Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
sustodp

Re: Vari System

#1171 Nový příspěvek od sustodp »

zdravim páni. potrebujem jednu info. existuje k vari systemu parkova kosacka s pojazdom? mam tu staru parkovu kosacku z hlinikovej zliatiny a uz ma nebavi to natahovat po dvore. díky.

DYK

#1172 Nový příspěvek od DYK »

Už ne. Leda se obrátit na firmu Motor Jikov zda je ještě nějaká LTS.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

kenybz

#1173 Nový příspěvek od kenybz »

zdar dyku vím jak to používat bohužel po zrottavátorování po zimě bez marzů se nadělaly hrudy které jeksi přeruší kapilaritu
pak když to po sázení ohrneš a dva měsíce neprší jen pere slunko do hrůbků.....
vidím v okolí jak to kdo dělá a z toho beru ponaučení vzhledem k podmínkám počasí srážky atd

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#1174 Nový příspěvek od J.Pucera »

To je fakt, sucho je..

jarynfira

#1175 Nový příspěvek od jarynfira »

DYK píše:Je fakt, že je to s orebnýma kolečkama na převodovce AKY s hrobkovací radližkou dost vratké. A to je přesně ono!! Po zasazení jen zahrnout a třeba jen s malým náznakem hrůbku. Až vylezou - přihrnout. Já jsem se s radličkama moc dlouho netrápil. Používal jsem disky ze sazeče první generace v agregaci "za". Disky dokážou udělat tak vysoký hrobek, že se tam už převodovkou a normálníma kolama nedá jet.
To mě nenapadlo, ten sazeč mám doma a ještě jsem s ním nesadil. Takže bych mohl použít aspoň ty disky. Dík za myšlenku Dyku. :ano:
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!

Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)

Terra350

Vari System

#1176 Nový příspěvek od Terra350 »

Zdravim, mam takový dotaz. Mam za sebou sekani asi 0.5ha travy. Sekal jsem jikov motorem a dsk 316 plus AZS-345. Mam z toho plne ruce puchýřů a natekla zápěstí. Silene se mi lista pri sekani klepe a to se hrozne prenasi do kleci je to normalni? Lista byla seriena naolejovana ak jak ma byt. Prosim o nazory a zkusenosti. :)

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#1177 Nový příspěvek od Lišák1 »

A jaká máš řidítka, na některá se musí dávat tlumič rázů.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

vitex

#1178 Nový příspěvek od vitex »

kenybz píše:zdar dyku vím jak to používat bohužel po zrottavátorování po zimě bez marzů se nadělaly hrudy které jeksi přeruší kapilaritu
pak když to po sázení ohrneš a dva měsíce neprší jen pere slunko do hrůbků.....
vidím v okolí jak to kdo dělá a z toho beru ponaučení vzhledem k podmínkám počasí srážky atd
Vždyť jsem Vám poslal vodu,copak nedorazila? :smich:

Terra350

#1179 Nový příspěvek od Terra350 »

Mám ty klasické myslím, že od mepol. Jsou to takové s tou hrazdičkou. Je fakt nemám dole u motoru žádný tlumič. A opravdu má ten tlumič takový vliv na otřesy do řídítek?

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#1180 Nový příspěvek od Lišák1 »

http://www.zdarma-bazar.cz/inzerce/5007 ... -tera-vari
tady si najdi tlumič vibrací, máš tam nákres pro představu
http://www.vari.cz/en/stranky-import/so ... /motory-1/

když to neseženeš, tak asi udělat, stačí dva cilenbloky, kousek závitové tyče a nějaký plocháč, zohýbat a dát dohromady, není to složitý.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

Terra350

#1181 Nový příspěvek od Terra350 »

Lišák1 píše:http://www.zdarma-bazar.cz/inzerce/5007 ... -tera-vari
tady si najdi tlumič vibrací, máš tam nákres pro představu
http://www.vari.cz/en/stranky-import/so ... /motory-1/

když to neseženeš, tak asi udělat, stačí dva cilenbloky, kousek závitové tyče a nějaký plocháč, zohýbat a dát dohromady, není to složitý.
Děkuji, spolupráci zkusím sehnat a porovnat. Ale teď to tak 14 dní nechci ani vidět.

Pisky22

#1182 Nový příspěvek od Pisky22 »

Dobrý den!

Uvažuji o koupi malotraktoru Vari IV Global. Nevím akorát, který motor vybrat, jestli Hondu nebo Vari (každý prodejce doporučuje něco jiného, taky možná aby prodal). Jaké máte s motory zkušenosti. Jestli je lepší si připlatit za Hondu. Jak je to se zárukou. Našel jsem, že na Hondu se dává záruka 5 let. Někteří prodejci dávají záruku 5 let i na motor Vari.

Vari bych chtěl používat pro práce na zahradě (orba, kypření půdy, sázení a vyorávání brambor) a pro převážení nejrůznějšího materiálu (nejčastěji na vození dřeva).

Marek25

#1183 Nový příspěvek od Marek25 »

Ak myslis tie nove motori Vari o tych neviem nic.Ale napr Honda predpokladam ze chces 4T .Ma dobre vlastnosti lahky start a pod.Len servisovanie je dost drahe .Ja som si tiez nedavno kupil malotraktor Vari ale motor je tam 2T Jikov, dovod ze lahka udrzba, lacne diely oproti 4T spravis aj na kolene.A halvne ze som to potreboval aj do kopcov.Nevyhoda ze to startovanie je naprd.Ale uz viem cca ako nato.Povodne som to startoval jednou rukov.Videl som jedno video kde to startoval dvomi a uplne o inom to je , len treba rychlo zatiahnut.Este mas na vyber aj BaS

Pisky22

#1184 Nový příspěvek od Pisky22 »

Když jsem se díval do katalogů a u prodejců, tak jsem našel jenom 4T motory Vari nebo Honda. Chtěl bych využít akce, kdy je vozík zdarma.

DYK

#1185 Nový příspěvek od DYK »

Se zárukou je to tak, že dostaneš 5 let na všechno, co si koupíš, přesněji řečeno motory i převodovky. Jen si výrobce prodlouženou záruku podmiňuje každoroční návštěvou servisu pro kontrolu v podstatě jde o razítko v záručáku od autorizáku. No a pokud se teda rozhodneš pro tu pětiletku, je třeba mít už po roce první razítko, jinak je vše marné. Budeš-li k sestavě požadovat i vozík, je čirá hloupost nepožádat o výpis tech. osvědčení. Není to úplně zadarmo, ale už ti ho nikdy nikdo nevezme. Moje stanovisko k motorům je zde notoricky známo, při nákupu nového celku ti asi nezbude než jít do čtyřtaktu. Teď ale do jakého? Hondy jsou dvě a ani zde jsi se nevyjádřil kterou z nich.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“