Karburátor VARI
Moderátor: DYK
Re: Karburátor VARI
ano presne.Motor bol zohriaty riadne.Tie otacky mu nechybaju vela.
Co "ano přesně"???? Když ten dorazový šroubek zatočíš a opírá se o něj ovládání klapky není boha, aby to nezdechlo a otáčením přidáváš. Dělá se to tak, že zvednou volnoběžné otáčky a jde se směrem dolů až vyhovují. Pořád to ale musí mít "kontakt" tedy dosedat to ovládání klapky. Ne že bude viset v luftě protože ho lanko nepustí. A vůbec, vyhoď lanko z háčku na karbecu a nastavuj. Ovládat se to dá i R-Ú.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Pytas sa ma ci dorazovim srobom na karburatore a ja nato ze ano presne nim.A potom sa ma pytas ze co ano presne .Trosku odveci nie.Lenze ja ten srob mam upne na min vycnielok sa opiera len trosku.Ked ho zakrutim jasne ze prida plyn viac ale ked ho odkrutim este viac ked uz sa nema co dotykat tak zdochne .Chapeme sa a poprosim ja nemam 15 rokov.Tak prosim tak aj reagovat ja sa tu pytam slusne.
Omlouvám se, ale text jsem přečetl, no neporozuměl jsem ničemu. Bude ti muset poradit někdo slušnější.
Mozno si mal aj ty tazky den ja ta chapem.Niesom zase jediny co tu otravuje a ty mu radis.No podla rad si myslim ze si dost skusenejsi.No mozem to teda zajtra skusit ta lanko odopnem pri karburatore.No a co sa tyka tej tretej drazky.To neovplivnuje volnobeh ze by som dal na 2 drazku tu strunku.
Ne kašli na to, já tomu skoro vůbec nerozumím, tak abych ti neporadil něco špatně. Ani s problémem schmouda jsem si nakonec nevěděl rady.
Kamo moc sa v tebe nevyznam ani ja
Mam nafoteny moj karbez okolo pol9 budem za pc a dam sem foto.
Nemas rozstrapkane lanko v bovdene? Ze sice pridas ale niekde sa zasekava? Ked lanko plynu vyvadis z karburatora tak to to musi fachat.
Pockaj na foto ako to mam ja ;)
Mam nafoteny moj karbez okolo pol9 budem za pc a dam sem foto.
Nemas rozstrapkane lanko v bovdene? Ze sice pridas ale niekde sa zasekava? Ked lanko plynu vyvadis z karburatora tak to to musi fachat.
Pockaj na foto ako to mam ja ;)
lanko aj packa plynu je cisto nova davana este pred vymenou toho tesnenia co nazaciatok spominam.Ja sa len ucim kedze vari mam 1x.
A v com sa vlastne nevyznas co pisem po taliansky
Dyk.Ok teda ale diky
Dyk.Ok teda ale diky
A predtým si mal volnobeh v poriadku? Ak sa neda nastavit volnobeh vzdy je nejak vyššý nez by to malo moze byt pricina ze je opotrebovana osička škrtacej klapky a prave tam prisava falosný vzduch. Mozes to trochu regulovat s nastavovacou skrutkou na karburatore na bohatosti zmesi. Pred mojim novym strojom som mal tiez podobny problem, na jikove ale moze to robit aj nejake gufero klukove skrine (netesnost)Marek25 píše:No dal som aj novu pruzinu uz to robi ako ma.Reaguje aj plyn teda packa.Len ma stve jedna vec .Neviem nastavit volnobeh skusal som nasledovne packa plynu na minimum.No srob na nastavenie volnobehu viem dat len do takej polohy ze ak dam menej zdochne.Otacky su sice pomale ale nie dostatok.Cize mi zabera spojka.Tu pruzinu som dal na treti zarez, co neviem ci neni moc.A dalsia vec co som si vsimol ze ked chcem vybacat doprava teda riaditka tlacim dolava tak akokeby daco v spojke sa opieralo o prevodovku.Zajtra to kuknem.Dnes mam toho dost .Nielen z vari som hrajkal.
No ak si cital predosle prispevky tak teraz som vycistil karbec.Predtym to neslo vid to video a predtym , pred menenim tesnenia slo.Dlho to stalo tak asi aj prach sa do karburatora dostal.Lebo ako som ho precistil uplne je to o inom len doladit volnobeh
Jen se ještě zeptám, ten nový bowden s lankem, je v prostředku dělenej, nebo je v celku?
No prvykrat aj pocujem ze deleny.No je v celku od karburatora az po packu plynu
A neodrezal si z dlzky bowdena alebo z dlzky lanka? Aj to moze byt pricina...alebo bowden nemas velmi pevno nafixovanu na riadidla? Mozno ze velmi sa šponuje a trochu pridava plyn...neviem presne co moze byt, len ti radim, z mojich skuseností skus odpojit plynove lanko z karbecu a tak nastartuj a mozno uvidis.Marek25 píše:lanko aj packa plynu je cisto nova davana este pred vymenou toho tesnenia co nazaciatok spominam.Ja sa len ucim kedze vari mam 1x.
Dyk.Ok teda ale diky
Naposledy upravil(a) bubuxin dne čtv říj 01, 2015 9:22 pm, celkem upraveno 1 x.
Jsou i dělený zhruba v prostředku a je tam seřizovací šroubení. No, když v celku tak v celku a tedy OK.
http://www.zahradales.cz/product/bowden ... rodlou/171
http://www.zahradales.cz/product/bowden ... rodlou/171
nic som nerezal .No ale packa bola na min a plyn siel stale a darmo som ubral srobom este menej.potom to zdochlo..Takto pridavanie srobom funguje skvelo .No uvolnovanie funguje tak, ze mi to drzi jedny otacky.No akonahle dam menej este.Sice drze ale sem tam ako si spominam bolo to take ze neragoval srob ani nie po chvilke ale neskor.A medzitym si este jemne bolo pocut ze prida.Skusim to zajtra bez bowdenu.Ale ako som pisal na min packe a srobe na min otacky su aj tak vysoke este.Bud je to az tak citlive alebo neviem.Ale fakt len ani nie po mm som s tym tocil .Inak stale neviem odpoved s tou drazkou na tu strunku ci to neovplivnuje.Ale podla mna je to cele divne ta klapka ventilatora.Vsak ked mame nejaky motor nastartujem vzduch si nasava do karburatora, kde ho miesta zo zmesou a podla pridavania vzduchu idu otacky viac ci menej.Tomu to trosku nechapem.Tak isto aj ta packa vykonov 1,2,3 .Vsak ked ju posuniem zvysia sa mi otacky.To iste sa da urobit aj s packou plynu.Ci mam to brat nieco ako medzistupne.Teda jemnejsie ovladanie plynu ?Lebo skor tak sa mi to zda.No nestretol som sa s tymito motormi este.