Horská sekačka MT8-046
Horská sekačka MT8-046
ahoj, mám horskou sekačku MT8-046 i s lištou, ale pořád neseká. :/ Na lištu už jsem koupil vše nové kromě toho základního rámu a pořád se mi hltí v porostu. Seřizoval jsem lišty podle návodu i za použití speciálních přípravků jako v návodu a stejně nic. Poradí někdo co s tím? (Já vím - vyhodit! )
Nebo co jiného použít co by pasovalo místo té kosy?
Děkuji za jakékoliv komentáře. ;)
Nebo co jiného použít co by pasovalo místo té kosy?
Děkuji za jakékoliv komentáře. ;)
Re: Horská sekačka MT8-046
Nevím co sečeš, ale nejezdíš třeba rychle? Lištovkou se taky nedá sekat moc velký "bordel". Na téhle liště by se nemělo nic ucpávat.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Sekám louku / pastvinu - kulturní trávy. Narostlá je cca 50-60cm. není tam žádný bordel - bodlák, trnky atd jen trocha vikve. Jinak jezdím na jedničku a 3/4 plynu.Tom píše:Nevím co sečeš, ale nejezdíš třeba rychle? Lištovkou se taky nedá sekat moc velký "bordel". Na téhle liště by se nemělo nic ucpávat.
Mě to připadá že ty žabky nesedí na sobě celou plochou tou ostrou, ale jen malou částí, ale doštelovat se mi to nedaří. Už nevím co s tím dál - stálo to plno peněz a výsledek nulový jen strávené hodiny v dílně na štelování. :/
Tak to bude o tom seštelování. Nemáš v okolí někoho, kdo to umí štelovat? Normální člověk se s tím babrá jak dlouho, odborník to má za hoďku komplet seštelované, že to stříhá papír
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
To bohužel nevím - neznám jestli tu v okolí někdo je. Spíš bych radši sehnal něco místo té kosy, pokud tam pasuje na ten předek něco jiného na vysoký porost.. ;)Tom píše:Tak to bude o tom seštelování. Nemáš v okolí někoho, kdo to umí štelovat? Normální člověk se s tím babrá jak dlouho, odborník to má za hoďku komplet seštelované, že to stříhá papír
-
Měl jsem tuto sekačku také a se stejnými zkušenostmi. Stébelnatou trávu to nikdy nepřestřihlo, právě jen ten bodlák to dělalo hezky. Zrovna jako ty jsem přemýšlel co na to pověsit, jenže těch 20 koní je na nějaký mulčovač zoufale málo. Možná nějakou rotační diskovou sekačku, ale tak daleko jsem se nikdy nedostal - takže šla do světa.
Naopak jezdíš moc pomalu a málo plynu, musíš na to pořádně dupnout, plnej plyn a na trojku, maximálně na dvojku aby lišta začla jakoby rezonovat a tráva se z toho pěkně odvalovala. Ostré lišty a musí to sekat. Neoscanoval by si ty přípravky a co píšou v návodu jak to seřizovat? Jakou máš lištu širokou SP2-211 nebo ještě tu úzkou trubkovou???
Vím že k tomu prodávají originál mulčovač a po rotační diskové sekačce také pokukuji. ;)nabocklish píše:Měl jsem tuto sekačku také a se stejnými zkušenostmi. Stébelnatou trávu to nikdy nepřestřihlo, právě jen ten bodlák to dělalo hezky. Zrovna jako ty jsem přemýšlel co na to pověsit, jenže těch 20 koní je na nějaký mulčovač zoufale málo. Možná nějakou rotační diskovou sekačku, ale tak daleko jsem se nikdy nedostal - takže šla do světa.
Mám tu SP2-211 - záběr 2,2m. Pokud nezapomenu, tak naskenuji zítra v práci a dám to sem. Na trojku jezdit nemůžu - sekal jsem s tím docela prudší kopec, ale plyn jsem měl skoro plný. Nakonec odlítlo to dřevěné hnací rameno (unašeč?? ), tak jsem to odstavil a dodělal kopce s bubnovkou a velkým traktorem.. :/filipv píše:Naopak jezdíš moc pomalu a málo plynu, musíš na to pořádně dupnout, plnej plyn a na trojku, maximálně na dvojku aby lišta začla jakoby rezonovat a tráva se z toho pěkně odvalovala. Ostré lišty a musí to sekat. Neoscanoval by si ty přípravky a co píšou v návodu jak to seřizovat? Jakou máš lištu širokou SP2-211 nebo ještě tu úzkou trubkovou???
Rotačku k tomu prodávají ale ceny jsou šílené - nechal jsem si poslat ceny veškerého příslušenství...
Ta dřeva tam nemám, mám tam nějaké tenkostěné štvercové profily, pár fotek zde http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=105 , celkové sis s tou lištou někdo pohrál a seká v pohodě.
-
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 8D#p648740
Ty dřeva jsem si nechal dělat z bukového dřeva. Je to tam jako pojistka. Nějaké mi zbyly, kdyby by zájem, tak SZ
Ty dřeva jsem si nechal dělat z bukového dřeva. Je to tam jako pojistka. Nějaké mi zbyly, kdyby by zájem, tak SZ
Lepší je dub nebo jasan, je pevný a mají narozdíl od buku dlouhé vlákna takže nejsou tak náchylné na prasknutí.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
-
No možná je to z dubového, nevím, je u už řádka let... Darovanému koni na zuby nehleď se říká, ale když se k tomu stavíte takhle, tak si z nich udělám táborák, je mi to šumák
Měly by být z akátu nebo jasanu.
-
kosu musíš seštelovat a přihnout tak aby to stříhalo papír ve všech místech
pokud se bude dál hltit tak je chyba v otáčkách a pojezdu že ti ustříhlá tráva nepadá za kosu ale na kosu a tím se hltí
pokud se bude dál hltit tak je chyba v otáčkách a pojezdu že ti ustříhlá tráva nepadá za kosu ale na kosu a tím se hltí