Fortschritt E930/931

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
JaB

Re: Fortschritt E930/931

#1666 Nový příspěvek od JaB »

Zdravím Vás, kúpil som tento stroj v tzv. "nálezovom" stave a snažím sa ho zfunkčniť.
Prešiel som výmenou gufier, hlavy válca, výmenou štartovacej páky a hriadele atď, momentálne sa trápim so spojkou.
Asi triviálna otázka, ale keďže spojkové lanko nebolo zapojené, nedarí sa mi zistiť, ako presne má byť vedené k páke spojky.
Skúšal som ho viesť výrezom vedľa pravej strany válca /pri pohľade zozadu/, ale mám pocit , že mi tam niečo chýba, nejaký fixačný mechanizmus pre bowden lanka, alebo čo. No som z toho jeleň, tak prosím o nasmerovanie, prípadne fotografiu ako je to originál riešené. Ďakujem

deyva

#1667 Nový příspěvek od deyva »

Sice z hlavy nevím, jak to tam je... Ale doporučuju stáhnout ten návod a katalog dílů o dvě strany zpět... Tam by to mohlo být...

JaB

#1668 Nový příspěvek od JaB »

Vďaka, katalóg aj návod mám, ale u tohoto mi nepomohli.
Pripojenie k páke spojky na riaditkách je jasné, je to v katalógu pekne rozkreslené. Mňa trápi druhy koniec lanka, ktorý sa pripája na "hriadeľ k páke spojky"/katalógový názov/.
Konkrétne ako ho viesť a o čo ukotviť samotný bowden aby lanko bez drhnutia zatiahlo za hriadeľ.

vašík

#1669 Nový příspěvek od vašík »

Na bloku u válce je nálitek tam zahákneš bovden a do páky dáš váleček se šroubkem kde uchytíš lanko.Jde to i obráceně.

JaB

#1670 Nový příspěvek od JaB »

Aha, tak to je možné, že tam mám niečo ulomené.
Na bloku vedľa válca /nad ventilátorom/ mám z prednej strany navŕtanú dierku z vytlačeným lôžkom, čo by mohlo byť na ukotvenie bovdenu. Keď som ale lanko viedol tadiaľ, šlo k tej páčke veľmi zošikma a trelo sa o vrchnú časť zárezu na bloku.
Takto je to ťažko popísať, zajtra to nafotím, asi to bude jasnejšie.
Ďakujem za odpoveď.

deyva

#1671 Nový příspěvek od deyva »

Kdyby chtěl někdo origo zvedák, našel jsem na bazoši: http://dum.bazos.cz/inzerat/46977306/Zv ... -frezu.php (akorát teda ta výměna za vari nastavovací tělěso je vcelku troufalost vzhledem k tomu, co stojí to těleso nový :-D )

myn

#1672 Nový příspěvek od myn »

Zdravím, nemáte někdo vyzkoušeno, jstli jde za Fortschritt bez úprav (nebo s drobnou úpravou) připojit tento vyorávač brambor http://www.garteko.cz/vyoravac-brambor-vari-avr-453/ určený pro Vari? Na pohled to vypadá stejně, ale nevím rozměry. Jednak vlastní rozměr toho plocháče, ale taky ty díry.

deyva

#1673 Nový příspěvek od deyva »

U vyorávače na brambory nevím, ale u obracáku VARI, kterej se chytá do stejnýho tělesa jako ten vyorávač VARI tady kolega psal, že ten VARI obracák musel trošku zbrousit na bocích aby se vešel do fortschritt stavěcího tělesa. Díry by měly pasovat asi.

Killer Koly

#1674 Nový příspěvek od Killer Koly »

myn píše:Zdravím, nemáte někdo vyzkoušeno, jstli jde za Fortschritt bez úprav (nebo s drobnou úpravou) připojit tento vyorávač brambor http://www.garteko.cz/vyoravac-brambor-vari-avr-453/ určený pro Vari? Na pohled to vypadá stejně, ale nevím rozměry. Jednak vlastní rozměr toho plocháče, ale taky ty díry.
presne tenhle vyoravac jsem mel, dostal jsem ho zadarmo, prptoze mel ulomenou prave tu cast ktera se zapojuje do nastavovaciho telesa. navaril jsem tam kus pasoviny podle rozmeru origo vyoravace. vysledek me dost zklamal, je to jeste horsi nez originalni vyoravac fortschritt, kroutilo se to do stran a rezalo to brambory. taky to vyzaduje uplne cistou brazdu, desne se to ucpavalo. nedarilo se mi to ani prodat, nikdo to nechtel, tak to zkoncilo ve srotu
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Niko01

#1675 Nový příspěvek od Niko01 »

Ja mam tohle udelatko a slapeto na jednotku,jo sice pro istotu kapanek po vyoravani prohrabnu zem a nejakej ten brambor se tam skovava,ale je to v pohode...

http://postimg.cc/image/5xblzg73p/
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

myn

#1676 Nový příspěvek od myn »

Takže když to shrnu, tak Vari má silější plocháč, ale po sbroušení by měl sedět a ten "placatý" vyorávač nebrat. Koukám, že bude lepší si ho vyrobit než vyhodit 1500 za nefunkční.

deyva

#1677 Nový příspěvek od deyva »

Killer Koly: To ten fortschrittí vyorávač je taky špatnej? Já už ho mám. Sehnal jsem ho novej nepoužitej :-)... Tak by mě vcelku mrzelo, kdyby byl naprd...

Killer Koly

#1678 Nový příspěvek od Killer Koly »

deyva píše:Killer Koly: To ten fortschrittí vyorávač je taky špatnej? Já už ho mám. Sehnal jsem ho novej nepoužitej :-)... Tak by mě vcelku mrzelo, kdyby byl naprd...
no, uplne spatny to neni, ale necekej od toho zazraky, zvlast v jilovitejsi zemine. doporucuju ty draty prodlouzit asi o 15-20 cm, aby to poradne probiralo zeminu. ten vari je horsi v tom, ze je vepredu plochy a ne zaspicately, proto je to horsi a utika to do stran

niko: tobe se to vyorava v tom pisecku :) 8)

myn: a nebo si sezen origo fortschritt a prodluz ty draty.
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

deyva

#1679 Nový příspěvek od deyva »

Jo tak to je cajk... U nás celá dědina leží na písku a i horní vrstva na zahradě je taková napůl s pískem :-)

Niko01

#1680 Nový příspěvek od Niko01 »

Killer viem sa dobre ozenit :smich: ,u mojich rodicu je to samej IL,a kdyz je tam sucho tak bramborace sa tam kopu krompacem,boze to boli casi ked sme z brachem fotrovy utekli ze zhrady pry tem vyvykopavani. :pistol:
http://www.youtube.com/watch?v=5MrUadSy ... re=related
Video navod pre SIMSON motor - demontaz,montaz a nadstavovanie motora,prevodovka a karburator.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“