reduktorový štarter

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
vilomino

reduktorový štarter

#1 Nový příspěvek od vilomino »

Zdravím. Mám možnosť zohnať reduktorový startér na ktorom su údaje 12V - 1kW(9 zubový pastorok). Mám tz4k14 a na ňom klasický starter s údajmi 12V - 1,3 kW. Ked je dobrá baterka tak je všetko OK. Len sa mi zdá, že mi často baterku vybíja. Môže to byť startérom? Oplatí sa mi ich meniť zameniť? Vdaka za info.
Moja duša bude chorá, pokiaľ budem bez traktora.

Tom

Re: reduktorový štarter

#2 Nový příspěvek od Tom »

Co jsem slyšel, tak reduktorové startéry jsou super, mají menší odběr a rychleji točí, což je dobré i pro motor. Pokud se ti vybíjí hodně baterka, tak zkontoluj jak moc alternátor (nebo dynamo) dobíjí. Jestli máš dynamo, tak ho vyměň za alternátor. Taky není moc vhodná velká baterka, kterou to nemusí umět pořádně dobít. Máš na traktoru hlavní vypínač (odpojovač baterie)? Jestli ne, tak se taky může stát, že se ti vybíjí sama od sebe.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

romco1

#3 Nový příspěvek od romco1 »

JA mám reduktorovy štartér a je To úplne super.je silný malý odber a traktor štartuje úplne super.ja mám 60 baterku a 30 ročnú tk 12 bez zhavenia A naštartujem vždy.

radek

#4 Nový příspěvek od radek »

To same,starter s reduktorem,v mrazu startuju bez žhaveni,malý odběr na baterku.Ale pro sychr jsem dal odpojovač baterie

vilomino

#5 Nový příspěvek od vilomino »

dakujem chlopi , len ja potrebujem, či ten starter s 1kw bude stačiť na tz4k14
Přílohy
2014-01-23 09.46.01.jpg
2014-01-23 09.47.05.jpg
Moja duša bude chorá, pokiaľ budem bez traktora.

romco1

#6 Nový příspěvek od romco1 »

JA mám podla toho čo udáva výrobca 2,7kw.a nezdá sa mi že by To bolo nejako prehnane moc.a mám 60Ah baterku a točí v poho

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - TK, MT“