Ruska freza ZUBR 10hp

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
skripjuraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Ruska freza ZUBR 10hp

#31 Nový příspěvek od skripjuraj »

https://www.youtube.com/watch?v=LBzbfk1TAo8

Myslíte si že tá Carreta je to isté ako ZUBR? celkom ma zaujala možnosť pohonu 4X4 a velkosť vlečky škoda že sa to unás nepredáva

mastnacek

#32 Nový příspěvek od mastnacek »

Tak tohle vypada taky na cinskej jednoosak. On by asi nemusel byt problem udelat takovej k cemukolik jen sehnat nekoho kdo by udelal nejakou tu prevodku aby se tocily vsechny kola stejne.

DYK

#33 Nový příspěvek od DYK »

Je technicky nemožné, aby se v převodovkách točili všechny kola stejně. Je-li to čína bych si netroufal tak jasně komentovat, protože velice podobné stroje nesou i název Yanmar. Dělat pohon k čemukoli je taky velice diskutabilní, protože ne vždy je k dispozici potřebný výkon. Ale když je síly dost je zadost mít 4x4. Nebo přeba i volant.

práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

mareko

#34 Nový příspěvek od mareko »

diesel to je koncert

mareko

#35 Nový příspěvek od mareko »

diesel to je koncert

mastnacek

#36 Nový příspěvek od mastnacek »

Koukam ze prodavaj i jen motory, cena je opravdu zajimava! akorat ten pohon na klinak.

mareko

#37 Nový příspěvek od mareko »

mastnacek píše:Koukam ze prodavaj i jen motory, cena je opravdu zajimava! akorat ten pohon na klinak.

Co jsem pochpil tak je to nějak tak ,že je tam nějaká spojka nebo tak něco,že při te větší zátěži kdy by se ten kliňák urval se vypne .
diesel to je koncert

123

#38 Nový příspěvek od 123 »

mastnacek píše:Koukam ze prodavaj i jen motory, cena je opravdu zajimava! akorat ten pohon na klinak.
V řemenu tedy nevidím problém když nenahrazuje spojku jako u montfildů, tu to má v řemenici. Tohle řešení je osvědčené, svoboďáky nebo pujmany to kdysi měly takhle taky a byly to mnohem těžší stroje, nebo třeba i kombajny E 512 ( 514 atd.) a nepamatuju, že by tohle nějak zlobilo

mastnacek

#39 Nový příspěvek od mastnacek »

Porad o tyhle freze premejslim. Nemate nekdo odkaz nebo vlastni zkusenost se zpracovanim sasi? Poznatky z provozu, jak treba vybrujou klece apod, proste cokoli? Letos uz jsem nalital okolo 60km s TJckem. Vsechno dobry, uz zvladam i narocnejsi teren ( naklony ). Ale proste i kdyz tam je novejsi motor tak 2taktni diesel je cejtit.

DYK

#40 Nový příspěvek od DYK »

Já s tebou souhlasím, že to může být zajímavý stroj. Je ale jeden veliký problém a to ND. S jakým si slovenským prodejcem jsem si dopisoval přes bazoš v době jeho inzerátů. Pak jsem ho kontaktoval po cca půl roce a dodnes mě neodpověděl a ani inzeráty nemá. Ono není toho moc potřeba a dost věcí je normovaných. Ale i ta blbá lamela spojky by se mohla dát normálně koupit ale ani to ne. Vibrace případný AV sstém bych moc neřešil, storj je stavěn po kovářsku. Mi přijde. Což může mít jiné přednosti.

mastnacek

#41 Nový příspěvek od mastnacek »

Psal jsem prave slovenskymu prodejci asi predevcirem, zatim zadna odpoved. Asi se zkusim domluvit s tim chlapikem co to obcas prodava tady ze az bude mit, tak tam sjedu to osahat. Me prave prijde, ze po kovarsku to mozna staveny je, ale materialy uz moc kovarsky nebudou. Kdyz to podle videi srovnam s TJckem, kde i klece maj snad 30kg :) Na ukrajine je milion prodejcu tehlech masinek a v rusku snad dvakrat tolik. Tady http://pro-motobloki.ru/ je velkej seznam "motobloku" s parametrama i videama. Tezko rict, jestli si to rusaci a ukrajinci nejak upravujou. Z jednoho videa jsem pochopil ze asi jo treba u zirky je uz nekolikata rada. Mam koreny na ukrajine, ale zase tak moc dobre jim nerozumim. Jelikoz tam mam pulku pribuzenstva, tak bych asi i obnovil kontakty z destvi a kdybych potreboval nejakej dil, tak pich napsal Slavkoj :)
Poslys DYKu. Nechtel bys taky poridit nejakej ten motoblok. Byl jsem na ukrajine autem 3x. Na hranicich to nebyl zadnej med, ale da se to prezit a treba uz ten komunizmus uplatkarskej polevil. Kdyby cestu platili dva a ne jeden, tak by to uz bylo radostnejsi.

