »

O tom to je. Naladit a pak už se jen dřeš akorát při startování. Tuhle jsem viděl Teru se startérem ale je to domovýroba. Děda povídal že se vnuk pochlapil a takhle mu to vylepšil.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Jarda Malich

Re: prosim radu

#2769 Nový příspěvek od Jarda Malich »

zetornd píše:
Ares1985 píše:Chcem si kupit VAri, používal by som ho na bubnovú kosačku ,obracačku sena,tahanie vozíka...viete mi poradit akú prevodovku a motor mam zvoliť....dakujem
Rada celkem jednoduchá: motor čtyřtakt (např. Hondu, ale jsou i jiné) a k tomu připojitelné vše ostatní - tj. takové nářadí, převodovky atd., které bude pracovat jak má při otáčkách docílených motorem.

Ahoj
Na bubnovku a obraceč potřebuješ malou převodovku DSK-316. Pokud máš větší rovnou plochu, ber i se sulkou, ta je skvělá. Můžeš mít i provedení se zpátečkou, tam si ale něco připlatíš. A na tahání vozejku pak Velkou převodovku DSK-317 v provedení global. Co se týká motoru, tak tam vyber buď XP-200 nebo Hondu GSV 190.

Proximák

#2770 Nový příspěvek od Proximák »

Poslušně hlásím, že letošní orba je úspěšně za mnou :) dnes jsem provětral XPčko, ať mu to není líto. Chtěl jsem motory porovnat. V orbě rozdíl neznatelný, spotřeba +- nastejno. Políčko po krmné řepě, mrkvi, cibuli a dalších plodinách jsme hnojili uleželým kravským hnojem. Hodně lidí mě odrazovalo, že to pak nezořu. Ale zoral jsem!!! I přes to jak bylo mokro a na části ležela ještě nazeleno křoviňákem posečená pšenice. Vari nezklamalo, jsem nad míru spokojen. Seřízený stroj jezdil pěkně i sám. Letos jsem si chtěl orat sám, protože pán co nám oře si to dělá po svým a né tak jak chci já. A tak to mám tak, jak se mi to líbí. Klukům v příspěvcích nahoře to pěkně oře 8) tak se pochlubte i další, ať je na co se dívat :friends:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

dvk

#2771 Nový příspěvek od dvk »

Krásná práce, pěkné fotky ! 8)

PetrCZE

#2772 Nový příspěvek od PetrCZE »

Dnes jsem zakoupil sestavu Vari. Vše plně funkční, motor beží jak hodinky a z převodovky ani kapka oleje. Co sem k tomu ještě dostal byli nějaký svařence neví někdo k čemu to je popřípadě je to vůbce k Vari ? Za fotky se omlouvám.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

DYK

#2773 Nový příspěvek od DYK »

Záběrové desky k rotavátoru.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

kenybz

#2774 Nový příspěvek od kenybz »

tak jsem si pujčil pluh a zoral záhonek no čekal jsem že to pujde hůř
udělal jsem jen základní nastavení bo na takovém kousku a u zdi nemá cenu neco šperkovat
kraje budu muset udělat rýlem ale jinak pro mě snesitelnější práce než s rýčem, protože v předklonu jdou moje záda rychle do kopru
Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

jfranc

#2775 Nový příspěvek od jfranc »

Už dlouho sleduji tohle fórum, tak bych taky rád přispěl: pořídil jsem si letos k Vari Kajmana včetně DSK-316 a protože s ním si převodovka moc nezajezdí, napadlo mě použít ji jako rudl. Mám dlouhou zahradu lehce do kopce a přestože to jede pomalu, trochu práce to ušetří. A potom - jak tady už někdo psal - když u toho vrčí motor, hned mě práce víc baví:)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“