Dyku teď jsi mě zaskočil tedy Já vím pouze o třech nosičích srdcových závažích. Tento jak popisuji ten je k rotavátoru a je jedno jestli na BSU, T-20 a nebo DSK-317 pasuje mi všude, označený N-2. Pak NZ-5/317 ten je k DSK, kulatina která je trošku nahoru ale žádnou plošku nemá a pak NZ-5/20 ten je k T-20 a montuje se do Z-01 opět kulatina zvednutá nahoru a bez plošky. A že by byla nějaká rozdílná rozteč jsem neslyšel :ODYK píše:No asi jo, já byl zase u toho k DSK 317, takže zase mýlka a mám dojem, že stejně ten mnou popisovaný nosič závaží nejde na BSU. Měl by mít jinou (větší) rozteč děr.
VARIna 1988
Moderátor: DYK
Re: VARIna 1988
DYK, Proximák:
Nosič závažia "úplný" je tyč štvorcového profilu navarená na Učko ktoré sa pripevní k odliatku prevodovky BSU. Tak je to nakreslené v návode od BSU v zozname ND. Tento nosič slúži na nasadenie "srdcových" závaží a/alebo upevnenie vodiacého/prepravného kolečka. (také ako je v linku vyššie).
Kolečko čo viem tak nepoužíval ani môj otec a nechýba ani mne, s rotavátorom v pohode prejdem "na nožoch" od miesta parkovania až k políčkam.
Proximák: ďakujem za ochotu, ale merať to už nemusíš, podarilo sa mi zohnať nosič závaží + kolečko skoro za "ďakujem" takže čoskoro to nahodím na rotavátor.
Páčilo by sa mi vlastniť k VARI ešte aj drvičku záhradného odpadu, na jeseň je toho satočne dosť čo drviť, no drvička k VARI (nová v aktuálnej ponuke) mi príde pre moje potreby zbytočne veľká. Zatiaľ mám elektrickú drvičku a tá mi postačuje.
Nosič závažia "úplný" je tyč štvorcového profilu navarená na Učko ktoré sa pripevní k odliatku prevodovky BSU. Tak je to nakreslené v návode od BSU v zozname ND. Tento nosič slúži na nasadenie "srdcových" závaží a/alebo upevnenie vodiacého/prepravného kolečka. (také ako je v linku vyššie).
Kolečko čo viem tak nepoužíval ani môj otec a nechýba ani mne, s rotavátorom v pohode prejdem "na nožoch" od miesta parkovania až k políčkam.
Proximák: ďakujem za ochotu, ale merať to už nemusíš, podarilo sa mi zohnať nosič závaží + kolečko skoro za "ďakujem" takže čoskoro to nahodím na rotavátor.
Páčilo by sa mi vlastniť k VARI ešte aj drvičku záhradného odpadu, na jeseň je toho satočne dosť čo drviť, no drvička k VARI (nová v aktuálnej ponuke) mi príde pre moje potreby zbytočne veľká. Zatiaľ mám elektrickú drvičku a tá mi postačuje.
Pomocníci v záhrade by VARI: Jikov 1427 + T-20 + BSU-022 + AZS349 + RP-T2/S
Tak to je super, jsem rád že se zadařilo sehnat Já kolečko používám jen když s ním dělám v zahrádce a nechci moc podrásat trávník tak si ho tam dám. Zkoušel jsem s ním i proorávat brambory ale to se mi moc neosvědčilo ale s T-20 jsem nezkoušel tak nemůžu posoudit.
Jo Rapido už mám... a za mě teda suprový mrkni se do fóra Vari systému mám tam fotky a i video(stranky 88, 89, 90) nechci ti zasírat vlákno
Jo Rapido už mám... a za mě teda suprový mrkni se do fóra Vari systému mám tam fotky a i video(stranky 88, 89, 90) nechci ti zasírat vlákno
Proximák:
Tá štiepkovačka vyzerá super, no pre mňa by bohate postačovalo VARI TORNADO. Škoda že už nieje v ponuke.
Tá štiepkovačka vyzerá super, no pre mňa by bohate postačovalo VARI TORNADO. Škoda že už nieje v ponuke.
Rapido je opravdu skvělý, jsem s ním maximálně spokojenej tvý DMJ na něm ale použít nejde, problémem jsou ta těžká řídítka co by ho převracela do strany na to jsem byl upozorněn při koupi.
