Radek MT 8.132
- rimmerworld
Re: Radek MT 8.132
Pekny kusok klasika...
Ahoj koukám nový rváč na pole.
MT8-132.2 nějak mě to označení mate to už se používalo v roce 1989, naposled co jsem koukal bylo MT8-132.32.
Nějaký tunning ale z jaké dílný.
Měl bych prosbu když máš nové pneumatiky můžeš mi změřit hloubku dezénu (hloubku šípu,nebo hloubka žebra).
MT8-132.2 nějak mě to označení mate to už se používalo v roce 1989, naposled co jsem koukal bylo MT8-132.32.
Nějaký tunning ale z jaké dílný.
Měl bych prosbu když máš nové pneumatiky můžeš mi změřit hloubku dezénu (hloubku šípu,nebo hloubka žebra).
Gratulka je to pekný stroj.
Mohol si sa trochu rozpísať, motor, výkon, výbava, ročník. A ako vidím, už si ho aj vyskúšal aký je to pocit?
Mohol si sa trochu rozpísať, motor, výkon, výbava, ročník. A ako vidím, už si ho aj vyskúšal aký je to pocit?
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Je to repas od Šalka , dal jsem protiúčtem TK 14 , něco doplatil a vzal tenhle repas . Má to převodovky po go , jednopistove servo řízení , motor dvouvalec lombardiny, pneu 7,5 - 16. Jen jsem ještě dokupoval závaží na předek , v každém kole je 50 kg a na jaře to půjde asi i na zadek .
Oproti TK je to velký posun co se tyče řízení a výkonu .
Oproti TK je to velký posun co se tyče řízení a výkonu .
A proč zaváží na zadek, jaká je pohnutka?
Je to jak u TK co jsem měl , závaží vzadu při pohonu přední i zadni nápravy je proste znát přenos síly kola na terén .
Specifikuj u jaké práce myslíš při orbě?
Bez předního závaží MT při orbě občas hrabnul předek . Po přidání závaží je to bez problému, naložena kára v lese , nebo měkčí terén , tam už by to chtělo trochu dovazit.
Jinak na jaře snažím brambory babosedem a vyoravac dvěma radlicema , to by mělo být v pořádku , zvládlo to i dovážené tk, tam jsem měl po 30 kg na kole
Jinak na jaře snažím brambory babosedem a vyoravac dvěma radlicema , to by mělo být v pořádku , zvládlo to i dovážené tk, tam jsem měl po 30 kg na kole
Co popisuješ všude je potřeba na předku závaží, dokončím proč, až se dozvím hloubku dezén.
No nějaké nové moudro si přečtu. Vzorek u nových pneu je 20mm.
A na traktor bych dal závaží hned, protože motor ma 30hp a ten traktor je na to lehký.
A na traktor bych dal závaží hned, protože motor ma 30hp a ten traktor je na to lehký.
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
Slíbený dodatek:
Zatížení přední nápravy musí být těžší něž zadní náprava, při orbě, sázení brambor, kypření pevným kypřičem.
Když to uděláte opačně z traktorka s příslušenstvím uděláte z něj páku dvojzvratnou tím ztratíte tažnou sílu přední nápravy na poli.
Traktor z vozíkem: přední náprava 100kg zadní náprava 100kg , vozík je dobré naložit vyváženě na jeho vlastní nápravě. Huštění pneu 180-220 kPa
Traktor s pluhem: přední náprava 100kg zadní náprava 50kg , pluh při orbě se do-tíží posunutým těžištěm zadní nápravy při správném seřízení pluhu. Huštění pneu 120 kPa.
Zatížení přední nápravy musí být těžší něž zadní náprava, při orbě, sázení brambor, kypření pevným kypřičem.
Když to uděláte opačně z traktorka s příslušenstvím uděláte z něj páku dvojzvratnou tím ztratíte tažnou sílu přední nápravy na poli.
Traktor z vozíkem: přední náprava 100kg zadní náprava 100kg , vozík je dobré naložit vyváženě na jeho vlastní nápravě. Huštění pneu 180-220 kPa
Traktor s pluhem: přední náprava 100kg zadní náprava 50kg , pluh při orbě se do-tíží posunutým těžištěm zadní nápravy při správném seřízení pluhu. Huštění pneu 120 kPa.
Ako tu vidím diskusiu o váhe a doťažovaní tak som mrkol na stránku Šálka a som z toho dezorientovaný. Ako to súdruhovia konštruktéri vymýšlajú ak MT má na 30Hp 945 kg váhy a moj japonec na 26Hp až 1450kg Povie mi niekto nejakú poučku kolko kilo na 1Hp traktora je optimalne?
Pýtam sa lebo tiež pozerám po závažiach a na jar budem plniť gumy vodou.
Pýtam sa lebo tiež pozerám po závažiach a na jar budem plniť gumy vodou.
motor dvouvalec lombardiny... zaujíma ma výkon motora
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)