Klepanie motora tz4k14 1d90ta

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
vilomino

Klepanie motora tz4k14 1d90ta

#1 Nový příspěvek od vilomino »

Nazdar chlopi. Mám problém. Išiel som zvážať seno, naštartoval som traktor TZ4k14 a v pohode sme robili. Keď som zložil seno, naštartujem traktor a začal klepať. Dosť hlasno, až som ho vypol. Zase som ho naštartoval a on klepe ďalej. Išiuel som s ním do garáže, pomaly, on klepe len pri vyšších otáčkach. Neviem čo to je.Ťah má, štartuje v pohode tak ...? Len klepe. Rozobral som sitko v olejovej vani a našiel som tam dva úlomky klinovitého tvaru. Čo mám s tým robiť. Ak viete poraďte. Ďakujem
Moja duša bude chorá, pokiaľ budem bez traktora.

thovt

Re: Klepanie motora tz4k14 1d90ta

#2 Nový příspěvek od thovt »

Jedině rozebrat motor, nikdo přesně neodhadne co je za problém.

123

#3 Nový příspěvek od 123 »

vilomino píše:Nazdar chlopi. Mám problém. Išiel som zvážať seno, naštartoval som traktor TZ4k14 a v pohode sme robili. Keď som zložil seno, naštartujem traktor a začal klepať. Dosť hlasno, až som ho vypol. Zase som ho naštartoval a on klepe ďalej. Išiuel som s ním do garáže, pomaly, on klepe len pri vyšších otáčkach. Neviem čo to je.Ťah má, štartuje v pohode tak ...? Len klepe. Rozobral som sitko v olejovej vani a našiel som tam dva úlomky klinovitého tvaru. Čo mám s tým robiť. Ak viete poraďte. Ďakujem
Než se ukvapíš s rozebíráním motoru, tak napřed sundej výfuk a podívej se kanálem na pístní kroužky. Pokud některý prasknul a našels úlomky dole, mohlo to další přefouknout nahoru nad píst a namlátily se do hlavy nebo pístu, to může být jedna z možných příčin klepání

Tata
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Tata »

ty klinovite ulomky jsou bronzové předpokládám ložisko na klice v haji, pošli do slav servisu a vyjde to cca 5tis zaleži co ješte budeš dalšího měnit
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx

vilomino

#5 Nový příspěvek od vilomino »

Tie úlomky nie sú bronzové, vyzerajú skôr ako z piestneho krúžku.
Přílohy
ulomky1.jpg
Moja duša bude chorá, pokiaľ budem bez traktora.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - TK, MT“