Fortschritt E930/931

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
pinkygsx
Kontaktovat uživatele:

Re: Fortschritt E930/931

#1951 Nový příspěvek od pinkygsx »

ja to koupil už s tou vadou špatně se našlapovalo. Sezonu jsem s tím odhrkal a ted v zimě jsme se do toho pustil.
Mám k tomu náhradní polomotor ze simsona tak ho ten také rozkuchnu a vezmu co potřebuji.

Killer Koly

#1952 Nový příspěvek od Killer Koly »

[quote="Niko01"]

-nanesenie tesniciho tmelu+nezabudnut dat mazivo do vnutra ovladana rychlosty
Obrázek

ten tmel tam mas zbytecne, v originale tam neni. a v budoucnu se ti to bude blbe rozebirat. jinak dobra prace, me to taky uz brzo ceka
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

pinkygsx
Kontaktovat uživatele:

#1953 Nový příspěvek od pinkygsx »

včera jsem složil už motor a dnes mě čeká instalace zpět do rámu. Jsem zvědavý zda vše bude fungovat jak má. Vyměnil jeem oba simerigi tak snad to třeba i lépe pojede :)
Ještě vyměnit duši v kole co má urvaný ventilek a mělo by to být v cajku.

vašík

#1954 Nový příspěvek od vašík »

pinkygsx píše:včera jsem složil už motor a dnes mě čeká instalace zpět do rámu. Jsem zvědavý zda vše bude fungovat jak má. Vyměnil jeem oba simerigi tak snad to třeba i lépe pojede :)
Ještě vyměnit duši v kole co má urvaný ventilek a mělo by to být v cajku.
sehnals duši s rovným ventilkem? já sehnal jenom s zahnutým a to není ono špatně se fouká :zapomel:

Niko01

#1955 Nový příspěvek od Niko01 »

Tak dneska sme to nakopli na prve slapnutie.Motor ide krasne tichucko.... 8) 8) 8)
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

pinkygsx
Kontaktovat uživatele:

#1956 Nový příspěvek od pinkygsx »

tak motor jsem dodělal nastartoval, ale zjistil jsem že mi nefunguje zpátečka. Nevíte čím by to mohlo být? :shock:

malotraktor

#1957 Nový příspěvek od malotraktor »

Před tím rozebráním fungovala? Tam je místo dvojkového kolečka v převodovce taková klícka s kolečky, která obrací směr. Mám dva se zpátečkou a on je taky dost kumšt tam tu zpátečku správně zařadit.
Nevěř všemu co si myslíš

Killer Koly

#1958 Nový příspěvek od Killer Koly »

pinkygsx píše:tak motor jsem dodělal nastartoval, ale zjistil jsem že mi nefunguje zpátečka. Nevíte čím by to mohlo být? :shock:
jak nefunguje? netoci se, toci se porad dopredu, zablokuje se? jinak slozit to neni nic komplikovaneho, proste misto trojkoveho kolecka je tam zpatecka, nic vic. mam to prave ted rozebrane, az to budu davat dohromady (asi o vikendu) tak nafotim a dam sem fotky

malotraktor

#1959 Nový příspěvek od malotraktor »

Killer Koly píše:
pinkygsx píše:tak motor jsem dodělal nastartoval, ale zjistil jsem že mi nefunguje zpátečka. Nevíte čím by to mohlo být? :shock:
jak nefunguje? netoci se, toci se porad dopredu, zablokuje se? jinak slozit to neni nic komplikovaneho, proste misto trojkoveho kolecka je tam zpatecka, nic vic. mam to prave ted rozebrane, az to budu davat dohromady (asi o vikendu) tak nafotim a dam sem fotky
Je to už nějakou dobu co jsem to kuchal, tak nevím přesně jak to tam je. Myslel jsem, že je vynechaná dvojka protože verze se zpátečkou jede na dvojku stejně rychle jako verze bez zpátečky na trojku. I když se zpátečka řadí místo trojky.
Nevěř všemu co si myslíš

