Jednoosé frézy-jejich typy, přednosti, bolesti, kde koupi...

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
zztopik

Jednoosé frézy-jejich typy, přednosti, bolesti, kde koupi...

#1 Nový příspěvek od zztopik »

Protože se mi nějak roznemohla Varina což mě nutí koupit nový stroj vytypoval jsme si pár jednoosek a chtěl bych zná názor těch kdo je mají případně jaké mají tyhle stroječky bolístky

první by bylo tohle FPM 410/414
http://www.dfh.cz/stranka-fpm-410-414-105
jako druhého jsme našel JEDNONÁPRAVOVÉ NOSIČE M A E S T R A L
http://www.enprojekt.cz/index1.htm
no jako třetí NIBBI MAK ten by ale nebyl nový
http://www.mynibbi.com/Livello.jsp?idMa ... miglia=966

protože všechny tři z těchto značek mají možnost připojení krom jiného nářadí i poháněnou vlečku motor bych bral tak kolem 10 Hp myslím že pro moje potřeby by to postačovalo. A jednoosu potřebuji proto že značnou částí mého pozemku je ovocný sad a zde se s čtyřkolkou dosti špatně pohybuji.

boyten
Kontaktovat uživatele:

Re: Jednoosé frézy-jejich typy, přednosti, bolesti, kde koup

#2 Nový příspěvek od boyten »

možná by ti někdo poradil, ale nikdo neví co to znamená "moje potřeby"......

a proč ne zase Varina ? ...........

:(
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

Tom

#3 Nový příspěvek od Tom »

Na TechAgru jsem si všiml nějakých jugoslávských (někde tam z té oblasti) jednoosých malotraktorů. Vypadalo to dost dobře. Pohledám doma prospekt a dám info.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

DYK

#4 Nový příspěvek od DYK »

Já už jsem zde svůj názor na stroje napsal. Včetně toho, že zde již máme velice podobné a obsáhlé téma http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=61762 Jenže několik dní se nic nedělo a tak jsem to smazal a lituju ztraceného času. Nemám rád, když někdo založí téma a dál už nekomunikuje. Moje názory a rady, když už teda náhodou něco vím, patří těm, který o ně stojí. V současnosti nemám k tomu dál co dodat.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

boyten
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od boyten »

jojo DYKu tři dny jsem sem nakukoval jestli se něco bude dít a pak jsem to nevydržel a reagoval .........

100% s tebou souhlasím ......
Terra/Vari + MINI + spousta krámů k tomu všemu :-D. _____ Zde fotky Terra. _____ Zde fotky MINI. _____ Moje vlákno o MiniBoyovi.

Tom

#6 Nový příspěvek od Tom »

Tak se to jmenuje TPS Labin Progress. Jsou to Chorvati :) www.labinprogres.hr Distributor pro ČR Prodag Zlín.
Vypadá to pěkně, robustně, jednoduché, ostatně jako asi všechny tyhle vymakané jednoosáky z jihu Evropy.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

DYK

#7 Nový příspěvek od DYK »

TPS Green a TPS Greeny je vlastně totéž. S Prodagu bych si nic nekoupil. Nemám z nich dobrý pocit, ale je to jen můj pocit. Kolem a dokola, má dáti - dal, plus - mínus autobus bych se při výběru nového stroje díval jen po BCS a nebo Goldoni.
PS: že mu umírá Vari a tak se musí poohlížet...... dělá z nás blbce!! Dobře víme, že kdyby se Vari chtělo zachovat, za zlomek ceny je plně opravitelné. Jenže chce nový jiný stroj, proč ne, akorát je třeba jednat na rovinu. Su zvědavej, jak dlouho to zde bude než mě to zase chytne.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Tom

#8 Nový příspěvek od Tom »

DYK píše:TPS Green a TPS Greeny je vlastně totéž. S Prodagu bych si nic nekoupil. Nemám z nich dobrý pocit, ale je to jen můj pocit. Kolem a dokola, má dáti - dal, plus - mínus autobus bych se při výběru nového stroje díval jen po BCS a nebo Goldoni.
PS: že mu umírá Vari a tak se musí poohlížet...... dělá z nás blbce!! Dobře víme, že kdyby se Vari chtělo zachovat, za zlomek ceny je plně opravitelné. Jenže chce nový jiný stroj, proč ne, akorát je třeba jednat na rovinu. Su zvědavej, jak dlouho to zde bude než mě to zase chytne.
Jen doplním... když BCS, tak úplně to samé je i Ferrari, takže záleží i na zastoupení které máš blíž...
TomAgro@seznam.cz

chobotek

#9 Nový příspěvek od chobotek »

Ono se tam nepíše, co ty potřeby jsou ani jak velkou plochu "to" má obsluhovat, ale podle výběru bych soudil, že jde o práci na kšeft. Pak moc nechápu otázku. A jestli to je na doma, nechápu ji taky. Ty stroje stojí takové peníze, že si pomalu můžu zahradní práce koupit doživotně jako službu.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

zztopik

#10 Nový příspěvek od zztopik »

K Vašim připomínkám. Ano nedocházím na diskuzi každý den. Má to několik příčin, ale to není předmětem věci. Nebylo mým plánem založit novou rubriku ale po projití několika témat které by se mohly tak nějak dotýkat toho co mě zajímalo, jsme zjistil, že sice se na nich píše o strojích které máte rádi nebo které jste měli v ruce třeba jen na chvíli. Ale tak nějak jsme z nich málo kdy vyčetl informace které mě opravdu zajímají. Jsou zde fandové do Vari systému, jsou zde fandové do agzatu, a dalších strojů. Ale Málo kdy se zde píše něco ve smyslu no Mát ten a ten stroj už několik let mám v v plném vybavení na a za tu dobu se mi několikrát rozbilo to a to, v podstatě díky tomu že ho provozuji X let jsme s ním spokojen, ale co je hlavní vadou stoje je to že se sype to a to. Jinak v pořádku. Jo a zkusil jsme ten a ten strojek no dle mě nic moc a to proto že....... Jinak lidičky dejte si pozor na tohle.... . To je vada výrobce, když přetěžujete a nebo podobně. Prošel jsem pár zdejších diskuzí a tak nějak jsme se v nich ztratil a proč? Je sice pěkné že se zde mluví já s Varinou obdělávám 20 a toho a toho, ale když se to pak zvrhne na jedno až dvou stránkový pokec o tom kdo kolik a jak, a člověk místo informaci o tom kde sehnat díly nebo jaké že to má bolístky se víc dozví o Vašich pozemcích. To je sice pěkné a člověk se rád něco dozví o tom jak je naše zemička krásná, Ale jako začátečník potřebuji znát spíš co pořídit abych i tem svůj koutem mohl udělat tak pěkný jako ho máte vy. Proto jsme se dotázal na tři strojky a doufal jsme že se ostatní rozhovoří spíš o nich. Mrzí mě že se spíš diskutuje o tom jak je kdo pravidelným přispivatelem. A pánové já si čtu co napíšete a když bych něco nepochopil hned bych se dotázal jak to bylo myšleno nebo jak se jde na problém a v čem je ten fígl pokud jste se ochotni o to podělit. Tak že pánové vy jako zkušení diskutéři a chlapi nad věci mějte trochu shovívavosti k těm co začínají a mají trochu chutě se do problému dostat .... takových lidí jsme si vždycky vážil už jen proto že jak říkal můj děda "rada bývá zadarmo, ale pokud je dobrá tak je k nezaplacení"... Tak že všem zapáleným pro věc dosti paliva.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“