Fortschritt E930/931

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Niko01

Re: Fortschritt E930/931

#1756 Nový příspěvek od Niko01 »

LAKOMEC..... :friends:
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

myn

#1757 Nový příspěvek od myn »

Killer Koly:
me taky ne. mam doma jeste jeden motor bez elektriky, az budu v nejvetsim zoufalstvi, tak ho zkusim vymenit. jedina vec, kterou jsem nemenil, jsou draty.
Vše ukazuje na příliš bohatou směs. Nemáš děravý plovák, moc velkou trysku, nebo netěsný jehlový ventil? Než jiný motor, zkusil bych jiný karbec.

deyva

#1758 Nový příspěvek od deyva »

Niko01 píše:LAKOMEC..... :friends:
To zas tak ne, ale psal jsem to projistotu aby si kolega, co to o něco vejš sháněl, kdyžtak nemyslel, že to nabízím :-)

Killer Koly

#1759 Nový příspěvek od Killer Koly »

myn píše:Killer Koly:
me taky ne. mam doma jeste jeden motor bez elektriky, az budu v nejvetsim zoufalstvi, tak ho zkusim vymenit. jedina vec, kterou jsem nemenil, jsou draty.
Vše ukazuje na příliš bohatou směs. Nemáš děravý plovák, moc velkou trysku, nebo netěsný jehlový ventil? Než jiný motor, zkusil bych jiný karbec.
to me taky napadlo, vyzkousel jsem uz 3 karburatory a se zadnym to nefungovalo. a ten puvodni na jinych motorech fungoval bez problemu, takze tady chyba taky neni.
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Niko01

#1760 Nový příspěvek od Niko01 »

No podla Killera jak to popisuje bude na 95% problem v elektrike.Neco podobneho sem mal aj ja,a je to o nervy,vymenis zapalovaci civku na magnetu a odpalis si tyristor,po nekoloka pokusech a hokusech sem zistil ze sice zap.civka je sice nova ale na pi..u. :zly: Stalo mna to kopec casu,nervu a o prasulach ani nemluvym.Popodruhe ani otem nebudu uvazovat a kupuju hnetka komplet sadu od Wape,cikum pikum cele zapalovani...
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

PavelTDi

#1761 Nový příspěvek od PavelTDi »

Zdarec Killere , taky sem měl trápení s černou svíčkou . . . Nakonec to byla ptákovina na zapalování . Na cívkách magneta . Káblík od zapalovací cívky šel kolem naletovanýho vývodu ze světelné cívky tak nešťastně , že se prodřel a probíjelo to . Takže svíčka sice dávala jiskru , ale slabší . . . Přišel sem na to až po vyndání statoru magneta . Je potřeba demontovat motor , jinak tě nepustí kabely . . .

Killer Koly

#1762 Nový příspěvek od Killer Koly »

diky vsem za pomoc, bohuzel uz jsem vycerpal vsechny vase rady i moje moznosti, zbyva snad uz jen cernokneznik a ritualni obet.
jinak hledani zavady provadim tak, ze z fungujici frezy (mam celkem 4 kousky) vymontuju podezrely dil, koupim novou svicku a zkusim jezdit. vzdycky to vydrzi tak pulhodinu fungovat, pak se zavada projevi naplno. vytkousel jsem uz uplne vsechno, zbytecne jsem koupil nove zapalovani, civku, VN kabel fajfku, nechal udelat vybrus a nic nepomohlo

deyva

#1763 Nový příspěvek od deyva »

Ja nevim, ale nemuze to byt nekde v kombinaci valec-pist-hlava-svicka? Ty vadny svicky vypadaji jak? Nejaky mechanicky poskozeni? Vsechno ostatni snad uz bylo meneny... Valec taky vybrus, to se myslim dava i nov pist ne? A hlava? Ja vim, ze to asi je kravina, ale fakt nevim :-) Zas tolik dilu ten motor nema :-D

Killer Koly

#1764 Nový příspěvek od Killer Koly »

deyva píše:Ja nevim, ale nemuze to byt nekde v kombinaci valec-pist-hlava-svicka? Ty vadny svicky vypadaji jak? Nejaky mechanicky poskozeni? Vsechno ostatni snad uz bylo meneny... Valec taky vybrus, to se myslim dava i nov pist ne? A hlava? Ja vim, ze to asi je kravina, ale fakt nevim :-) Zas tolik dilu ten motor nema :-D
jj, pri vybrusu se dava novy pist vcetne krouzku, to je OK. ta hlava me nenapadla, zkusim to, ikdyz tomu moc sanci nedavam. ale az zitra, nemam funkcni svicku. ty svicky nemaji zadne viditelne mechanicke poskozeni, jen jsou desne cerne. jiskra zezacatku preskakuje mimo elektrody, potom nepreskakuje vubec

romus145

#1765 Nový příspěvek od romus145 »

to nebude hlavou, zkoušel jsi vyndat svíčku ven a startovat?
Věrný člen agresorů.com

Killer Koly

#1766 Nový příspěvek od Killer Koly »

vyhlasuju soutez: 1000,- kc tomu, kdo na zavadu prijde. pokud to bude delat osobne, platim samozrejme i naklady na praci a dily

deyva

#1767 Nový příspěvek od deyva »

Mno... Dneska jsem rotavatoroval... Od zacatku moc nesel do otacek, spis vubec... Pak jsem ocistil svicku - takova cihlova az jilova barva... A tak metr pred tim, nez jsem chtel skoncit chcipl a nehaze jiskru... Na zadnou svicku, co jsem mel doma (cca 3). Pri rotavatorovani stale nesel moc do otacek, sem tam praskl do vyfuku. Kdyz jsem ho naklonil dopredu, jel lip i do otacek. Kdyz byl v pracovni poloze, jel, ale do otacek ne-e. Tedka uz nejede vubec... Co to? Svicka? Vn kabel? Inducka? Ta krabicka pod riditkama? Nebo zapalovani?

Niko01

#1768 Nový příspěvek od Niko01 »

Cus Deyvo,v prvem rade mrkni na karbec a probjehny cele palivove ustrojenstvy.Po druhe,proc nehadze iskru,?,tak pri tom rotavatoru dostava kazdej stroj co proto,ale hlavne su tam kurevske otrasi,a zabrat dostane i magneto z civkama co do nich se naserka vsecek bordel.Takze skontroluj vsechny elek.spoje a plus i to magneto sundaj dole a mrkni na civecky.No a popis svicky-jeji barvu mas v pohode,to jest dokonale spalovani.

deyva

#1769 Nový příspěvek od deyva »

Díky. Je pravda, že se včera vcelku dost prášilo (až jsem myslel, že to raději zabalím), tak kdoví, co bude uvnitř... No jinak jsem se díval a komplet zapalko do dvou tisíc, tak to bych dal. Začnu ale od levnějších a jednoduchých věcí, takže dám novou svíčku - měla by být N14C (tu jsem tam taky měl), dám N15C - prý s tím simsony jedou líp. Pak kdyžtak faju a kabel. No a když pořád nic, tak rozebrat a kontrola :-). No a karbec jsem právě čistil posledně (cca 14 dní zpátky). Ono už předtím to totiž vlastně moc nešlo do otáček. Uvidíme, dám update až pokročím :-)

deyva

#1770 Nový příspěvek od deyva »

Jo jinak tady mám slíbený foto toho čerpadla, jak jsem to rozbaloval :-) Až je škoda to uvést do provozu :-D

https://picasaweb.google.com/1024562767 ... directlink

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“