Fortschritt E930/931
Moderátor: DYK
Re: Fortschritt E930/931
LAKOMEC.....
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.
Killer Koly:
Vše ukazuje na příliš bohatou směs. Nemáš děravý plovák, moc velkou trysku, nebo netěsný jehlový ventil? Než jiný motor, zkusil bych jiný karbec.me taky ne. mam doma jeste jeden motor bez elektriky, az budu v nejvetsim zoufalstvi, tak ho zkusim vymenit. jedina vec, kterou jsem nemenil, jsou draty.
To zas tak ne, ale psal jsem to projistotu aby si kolega, co to o něco vejš sháněl, kdyžtak nemyslel, že to nabízím :-)Niko01 píše:LAKOMEC.....
- Killer Koly
to me taky napadlo, vyzkousel jsem uz 3 karburatory a se zadnym to nefungovalo. a ten puvodni na jinych motorech fungoval bez problemu, takze tady chyba taky neni.myn píše:Killer Koly:Vše ukazuje na příliš bohatou směs. Nemáš děravý plovák, moc velkou trysku, nebo netěsný jehlový ventil? Než jiný motor, zkusil bych jiný karbec.me taky ne. mam doma jeste jeden motor bez elektriky, az budu v nejvetsim zoufalstvi, tak ho zkusim vymenit. jedina vec, kterou jsem nemenil, jsou draty.
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
No podla Killera jak to popisuje bude na 95% problem v elektrike.Neco podobneho sem mal aj ja,a je to o nervy,vymenis zapalovaci civku na magnetu a odpalis si tyristor,po nekoloka pokusech a hokusech sem zistil ze sice zap.civka je sice nova ale na pi..u. Stalo mna to kopec casu,nervu a o prasulach ani nemluvym.Popodruhe ani otem nebudu uvazovat a kupuju hnetka komplet sadu od Wape,cikum pikum cele zapalovani...
Zdarec Killere , taky sem měl trápení s černou svíčkou . . . Nakonec to byla ptákovina na zapalování . Na cívkách magneta . Káblík od zapalovací cívky šel kolem naletovanýho vývodu ze světelné cívky tak nešťastně , že se prodřel a probíjelo to . Takže svíčka sice dávala jiskru , ale slabší . . . Přišel sem na to až po vyndání statoru magneta . Je potřeba demontovat motor , jinak tě nepustí kabely . . .
- Killer Koly
diky vsem za pomoc, bohuzel uz jsem vycerpal vsechny vase rady i moje moznosti, zbyva snad uz jen cernokneznik a ritualni obet.
jinak hledani zavady provadim tak, ze z fungujici frezy (mam celkem 4 kousky) vymontuju podezrely dil, koupim novou svicku a zkusim jezdit. vzdycky to vydrzi tak pulhodinu fungovat, pak se zavada projevi naplno. vytkousel jsem uz uplne vsechno, zbytecne jsem koupil nove zapalovani, civku, VN kabel fajfku, nechal udelat vybrus a nic nepomohlo
jinak hledani zavady provadim tak, ze z fungujici frezy (mam celkem 4 kousky) vymontuju podezrely dil, koupim novou svicku a zkusim jezdit. vzdycky to vydrzi tak pulhodinu fungovat, pak se zavada projevi naplno. vytkousel jsem uz uplne vsechno, zbytecne jsem koupil nove zapalovani, civku, VN kabel fajfku, nechal udelat vybrus a nic nepomohlo
Ja nevim, ale nemuze to byt nekde v kombinaci valec-pist-hlava-svicka? Ty vadny svicky vypadaji jak? Nejaky mechanicky poskozeni? Vsechno ostatni snad uz bylo meneny... Valec taky vybrus, to se myslim dava i nov pist ne? A hlava? Ja vim, ze to asi je kravina, ale fakt nevim :-) Zas tolik dilu ten motor nema :-D
- Killer Koly
jj, pri vybrusu se dava novy pist vcetne krouzku, to je OK. ta hlava me nenapadla, zkusim to, ikdyz tomu moc sanci nedavam. ale az zitra, nemam funkcni svicku. ty svicky nemaji zadne viditelne mechanicke poskozeni, jen jsou desne cerne. jiskra zezacatku preskakuje mimo elektrody, potom nepreskakuje vubecdeyva píše:Ja nevim, ale nemuze to byt nekde v kombinaci valec-pist-hlava-svicka? Ty vadny svicky vypadaji jak? Nejaky mechanicky poskozeni? Vsechno ostatni snad uz bylo meneny... Valec taky vybrus, to se myslim dava i nov pist ne? A hlava? Ja vim, ze to asi je kravina, ale fakt nevim :-) Zas tolik dilu ten motor nema :-D
to nebude hlavou, zkoušel jsi vyndat svíčku ven a startovat?
Věrný člen agresorů.com
- Killer Koly
vyhlasuju soutez: 1000,- kc tomu, kdo na zavadu prijde. pokud to bude delat osobne, platim samozrejme i naklady na praci a dily
Mno... Dneska jsem rotavatoroval... Od zacatku moc nesel do otacek, spis vubec... Pak jsem ocistil svicku - takova cihlova az jilova barva... A tak metr pred tim, nez jsem chtel skoncit chcipl a nehaze jiskru... Na zadnou svicku, co jsem mel doma (cca 3). Pri rotavatorovani stale nesel moc do otacek, sem tam praskl do vyfuku. Kdyz jsem ho naklonil dopredu, jel lip i do otacek. Kdyz byl v pracovni poloze, jel, ale do otacek ne-e. Tedka uz nejede vubec... Co to? Svicka? Vn kabel? Inducka? Ta krabicka pod riditkama? Nebo zapalovani?
Cus Deyvo,v prvem rade mrkni na karbec a probjehny cele palivove ustrojenstvy.Po druhe,proc nehadze iskru,?,tak pri tom rotavatoru dostava kazdej stroj co proto,ale hlavne su tam kurevske otrasi,a zabrat dostane i magneto z civkama co do nich se naserka vsecek bordel.Takze skontroluj vsechny elek.spoje a plus i to magneto sundaj dole a mrkni na civecky.No a popis svicky-jeji barvu mas v pohode,to jest dokonale spalovani.
Díky. Je pravda, že se včera vcelku dost prášilo (až jsem myslel, že to raději zabalím), tak kdoví, co bude uvnitř... No jinak jsem se díval a komplet zapalko do dvou tisíc, tak to bych dal. Začnu ale od levnějších a jednoduchých věcí, takže dám novou svíčku - měla by být N14C (tu jsem tam taky měl), dám N15C - prý s tím simsony jedou líp. Pak kdyžtak faju a kabel. No a když pořád nic, tak rozebrat a kontrola :-). No a karbec jsem právě čistil posledně (cca 14 dní zpátky). Ono už předtím to totiž vlastně moc nešlo do otáček. Uvidíme, dám update až pokročím :-)
Jo jinak tady mám slíbený foto toho čerpadla, jak jsem to rozbaloval :-) Až je škoda to uvést do provozu :-D
https://picasaweb.google.com/1024562767 ... directlink
https://picasaweb.google.com/1024562767 ... directlink