Vari System
Moderátor: DYK
-
Re: Vari System
No DYKU mam zas dalši problem s mojim Vari mi začalo moc trhat do pravej strany ešte pred týždnom ked som vozil moc ťaške veci tak mi to robilo len sem tam o den neskôr ked som tieš vozil uš to bolo o niečo častejsšie a dnes ked som vozil tak asi na 500 metrov mi to spravilo 15 krat .Otázka je ako to mam odstraniť a prečo sa mi to vlastne robi (može to byt aj tym ťažkym nakladom ?)
Nemůže to být hmotností nákladu. Buď zlobí volnoběžka v pravém kolu, nebo poloosa tamtéž. Uvolněný šestihran, ale není podmínkou, nevím co tam máš za poloosy. Volný osový svorník. Chci fotku třeba zboku pravého kola. Klidně celkový pohled, nemusí být detail, ale zase ne přes půl dědiny.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
Poloosi tam mam hranate a je to cele cez osku stiahn.ute zajtra ti to odfotim
No a je to stiahnute? Nie je to volné?
-
Prosím tě, porovnej si ten palec - drát co tahá za západku volnoběžky. Je domrdanej jak sviňa a klidně ti nemusí západka dobře zapadat do náboje kola a přeskakuje to, jaktotam za provozu bloncá. A když to přeskakuje, nežádoucně se to opotřebovává až tomu nebude pomoci.
-
Ako si zistel že je opotrebovany bez detajlu a ako sa to da vyriešiť?
Že je ten drát za kterej taháš při přehazování funkce volnoběžky dosamčenej je jasně patrný z fotky a v důsledku toho se to časem ojebe. Takže si uveď to, co jsem popsal do náležitého tvaru aby to mohlo fungovat jak má. Jde o druhou fotku. Jinak jsem popisoval důsledky. Jestli je něco opotřebovaný nebo ne, se zjistí jen rozborkou. Ten "drát" má mít tvar zhruba rovnoramenného trojúhelníku a ne klikyhák to co tam máš ty. Při rozborce taky zjistíš, jestli se třeba šestihran neprotáčí v poloose. No prostě se to okoukne všechno. Podle mne ale nedostatečně zaskakuje západka do rohatiny náboje.
-
a ešte ma Dyku jedna vec napadla že či je normalne ked idem dole skopca a mam to nastavene aby volnobežky klepali tak či je normalne aby nonstop klepali proste stale pytam sa preto lebo kamarat ma tieš Vari a jemu to robi len sem tam malo kedy .A touto vetou si čo myslel:A když to přeskakuje, nežádoucně se to opotřebovává až tomu nebude pomoci. :
dyk myslel když při přeskakování západka nezapadne zcela do zubů kola tak sa ty zuby ojebů a pak to prokluzuje...taky to musí být namazané aby to chodilo hladce ....zatím co sa to tu řeší několik dnů tak si to mohl už destkrat rozebrat a opravit nic natom neni otazka půl hodinky
-
Moji jediny traktorovy pomocnici len sa prosim nehnevajte ked sa pitam všetko do detajlov lebo ja uš aj po prvej vašej odpovedi viem na 90% čo mate na mysli ale ked sa vas to opitam ešte ras tak som račej že to mam overene lebo ako som spominal ja to doma nemam skym preberat takuto temu ked som na to sám to nieje u mna tak že ako u inych že čosi sa vás opytaju a vy odpoviete a tym to hasne lebo oni sa ešte doma o tom utvrdzuju a rospravaju ako to urobia atd. ja taku možnosť nemam a keby nebolo vas tak ten Vari mi nejde uš 10-krat zato som vám naozaj vdačny viete v 16 rokoch sa moc ešte o tom neda vediet aj ked sa snažim chodim na traktoriady dene kukam videa rôžne ine fora a aj diskusie niekolko hodin po večerovh ale stale mi to nestači prax je prax ltorá mi chyba A Teras k veci namazane to bude dostatočne lebo som to mazal pred 3 tyždnami a ta vazelina mi preteka aš ces podložky (no nepreteka doslovne ale je ju vvydno že je jej tam dosť lebo ju trocha vytlačilo čiže tym to asi nebude teras k tym zubom čo mam konkretne stymi zubami spravit daju sa nieako spravit alebo to treba kupiť a ešte jedna vec čo mam spravit podla vas , je to že mam ten drat vyrovnať alebo vymeniť ?(dobre som to pochopil?) a ako často maju klepat tie volnobežky lebo mne stale ked idem na ubratom plyne a s skopca a kamaradovi len niekedy tak kto to ma znás v poriadku ? Ak som naniečo zabudol napište mi to zatial pre vás velke Ďakujem.
Je na čase zjistit, co tam zlobí. Jestli poloosy nebo volnoběžka. Jinak se dál prostě nedostanem. Jinak tady už máme takové zajímavé TÉMA
Ten ohýbaný drát nahraď pružným kolíkom. Pri otáčaní kolesa sa ti ni nebude preklápať a nebude hroziť zaseknutie.
Západku v disku treba mazať, aby sa ľahko pohybovala. Poznať to hlavne pri oračke.
Keď v ťahu "vyskakuje" koleso, môže to byť spôsobované usadenými nečistotami v náboji keď západka nezapadá na plnú hĺbku..
Západku v disku treba mazať, aby sa ľahko pohybovala. Poznať to hlavne pri oračke.
Keď v ťahu "vyskakuje" koleso, môže to byť spôsobované usadenými nečistotami v náboji keď západka nezapadá na plnú hĺbku..
-
Patri sa poďakovať. dnes som teda skusil dotiahnut osku a vymenil som ten tzv. Drat za iny čo som si doma spravil dal som tam ohnuty klinec a ešte pred aj po vymene dratu som skušal točiť do bokou a zistil som že jeden drat ked preskakuje je ovela viac počut zaskakovať ako ten druhy a ako by som zistil či je zla poloos ?
Zdravím.Není to tedy o mazacím tukem přeplněných volnoběžkách ??,Ale o jízdě s přívěsem .Něco jsem četl ,např.jezdit z kopce na uzávěrku a pod.To je snad životu nebezpečné. Chtěl bych poradit,jak jezdíte a hlavně zatáčíte s naloženým vlekem .Mě se zdá že musím hodně tlačit na řidítka na takové zahradě když to stále tahne.Jde mi o to, jestli je ta síla normální nebo máte nějaké fígle jak lehce zatočit? Samo,že volnoběžky mám na jízdu jen vpřed.