Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Vojtěch

Re: Vari System

#2386 Nový příspěvek od Vojtěch »

Až na trošku jiný stroj to sedi :vysmech: :smich:

Proximák

#2387 Nový příspěvek od Proximák »

dvk: Vozík to je parádní, čtyřkolák za Varikem jsem ještě neviděl 8)
LukasPF: Pojezd se vypíná a zapíná páčkou na řídítkách :) ale to je v návodu k převodovce. Nevím k čemu ti bude délka náhonu u Tajfunu,ale nejlíp asi když zajdeš do prodejny a vše si s dovolením omrkneš. Ono kolikrát něco měřit taky není moc fajn, lepší je fakt vidět naživo.

Já jsem taky trochu pokročil a dodělal nové hvězdice k plečce. Je to prototyp tak uvidíme jak se osvědčí. A radličky jsou už na svém místě, chystám se na pomale na sezónu :)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
free upload image

LukasPF

#2388 Nový příspěvek od LukasPF »

Proximaku to ze sa pojazd vypina packou na klecoch viem len my nieje jasne ako sa to vypina vo vnutri v prevodovke.
Ten nahon potrebujem zmerat lebo idem robit aktivny adapter a potrebujem vediet ci sa my vsetko zmesti tak ako potrebujem.
Bohuzial v blizkosti nemam nijakeho predajcu ktory by mal nejake prislusenstvo skladom vsetko musim riesit cez internet :vztek:
tiez by som to radsej videl na zivo nez takto "virtualne" .

Jarda Malich

#2389 Nový příspěvek od Jarda Malich »

Uvnitř převodovky je unášecí kotouč s pružinami a přes ten je řešené vypínání/zapínání pojezdu.

DYK

#2390 Nový příspěvek od DYK »

Dal jsem sem fotku řezu převodovkou. Jestli to z ní není patrné, pak víc nemohu sloužit.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

dvk

#2391 Nový příspěvek od dvk »

Pepa248 píše:Co to máš vpravo na klečích za červenou páku?
To je plyn, udělaný z páky bezpečnostní brzdy z Tajfuna. Páka plynu, kterou jsem měl předtím mi během práce zůstala v ruce a potřeboval jsem to rychle nějak vyřešit, tak jsem udělal toto nouzové řešení. Až bude chvilka, tak chci ale plyn udělat páčkou na palec, jako mají třeba čtyřkolky. Hlavně aby nezůstával "viset", už jednou mi Vari ujela do příkopy i s károu, a celkově na ježdění s károu mi obyčejný vracející se plyn přijde daleko lepší a bezpečnější.

LukasPF

#2392 Nový příspěvek od LukasPF »

DYK píše:Dal jsem sem fotku řezu převodovkou. Jestli to z ní není patrné, pak víc nemohu sloužit.
Zdar DYKu no prave na zaklade tej fotky som sa pytal ze ako to funguje , lebo mne to akosi "hlava nebere" :-/
Mimochodom aka je vyska zostavy prevodovka DSK 316 + XP 200 merane od kolies po vrch motora?

DYK

#2393 Nový příspěvek od DYK »

Máš opravdu zvláštní požadavky mír. Od kol po motor? No a od vrchu kol nebo od středů kol nebo od spodku kol? "Spojka" DSK 316 nefunguje jak třecí - lamelová spojka. Není zde tady možnost prokluzu a je to snad i dobře. Její chování připomíná spíše kolíkovou spojku.

LukasPF

#2394 Nový příspěvek od LukasPF »

Zdar Dýku myslel som od zeme po vrch motora. Ale som to zle napísal tak prepáč :) hmmmmmmmm čo ten podivin kouma ;-)..... dozvieš sa a potom pochopíš prečo tie otázky. Ohľadom fungovania spojky neboj sa rozumiem ktorá ako funguje. A táto odstrediva je to co potrebujem. Ale zatiaľ nechcem predbiehať. Ďakujem za rady

Proximák

#2395 Nový příspěvek od Proximák »

Vyška od země po vršek startovacího mechanismu XP-200 na DSK-316.1PSVN ve předu OP-1.2 je cca 750mm

LukasPF

#2396 Nový příspěvek od LukasPF »

Diky moc Proximaku...... no podlhsej uvahe som sa rozhodol ze vam prezradim ake su moje plany do buducnosti. Chovam kravy na mlieko a potrebujem poriesit dojenie lebo rucne je to o zivot a strojovo je to super ale nakolko mam kravy na pasi 24/7 tak presuny z pase na dojenie a potom znova na pasu trvavaju strasne dlho (jedna cesta skoro 1km) cize 4km denne kravskym krokom( ty ktory vedia pochopia). No cize chcem napasovat vyvevu na dsk 316 a mat to ako samohybne dojacie zariadenie. V podstate uvazujem nad 2 variantami 1.vyveva pred vyvodom spolu s konvou na mlieko a pekne peso za strojom ( v podstate nieco na sposob moto kolecka)
2. vyveva nad pohonnou jednotkou a konva za sulkou cize pekne zvezenie sa :)

No tak je to vonku dufam ze to zrealizujem cim skor lebo vcera som mal dalsi prirastok a mlieka pribuda a pribuda a casu stale menej a menej. :typek:

LukasPF

#2397 Nový příspěvek od LukasPF »

Este by som sa chcel opytat PJXP200 je dodavana aj s power metrom (snimacom otacok)??? Lebo ked si prezriete fotky na vari.cz tak na kazdej jednej je aj ten otackomer. Lebo den kupy sa uz blizi a chcem urcite aj ten power meter aby som vedel na com presne som no a teraz neviem ci ho mam ojednat zvlast alebo je sucastou PJXP200. 8)

Vdaka

DYK

#2398 Nový příspěvek od DYK »

Objednat zvlášť. Leda by ti ho dal prodejce jako poděkování za nákup.

LukasPF

#2399 Nový příspěvek od LukasPF »

Veď som si myslel že zadarmo to nebude

mraveneček

#2400 Nový příspěvek od mraveneček »

Ahoj. Včera jsem byl u Třemošnice u Čáslavi pro obraceč píce. Nějaký soukromník tam má kovodílnu a vyrábí je. Cena 3 880 kč za 1 kus.
Přikoupil jsem si u něj mezikus na hřídel pro převodovku T 19 za 880 kč. :)

Obrázek

Obrázek
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“