Kultivátor PA-51

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
walda

Re: Kultivátor PA-51

#61 Nový příspěvek od walda »

Gejza1989 píše:
walda píše:
Gejza1989 píše:Čau Walda..
Tak ako ???
Už si začal jarné práce v záhrade?
Traktorík ako sa má :) ?
Všimol som si že na tvojej redukcii je drziak na závažie. To velke 33kilove nemás na predku?

ako ti vyšlo dopyt na bazoši???
No práce jsem už začal - však fotky jsou z letoška. Bohužel teď počasí moc nepřeje :( Jo, vepředu je držák na závaží, dám sem i fotku s ním. Poptávka na bazoši zatím bez výsledku - bohužel :'(

Co u tebe - práce pokračují v pohodě? co už máš v zemi?

Cau Walda
No pocasie aj u nas nejako sa zbláznilo. V zemi mam zatial iba tie bezne jarné rastlinky :) na konci aprila asi pojdeme sadit zemiaky . Kupil som vyoravač kukni na to

http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=75467
Ahoj, u nás to bylo zrovna tak. Dnes jsem sázel brambory (Linda, Keřkovské rohlíčky, Valfi a pak ještě s červenou dužninou, co nemají ani jméno :) ). Těžce ti závidím tu planetovou převodovku, dost bych ji potřeboval. Ta moje dostačí na vozík i na všechno ostatní, ale pokud má zabrat radlice, nezvládá to :(. Na to moje políčko jsem to nějak udělal, ale kdyby toho bylo víc, tak nevím.

Gejza1989

#62 Nový příspěvek od Gejza1989 »

walda píše:
Gejza1989 píše:
walda píše:
Gejza1989 píše:Čau Walda..
Tak ako ???
Už si začal jarné práce v záhrade?
Traktorík ako sa má :) ?
Všimol som si že na tvojej redukcii je drziak na závažie. To velke 33kilove nemás na predku?

ako ti vyšlo dopyt na bazoši???
No práce jsem už začal - však fotky jsou z letoška. Bohužel teď počasí moc nepřeje :( Jo, vepředu je držák na závaží, dám sem i fotku s ním. Poptávka na bazoši zatím bez výsledku - bohužel :'(

Co u tebe - práce pokračují v pohodě? co už máš v zemi?

Cau Walda
No pocasie aj u nas nejako sa zbláznilo. V zemi mam zatial iba tie bezne jarné rastlinky :) na konci aprila asi pojdeme sadit zemiaky . Kupil som vyoravač kukni na to

http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=75467
Ahoj, u nás to bylo zrovna tak. Dnes jsem sázel brambory (Linda, Keřkovské rohlíčky, Valfi a pak ještě s červenou dužninou, co nemají ani jméno :) ). Těžce ti závidím tu planetovou převodovku, dost bych ji potřeboval. Ta moje dostačí na vozík i na všechno ostatní, ale pokud má zabrat radlice, nezvládá to :(. Na to moje políčko jsem to nějak udělal, ale kdyby toho bylo víc, tak nevím.

Ahoj Walda:
no zemiaky aj ja mam uz v zemi:-) mam40riadkov po dlzkach 15m/1riadok. Ta moja planetovka je fakt neuveritelne dobra vec:-) kto nepracoval s tým asi ani to neuverí... zatial som mal iba jednoradový riadkovac ale mal som to montovanú do nastavovacieho telesa Vari NT-3. Stroj ide pekne bez chýb:-) odporučujem každému , stroj Jikov 1453. Je spolahlivý motor .

walda

#63 Nový příspěvek od walda »

Nevíš, jestli by ten chlapík, co ti ji prodal, neměl ještě jednu? :)

Gejza1989

#64 Nový příspěvek od Gejza1989 »

walda píše:Nevíš, jestli by ten chlapík, co ti ji prodal, neměl ještě jednu? :)
Ten môj bol posledný čo mal v sklade. Ja som ked to dopytoval cakal som skoro 3mesiace. Inzerat som mal topovanú aby bol pred ocami ludi keby nahodou by niekto mal tak aby sa ozval. A podarilo sa:-) skus aj ty topovat tvoj dopyt mozno skor ti to podarí kupit...