Killer Koly

#1960 Nový příspěvek od Killer Koly »

malotraktor píše:
Killer Koly píše:
Je to už nějakou dobu co jsem to kuchal, tak nevím přesně jak to tam je. Myslel jsem, že je vynechaná dvojka protože verze se zpátečkou jede na dvojku stejně rychle jako verze bez zpátečky na trojku. I když se zpátečka řadí místo trojky.
ani se mi nezda, ale neni moc velky rozdil mez 2. a 3. zpatecka je skutecne misto 3. rychlosti. o vikendu to nafotim. je to i z toho duvodu, ze je to sekvencne razena prevodovka. takze 1-0-2-0-R, pripadne 1-0-2-0-3

JoDl

#1961 Nový příspěvek od JoDl »

Killer Koly píše:
malotraktor píše:
Killer Koly píše:
ani se mi nezda, ale neni moc velky rozdil mez 2. a 3. zpatecka je skutecne misto 3. rychlosti. o vikendu to nafotim. je to i z toho duvodu, ze je to sekvencne razena prevodovka. takze 1-0-2-0-R, pripadne 1-0-2-0-3

Verze se zpátečkou má opravdu 1. a 3. rychlostní stupeň a zpátečku místo 2.I tak je zpátečka hodně rychlá.Pokud Ti nejde zpátečka zařadit,podívej se na Lehr video,které najdeš v odkazu u příspěvků uživatele "Niko01".Seřízení je asi na 36 minutě videa.Nebo zkus vyšroubovat matici na bloku u karburátoru,kde se dá seřídit.Je na to potřeba speciální trubkový klíč,nebo slabý šroubovák,pomocí kterého se to dá seřídit.Na šroubu je trubková matice se dvěma drážkami, zkus trochu povolit nebo utáhnout a vyzkoušej,jestli jde řadit.
Naposledy upravil(a) JoDl dne úte led 19, 2016 5:57 pm, celkem upraveno 1 x.

malotraktor

#1962 Nový příspěvek od malotraktor »

A 01 na trojku 7.9km/h
A 02 na dvojku 7.9km/h
Nevěř všemu co si myslíš

Killer Koly

#1963 Nový příspěvek od Killer Koly »

schvalne jsem se byl jeste podivat v dilne. bud ja mam jiny stroj, nebo vy mate nejake divne podklady. zpatecka je misto 3. stupne, 1. a 2. je vedle sebe. teprve potom je zpatecka

malotraktor

#1964 Nový příspěvek od malotraktor »

V příručce mladého sviště na straně 8. píšou:
A01 1 0-2.8 km/h A02 1 0-2.8km/h
2 2.8-5.5 km/h 2 do 7.9 km/h
3 5.5-7.9 km/h
no tak nevím jak by té rychlosti dosáhli kdyby vyměnili trojku za zpátečku. Trojka tam musela zůstat.
Nevěř všemu co si myslíš

matot

#1965 Nový příspěvek od matot »

Zdravím Vás chlapi. Prosím mám na vás jeden dotaz, keď sa tu rieši to radenie. Máme dvoch ferdov- jeden 3 rýchlosti a druhý 2+r. Na tom trojrýchlostnom sa rýchlosti radia ako na motorke- mám jednotku, kopnem hore, zaradí sa dvojka a páka sa vráti naspäť.Takisto aj do trojky, aj z trojky dole. Skrátka páka sa po uvolnení vždy vráti do tej istej polohy. No a na tom ferdovi so spiatočkou má páka pre každú rýchlosť inú polohu- jednotka dole- páka je vodorovne a spiatočka hore- páka ostane zdvihnutá až pri nakopávačke. Toho druhého ferdu mám len chvíľu, tak neviem, je to radenie tak správne, alebo by sa mala páka po zaradení tiež vracať naspäť?

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“