Treba tady mluvi o tom, ze predelali viko rucniho starteru, neco o tom, ze bylo delany z hliniku a ted ho maj z litiny

DYK

#42 Nový příspěvek od DYK »

Upravil jsem ti video. Kde pak, ani by mě nenapadlo si jet na Ukrajinu pro stroj, protože co dál? Jezdit tam pro díly? Nebo spoléhat na tebe, při vší úctě? Jedině na slovensko dál ani ťuk a to se mi prodejce z dlouhodobého hlediska nepotvrdil, jako spolehlivý. A velice mi to smrdí jak jsme zvyklí, když chtějí prodávat nový stroj - nic není problém. ND jsou maličkost. Jasně ale do doby, kdy to opravdu po něm někdo chce. Pak raději nekomunikuje. Ten prodejce co o něm píšeš bude tuty jen překupník, který nebo kterému dovezou x strojů a prodávej. On "přirazí" cenou a prodává. Je odkázaný na dodavatele odkudsi a když mu nic nedodá neprodává. On sám v tomto obchodě nesežene ani hovno, si myslím. V neposlední řadě bych si ten stroj chtěl vyzkoušet dřív, než ho koupím. Videa jsou hezká věc, ale místní podmínky druhá. Některejm na těch videích krásně fungují vyorávače brambor, ale když se člověk podívá v jaké zemině a porovná si to se svejma podmínkama asi by to doma vypadalo jinak.
Je jen velice obtížné srovnávat dnešní stroje se stroji, jejichž výroba byla ukončena před mnoha desítkama let, co se robustnosti týče a množství materiálu na ně použité. Ale třeba táhla od páček z kulatiny (drátu) jsou pro mne nejspolehlivější na opravu nejjednodušší řešení. Jen z videí je vidět, že se se strojem obsluhy nemažou i díky jeho hmotnosti a vše jim, jak se zdá, drží. Ulomit kleče v litině u Vari nebyl problém a nejednomu se to stalo.
Na videu hovoří o tom, že stroj Kentaur je mimo toho víka z hliníku nahrazen litinou, ale i jiné - polohovací řitítka, snad tam i nějaký ten AV systém bude a spojka je místo tradiční jednolamelové - dvojlamelová. A ještě cosi s chladičem, ale nevím co.

mastnacek

#43 Nový příspěvek od mastnacek »

Diky za video, jsem si toho nevsimnul.
Nechapu proc tyhle masiny nesplnujou homologaci a nemuzou se dovazet do cr, potazmo do EU. Kdyz se tady muze prohanet tisice starejch traktoru, domadelu atd tak je to vtipny. Kazdej honi tu svoji hajtru dokad dejcha a je jedno co dejcha. Pritom myslim ze ten vodou chlazenej ctyrtarkt bude urcite o dost dejchatelnejsi nez vetsina toho co se tady prohani.
Chapu te, neberu to nijak osobne. A ty, kdybys mel moznost osahat, mel jakejs zdroj ND a bylo to nejdal na slovaci bys sel do jakyho stroje?
Jestli si to ty ukacka takhel upravujou, tak v tom bude dost zmatek a veda vybrat spravnej dobrej stroj. ja uz to letos asi doklepu s TJckem, ale rad bych rad :) Ono kdybych si tam pro to jel, tak si i zkusim pozjistovat co takhle odchazi a koupim na ulozenku.
Ty ovladaci prvky na tahla to je jedna z veci co se me na tom taky libej. Sice je fakt, ze treba klece nejsou nastavitelny nebo zase jen u par stroju a v malym rozsahu oproti treba TJcku nebo PF.

DYK

#44 Nový příspěvek od DYK »

Do jakýho bych šel? To sám teď nevím. Vesměs se prodávají Forte. Jednou je Forte o dva koně slabší jindy silnější. Je mě to nějaký divný. Ono ten přístup k prodejci a k ND nejde jen o jednoosák, ale i o aktivní příslušenství. Snad ten Braňo z Bardejova nebo Prešova či čo, se tak nějak drží na inzercích.

mastnacek

#45 Nový příspěvek od mastnacek »

Narazil jsem na dve pekny vide kde je videt freza poradne zblizka a lze si udelat jakz takz predstavu o zpracovani a materialech.

[Youtube]https://youtu.be/uh3wqE3daEQ[/Youtube]

[Youtube]https://youtu.be/2AmxV3XaEXU[/Youtube]

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“