walda

Kultivátor PA-51

#65 Nový příspěvek od walda »

Ahoj, mám teď aktuální problém - blbne mi starter na mém stoji PA-50 (http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=56325). Po několika "nahazováních" mi zaskočí západka tak, že se starter pouze protáčí a motor samozřejmě nejde nahodit. Ví někdo, čím to je a co eventuelně opravit nebo vyměnit - jestli je to jenom vadná západka nebo je potřeba měnit cívku i víčko starteru? Dík za pomoc!

DYK

#66 Nový příspěvek od DYK »

Waldo, čoveče, ty, který máš možnost si to rozdělat a na vlastní oko zřít co je tam špatně, chceš po nás, co tuto možnost nemáme, abychom ti psali, jaká konkrétní součástka startování je vadná? Co se vylomilo, "ošoupalo", nebo jinak zkurvilo? Uznej, že to je na onu křišťálovou kouli. No a přesunul jsem ti to. Máš tady celkem obsáhlé téma, tak ať to máš pohromadě.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

walda

#67 Nový příspěvek od walda »

DYK píše:Waldo, čoveče, ty, který máš možnost si to rozdělat a na vlastní oko zřít co je tam špatně, chceš po nás, co tuto možnost nemáme, abychom ti psali, jaká konkrétní součástka startování je vadná? Co se vylomilo, "ošoupalo", nebo jinak zkurvilo? Uznej, že to je na onu křišťálovou kouli. No a přesunul jsem ti to. Máš tady celkem obsáhlé téma, tak ať to máš pohromadě.
Ahoj - já to samozřejmě rozdělal a ne jednou - nejsem idiot. Všechno se to tváří v pořádku, sestavím to dohromady, chvilku to funguje a pak to udělá znovu. Nemám bohužel oko supermana, abych viděl, co se tam stane v okamžiku, kdy to zapadne. Tak se ptám, jestli s tím někdo nemá zkušenost - třeba ošoupaná západka, nebo minimální vůle v cívce starteru - nevím, na co se zaměřit a kupovat fungl nový starter za 1000 se mi nechce :-)

walda

#68 Nový příspěvek od walda »

walda píše:
DYK píše:Waldo, čoveče, ty, který máš možnost si to rozdělat a na vlastní oko zřít co je tam špatně, chceš po nás, co tuto možnost nemáme, abychom ti psali, jaká konkrétní součástka startování je vadná? Co se vylomilo, "ošoupalo", nebo jinak zkurvilo? Uznej, že to je na onu křišťálovou kouli. No a přesunul jsem ti to. Máš tady celkem obsáhlé téma, tak ať to máš pohromadě.
Ahoj - já to samozřejmě rozdělal a ne jednou - nejsem idiot. Všechno se to tváří v pořádku, sestavím to dohromady, chvilku to funguje a pak to udělá znovu. Nemám bohužel oko supermana, abych viděl, co se tam stane v okamžiku, kdy to zapadne. Tak se ptám, jestli s tím někdo nemá zkušenost - třeba ošoupaná západka, nebo minimální vůle v cívce starteru - nevím, na co se zaměřit a kupovat fungl nový starter za 1000 se mi nechce :-)
Tož jsem vyměnil cívku starteru i s pružinou, dal novou šňůru a je vymalováno. To co jsem popisoval bylo způsobeno opotřebením cívky starteru, kdy se víčko nezarazilo, ale smeklo se a "uzamklo" kolík. Jiná možnost, než to vyměnit není :-) Teď už to běhá jak má.

Mirek72

#69 Nový příspěvek od Mirek72 »

Zdravím, mám rotavátor PA 51. Neví někdo kde se dají koupit náhradní díly? Hlavně šnekové kolo a šnekovou hřídel.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“