Obraceč sena Vari
Moderátor: DYK
Obraceč sena Vari
Dobrý den, mám doma varinu a potřebuji s ní obracet seno, uvažuji o výrobě obraceče, nejraději bych vytvořil TON se záběrem tak cca 160 -180 cm, nemáte někdo zkušenost s tímto, nebo nemáte originál doma s tím že byste mohli poskytnout fotky a rozměry řemenic a řemenů, hrabic a základní výšku?
Moc děkuji
Martin
Moc děkuji
Martin
-
Re: Obraceč sena Vari
Včera jsem ho vivěl na aukru za tuším2 - 3 000.-
Co nejde urvat silou, jde ještě větší silou. Co upadne, to tam nepatří......
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Mám ho doma, co bys potřeboval vyfotit? Záběr máme 110 cm myslím.
ZDRAVIM
nechcem zakladať novu tému možno to tu už bolo
chcem sa opýtať aké mate skúsenosti výhody nevýhody týchto dvoch príslušenstiev k VARI ???
zvažujem kúpu OP 1,2 (OP 1,1) ona je obracačka aj hrabačka len mi pride že je to mechanizmus ktorý sa môže rýchlo pokaziť
a ta hrabačka je trocha nepraktická pri úzkom pozemku čo je aj môj prípad
nechcem zakladať novu tému možno to tu už bolo
chcem sa opýtať aké mate skúsenosti výhody nevýhody týchto dvoch príslušenstiev k VARI ???
zvažujem kúpu OP 1,2 (OP 1,1) ona je obracačka aj hrabačka len mi pride že je to mechanizmus ktorý sa môže rýchlo pokaziť
a ta hrabačka je trocha nepraktická pri úzkom pozemku čo je aj môj prípad
kto nič nerobí,nič nepokazí
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Op máme taky, i u toho je nevýhoda uzekj pozemek máme seno v švetskovým sadu (4m řady) a furt to lítá do stromů. Musí se jet hrozně pomalu a to se co chvila dělaj hromady, ale s trochou cviku je to dobrý. chci ted k traktoru obracák co to háže za sebe ae k vari je to neocenitelná pomoc, furt lepší jak hrábě a hrabačka na prd, k op dáš na bok plachtu a máš to hned v řádku, pak jen posbíráš do košů nebo plachet a odvezeš
No ta hrabačka... to už radši za flašku slivovice sehnat koňskou obracečku a hrabačku a upravit to za Vari. Pokud máš místo, tak je to super řešení. A zúžit se to taky dá.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
keby že tak aj ja by som to robil s konskej hrabačky len je malo časuTom píše:No ta hrabačka... to už radši za flašku slivovice sehnat koňskou obracečku a hrabačku a upravit to za Vari. Pokud máš místo, tak je to super řešení. A zúžit se to taky dá.
to OP by som kupoval nové je to dosť peňazí preto sa vás pýtam na vaše skúsenosti a postrehy
ďakujem za vaše odpovede
ešte otázka pri tom OP používate sulku???
kto nič nerobí,nič nepokazí
Kolik času na to potřebuješ? Úprava oje, aby to šlo to Vari zapojit jako přívěs. Zjistíš, jaký potřebuješ materiál, seženeš (případně najdeš) a za sobotní dopoledne je hotovo. Mašinu celou promažeš a nic víc to nepotřebuje.radll píše:keby že tak aj ja by som to robil s konskej hrabačky len je malo časuTom píše:No ta hrabačka... to už radši za flašku slivovice sehnat koňskou obracečku a hrabačku a upravit to za Vari. Pokud máš místo, tak je to super řešení. A zúžit se to taky dá.
to OP by som kupoval nové je to dosť peňazí preto sa vás pýtam na vaše skúsenosti a postrehy
ďakujem za vaše odpovede
ešte otázka pri tom OP používate sulku???
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Kup OP a neřeš shrabovačku op to jakž takž obrátí a pak shrabe do řádků. Sulka se používat dá, podle toho jakej máš terén. Já musel s op dycky tak pomalu a do kopca že to sulku neutáhlo
- bastardtraktor
Koňskou obracečku za VARI jsem už udělal a s úspěchem na senách použil a teď dělam za Vari koňskou hrabačku. Mimochodem ty vidlový nadhazovačí obraceče jsou mnohem lepší, než pásový obraceče jako TON třeba. Nepolámou seno a nevyklepou z jeteloviny lístky. Z některejma obracečema a shrabovačema se domu doveze jen holá rozlámaná stébla, skoro jako sláma.Tom píše:No ta hrabačka... to už radši za flašku slivovice sehnat koňskou obracečku a hrabačku a upravit to za Vari. Pokud máš místo, tak je to super řešení. A zúžit se to taky dá.
NAVÍC je to prďácký soustrojí VARI+koňský stroje. Jezdit modernim traktorem, to je prd, to je jak moderní auto. Nuda. . Při jízdě s tímhle vehementem si připadam jak na takový tý motorkový tříkolce z Harley Davidsona. Ale na dvojku na plnej plyn to pak teprve pořádně obrací, seno se pěkně nadhazuje, jenže je to o z počátku strach se na tom vysokym sedátku na hrbolatý louce udržet a nesletět, navíc to nebrzdí a po rovině či z kopce to jede jako drak..
Je nutný pořádný závaží, jinak Varina do vršíku na větší vrstvě sena i hrabe, když se vidle zapíchnou do nějaký krtiny. Ale po rovině , no problem.
Sušil jsem s tim seno kromě 1/2ha louky i i na asi 2 a půl, no maximálně 3 metry široký dlouhý travnatý cestě , a nevim s čim jinym by to šlo obracet, než těma nadhazovacíma vidlema a nebo ručně
Dam fotky až je najdu
ooooooooooooo
- bastardtraktor
Ale za flašku ti daj leda nějhakej krám co stál třicet let v kopřivách.
Vydražil jsem na Ebayi tohle za 60 E, ještě když bylo Euro asi za 24 Kč
Má to převody uzavřený v oleji. Stálo to vevnitř a má to ještě origo lak
picture uploading
Vydražil jsem na Ebayi tohle za 60 E, ještě když bylo Euro asi za 24 Kč
Má to převody uzavřený v oleji. Stálo to vevnitř a má to ještě origo lak
picture uploading
ooooooooooooo
- bastardtraktor
Soustrojí supermoderní jednoosý traktor VARI a historická koňská obracečka sena v akci.
image share
upload photos
image share
upload photos
ooooooooooooo
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby někdo sháněl to co má BT, tak o jednom u nás v dědine vím...