Trusty Bentley JAP LONDON
Moderátor: DYK
Re: Trusty Bentley JAP LONDON
Mě je to jasné, ale asi jsem ze staré školy. V tomto případě bych doporučil přímo vysvětlení Ústavu pro jazyk český AV ČR, které se optimem zabývá přímo. Moje averze je založena na osobě učitele deskriptivní geometrie, který tvrdil, že optimum je jenom jedno a hotovo (toto doufám nikdo rozporovat nebude). Díky stejnému člověku mě tahá za uši, když televizní odborník prohlásí, že "takových případů se stalo řádově šest". Ale to už jsme od tepelné hodnoty svíčky trochu odbočili...
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Ahoj kluci. Jsem moc rád, že nejsem jediný, komu leží na srdci správné užívání mateřského jazyka, ať už je to kdekoli. Jako Staré pověsti i faktura z drogérie by se měla lesknout bezchybnou, brilantní češtinou. Zacházení s rodným jazykem je dnes mnohdy na pohlavky i ve sdělovacích prostředcích; o tom, jak se k němu mnozí chovají na různých "chatech" raději ne. Nepatří to sem. Chtěl jsem jen vyjádřit radost nad tím, že ještě žijí lidé, pro které nejsou neznámou háčky, čárky a velká písmena či tečka za větou. (Moderátorům se tímto omlouvám za malou odbočku). Dnes jsem si ale udělal ještě jednu velkou radost. Moje Trusty dnes vyorala nikoli symbolickou, ale hodně reálnou a docela rovnou poslední brázdu a ukončila tak letošní podzimní orbu!! Nechtělo se mi couvat 67-ičkou s trojákem na úzký pruh podél zatravněného břehu a tak to byla práce přesně pro obživlou, mnohými již odepisovanou, přesto stále čilou a schopnou dělnici! Již před několika dny mi po důkladném vyčištění karburátoru napřed rozpačitě, hned nato už ale sebejistě zabafala a tak zbývalo pohrát si s mechanismem připojení pluhu a po promazání všech částí a dotažení šroubů jsme vyrazili do brázdy. A podařilo se. Krojidlo přesně odřízlo rozrůstající-se drn od trávníku a radlice ho spolehlivě obrátila do vlhké prsti obdělávaného pozemku. Prostě radost! Teď už dělá společnost Modrákovi pod přístřeškem a čeká na další nezbytné opravy.
Mám prosbu. Moc bych si od Ježíška přál pružinu do odstředivé spojky mojí Trusty. Nemáte někdo ponětí, kde by takovou nebo podobnou mohl sehnat? Čepy, na kterých pružina "visí" mají průměr 13mm. Jejich osová vzdálenost je 85mm. Může být malinko menší, aby pružina "táhla". Neměla by být moc měkká, čelisti spojky se po roztočení roztáhnou jen o několik málo mm. Neválí se někomu něco podobného pod ponkem? Nebo ještě lépe dvě stejné? Předem moc dík!!
Zanes ty pružiny do nějaké firmy, která pružiny vyrábí a nech si vyrobit obě pružiny nové. Dopasovat k jedné druhou půjde těžce. Oni to podle síly drátu a počtu spirál vypočítají a vyrobí.DAFcif píše:Mám prosbu. Moc bych si od Ježíška přál pružinu do odstředivé spojky mojí Trusty. Nemáte někdo ponětí, kde by takovou nebo podobnou mohl sehnat? Čepy, na kterých pružina "visí" mají průměr 13mm. Jejich osová vzdálenost je 85mm. Může být malinko menší, aby pružina "táhla". Neměla by být moc měkká, čelisti spojky se po roztočení roztáhnou jen o několik málo mm. Neválí se někomu něco podobného pod ponkem? Nebo ještě lépe dvě stejné? Předem moc dík!!
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tom píše:Zanes ty pružiny do nějaké firmy, která pružiny vyrábí a nech si vyrobit obě pružiny nové. Dopasovat k jedné druhou půjde těžce. Oni to podle síly drátu a počtu spirál vypočítají a vyrobí.DAFcif píše:Mám prosbu. Moc bych si od Ježíška přál pružinu do odstředivé spojky mojí Trusty. Nemáte někdo ponětí, kde by takovou nebo podobnou mohl sehnat? Čepy, na kterých pružina "visí" mají průměr 13mm. Jejich osová vzdálenost je 85mm. Může být malinko menší, aby pružina "táhla". Neměla by být moc měkká, čelisti spojky se po roztočení roztáhnou jen o několik málo mm. Neválí se někomu něco podobného pod ponkem? Nebo ještě lépe dvě stejné? Předem moc dík!!
Myslel jsem na to. Jistě je to nejlepší řešení. Dík.
Máme doma plně funkční starou frézu Trusty vč. nějakého příslušenství. Měl by o to někdo ve zdejší komunitě zájem?
.....opět jedna na Sbazaru... https://www.sbazar.cz/czagrostroj/detail/24476646-freza
.... že by to bala ta samá...?? Je to možný...??