Tak jestli by ti stačilo Tornado dalo by se pořídit, v inzerci se objevují. Je jedno jestli Tornado nebo Tornado/S rozdíl je pouze v upínačích stejně jako u plečky
Tak jestli by ti stačilo Tornado dalo by se pořídit, v inzerci se objevují. Je jedno jestli Tornado nebo Tornado/S rozdíl je pouze v upínačích stejně jako u plečky
Ahojte,
ako som spomínal o pár príspevkov vyššie, dávam pomaly dokopy prevodovku T-20, začal som udržbou kolies - odblatnenie, umytie diskov. Náboje kolies by sa mali pravidelne mazať (cez mazací lis....ten nemám ) napadlo ma ale, že to po tých rokoch (1988) bude vhodnejšie rozobrať, vymyť v benzíne a znovu namazať. Chcem sa spýtať skúsenejších či to má zmysel rozoberať alebo stačí to len domazať.
Ďakujem
ako som spomínal o pár príspevkov vyššie, dávam pomaly dokopy prevodovku T-20, začal som udržbou kolies - odblatnenie, umytie diskov. Náboje kolies by sa mali pravidelne mazať (cez mazací lis....ten nemám ) napadlo ma ale, že to po tých rokoch (1988) bude vhodnejšie rozobrať, vymyť v benzíne a znovu namazať. Chcem sa spýtať skúsenejších či to má zmysel rozoberať alebo stačí to len domazať.
Ďakujem
Rozeber to. Jednak uvidíš co a jak - vyčistit, decentně máznout tělo náboje které se točí v disku a složit. Palec stačí sem tam "postrašit" olejem ve spreji. Ono časté mazání lisem s mazacím tukem bez pravidelného rozebrání a čistění způsobuje poruchy funkce palce volnoběžky a zbytečné ničení jak náboje, tak palce.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
DYK:
ďakujem za vysvetlenie, takže to teda rozoberiem vyčistím, primerane namažem a zložím, ono to zrejme nikdy nikto nemal rozobrané, tak to nábojom len prospeje
ďakujem za vysvetlenie, takže to teda rozoberiem vyčistím, primerane namažem a zložím, ono to zrejme nikdy nikto nemal rozobrané, tak to nábojom len prospeje
-
Dobrý den,
také jsme měli problémi s Varinou, ale rozchodili jsme ji. Tady vámposílám odkaz na obchod z náhradními díli. Mají je docela za dobré ceny.
http://www.zahradnitechnikatomas.cz/300 ... terra-mf70
také jsme měli problémi s Varinou, ale rozchodili jsme ji. Tady vámposílám odkaz na obchod z náhradními díli. Mají je docela za dobré ceny.
http://www.zahradnitechnikatomas.cz/300 ... terra-mf70
A není to náhodou odkaz na vlastní stránky?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Obchodov ktoré ponúkajú ND na systémy TERRA/VARI a pod. je na území Č-SR veľa. Osobne mám vybratý jeden e-shop a jednu kamennú predajňu so servisom. Zatial som dostal všetko čo som potreboval.
Tak nosič závaží a vodiace kolečko je doma. dostanú nový nástrek farbou.
Na ceste mám aj nové gumové ihlany do klečí terra ktorými je moja motorová jednotka vybavena, tie staré sú už tvrdé a popraskané.
Tak nosič závaží a vodiace kolečko je doma. dostanú nový nástrek farbou.
Na ceste mám aj nové gumové ihlany do klečí terra ktorými je moja motorová jednotka vybavena, tie staré sú už tvrdé a popraskané.
-
Ne není. My bydlíme poblíž Semil a měli jsme velké problémi, tak jsme zde nakupovali a teď startujem napoprvé.
Táák a diely na Varinku sú doma
gumové diely pre riadidlá, pred montáťou som ich napustil prípravkom s obsahom glycerínu nech sa napijú, boli mäkké no ešte viac sa poddali. Taktiež v zásielke prišiel nový zaisťovací kolík na plečku. a ešte jedná malá drobnosť - O krúžky pre palivový kohút.
(ja viem, vyzerá to že ten stroj len leštím, ale nie, je to makač )
gumové diely pre riadidlá, pred montáťou som ich napustil prípravkom s obsahom glycerínu nech sa napijú, boli mäkké no ešte viac sa poddali. Taktiež v zásielke prišiel nový zaisťovací kolík na plečku. a ešte jedná malá drobnosť - O krúžky pre palivový kohút.
(ja viem, vyzerá to že ten stroj len leštím, ale nie, je to makač )
tak som dnes nahodil na BSU prepravné koliesko + nosič závaží. Musím uznať že koliesko plní učel lepšie než som čakal. Transport stroja s motorom z dielničky von pred dom je jednoduchšie a rýchlejšie. Takže super
Máš to teda pěkně vymazlený to se musí nechat nějak se o terru nezajímám ale zaskočilo mě že se dají ještě pořád sehnat ty tlumící gumy do klečí