Hydraulické řizení, TK, MT8 132.2
Re: Hydraulické řizení, TK, MT8 132.2
vpodstate tie sokove ventily su na takomto traktore zbitocne. Len my stale nejde do hlavy ako to funguje ked sa toci volantom a zbytok oleja ide do rozvadzaca. vpodstate ked sa nepouziva rozvadzac tak by medzi cerpadlom a a nadrzov nemal byt tlak, na to tam je prepustaci ventil. Ked sa toci volantom tak cast oleja ide do serva a tam stupa tlak koklo vladze cerpadlo? a oztatok tecie volne do rozvadzaca bez tlaku. ked sa potom sucasne zataca a pouziva hydraulika tak do serva ide tlak ako vladze cerpadlo a do hydrauliky tlak ako je na poistnom ventile? potom by bolo najlepsie este dat poistny ventil pred orbitrol aby bolo chranene cerpadlo.
Pojistný ventil u orbitrolu musí byt vždy,pojistný ventil na rozváděčí nestačí ,proto,že když je volant natočený celý systém řízení,včetně čerpadla není ničím jištěn a může dojít k poškození hydr. systému.
Taktéž razové ventily,nastaveny podle velikostí stroje(několik možností nastavení od výrobce)jsou důležité,absence těchto ventilů zapřičiňuje poškozování manžet píst.řízení,deformace vysuvné části pístnic ,hadic a mech.částí řízení.I u malých strojů,může dojít k poškozování pístnic vzhledem k umístění (vzdálenost od čepu otáčení a velikostí ramena na jakém pracují).
Taktéž razové ventily,nastaveny podle velikostí stroje(několik možností nastavení od výrobce)jsou důležité,absence těchto ventilů zapřičiňuje poškozování manžet píst.řízení,deformace vysuvné části pístnic ,hadic a mech.částí řízení.I u malých strojů,může dojít k poškozování pístnic vzhledem k umístění (vzdálenost od čepu otáčení a velikostí ramena na jakém pracují).
cize pri tom orbitrole PB je potrebny este poistny ventil pred orbitrol. Len my stale nejde do hlavy ako potom ostatny olej pokracuje bez tlaku do rozvadzaca.
Olej do rozváděče prochází orbitrolem pouze při neutrálním stavu řízení(řízením se neotáčí),při práci orbitrolu použitý olej odtíká otvorem "T" do nádrže,v té chvíli je rozváděč bez tlaku,až když se volant vrátí do neurtálu,pak začne olej proudit do rozváděče.
- robert xxx
Poistný ventil, ktorý sa dá pred orbitrol musí byť nastavený na minim. takú istú hodnotu ako je na rozvádzači. A ako je riešený prepad z poistného ventilu. To mám prepad z poistného ventilu+orbitrol+rozvádzač zlúčiť do jedného a potom do nádrže?
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně jak píšeš
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Ale ak by som pouzil ten OSPC 50 LS tak ten ma vsetko v sebe a nepotrebujem dalsie ventily ak som to dobre pochopil. Dalsi samostatny poistny ventil by som tam isto nenapchal. Ale vpodstate orbitrol nezobere vsetok olej do serva. Ten prebytocny olej by mal ist dalej do rozvadzaca?
- robert xxx
Ale poistný ventil tam potrebuješ pri jednom aj pri druhom.
Ale ten orbitrol LS ma uz vsebe nejaky poistny ventil. Naco tam potom je ked by som mal este pouzit dalsi.
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
před čerpadlo dej pojistný ventyl a máš klid ten nastaviš na 200 bar orsta ma akorád pojištení větví dejme tomu 120bar a rozvadeč 160bar, a max provozni bývá 250bar u všech komponentů
možna jsem to napsal pro někoho nepochopitelně ale 100% v tomhle zapojeni by nemělo odejit nic
možna jsem to napsal pro někoho nepochopitelně ale 100% v tomhle zapojeni by nemělo odejit nic
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem si to vic pročetl a zapatral v paměti jak daš PB tak pri zatačení ti nepujde hydraulika v rozvadeči
dej do potrubí prioritní ventyl, orbitrol LS s uzavřeným středem a ventylama pro valec řizení, a čerpadlo s pojistným ventylem nebo samotný pojištovák do potrubí, mám to odzkoušené jak maš dost oleje tak jde řidit a i zvedat nevím jak je to možne ale maka to mám nejakých 11l, a z prioritního ventylu krmím dva rozvadeče přes HPCO zatížitelný výstup mam rozvadeč pro čelnák a zadní ramena zvlášt
fotky čerpadel
dej do potrubí prioritní ventyl, orbitrol LS s uzavřeným středem a ventylama pro valec řizení, a čerpadlo s pojistným ventylem nebo samotný pojištovák do potrubí, mám to odzkoušené jak maš dost oleje tak jde řidit a i zvedat nevím jak je to možne ale maka to mám nejakých 11l, a z prioritního ventylu krmím dva rozvadeče přes HPCO zatížitelný výstup mam rozvadeč pro čelnák a zadní ramena zvlášt
fotky čerpadel
Pro Tatu:
orbitrol je schopen spolehlivě pracovat už při 2,5lt/min,olej od čerpadla prioritně zasobuje orbitrol ,když volantem pomalu otáčíš,tak prioritní ventil neustále přepína do orbitrolu a do tlakově zatížitelného potrubí,takže když čerpadlo dává 11lt/min ,orbitrol bere např 5lt/min ,tak do rozváděčů proudí 6lt/min.Orbitrol s rozváděčem bude současně pracovat i při použití typu OSPC nebo LAGB ,při určitém nastavení poj. ventilů u orbitrolu a rozváděče a určité konstrukci THZ (ramen hydr.),při zachování neustalé funkce řízení.
orbitrol je schopen spolehlivě pracovat už při 2,5lt/min,olej od čerpadla prioritně zasobuje orbitrol ,když volantem pomalu otáčíš,tak prioritní ventil neustále přepína do orbitrolu a do tlakově zatížitelného potrubí,takže když čerpadlo dává 11lt/min ,orbitrol bere např 5lt/min ,tak do rozváděčů proudí 6lt/min.Orbitrol s rozváděčem bude současně pracovat i při použití typu OSPC nebo LAGB ,při určitém nastavení poj. ventilů u orbitrolu a rozváděče a určité konstrukci THZ (ramen hydr.),při zachování neustalé funkce řízení.
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
ted jsem asi pochopil rozdil statický a dinamický
Cize pred orbitrol s prioritnym ventilom by som mal dat este poistny ventil ale ten by mal byt nastaveny na vyssi tlak ako v rozvadzaci abi to fungovalo sucastne.? Len stale nechapem naco tam je dalsi poistny ventil, ten OSPC LS by mal uz mat v sebe poistny ventil.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Pokud má už pojistný ventil na vstupu tlaku (jiné ventily nejsou důležité), pak by ten přídavnej chránil vlastně "jen" čerpadlo v případě nějaké fatální poruchy prioritního ventilu (což prakticky nehrozí) a samotnej prioritní ventil, ale nezbytnej tam pak opravdu není
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz