Montáž motoru slavia 2S90A
Re: Montáž motoru slavia 2S90A
Pánové, potřebuji pomoc. Dal jsem motor dvouválec z el. centrály a chcípák přes cívku. Cívkou chcípnu , čudlík sytiče zasunutý. Nastartuji a motor jde do otáček a pak chcípne. Takhle se to opakuje několik krát. Když nastartuji a obrátky jdou dolů ,,tak vpředu ručně zatlačím tyčku dovnitř a někdy něco zaskočí jak má a motor jede zase normálně. Problém je jen při startu. Chci se podívat co je vevnitř. Nemáte někdo fotky při rozebíráni ? Na co si mám dát pozor.
Tady je vidět tyčka 6 cm dlouhá s pružinou která vevnitř něco tlačí. Co je na konci té tyčky ?Tyčka jde vyndat dopředu -ven.Nemá být na konci vevnitř třeba kulička ? Na jiných motorech je takový hříbek a pod ním pružina .
Myslím tu tyčku 10 cm pod červeným víčkem na nálévaní oleje.
Tady je vidět ten hříbek co já na motoru nemám. Je tak 6 cm tyčka s pružinou.
Tak jsem na to dneska přišel. Tyčka zajížděla hluboko a tak se to tam vevnitř sekalo . Tyčku jsem vypodložil podložkama a bylo po problému.
Tady je fotka jak jsem to pořešil. Až bude někdo předělávat z el.centrály. Už jsem to chtěl odvézt do Agrozetu. Zase jsem ušetřil nemalý peníz.
Zároveň je tady čerpadlo vyměněné z TK14 za TK10 a předělané na pravotočivé.
Fotka teploměru a počítadla motohodin.
Ahoj!Ferko píše:Tady je fotka jak jsem to pořešil. Až bude někdo předělávat z el.centrály. Už jsem to chtěl odvézt do Agrozetu. Zase jsem ušetřil nemalý peníz.
Ako si poriešil pocitadlo???
Spinac je skodovacky????
Zdravím.
Nemáte někdo uložené fotky při sundávaní prs na dvouválci ? Co je za tím krytem a na co si dát pozor při demontáži a montáži ? Stále se mi zasekává vidlička na hřebenu v zadní poloze. Je tam nějaká vratná pružina nebo to má vracet omezovač ? Vidlička je vidět po sundání nalévacího otvoru-2 šrouby 6 mm. Fotky jsou o kousek výše.
Nemáte někdo uložené fotky při sundávaní prs na dvouválci ? Co je za tím krytem a na co si dát pozor při demontáži a montáži ? Stále se mi zasekává vidlička na hřebenu v zadní poloze. Je tam nějaká vratná pružina nebo to má vracet omezovač ? Vidlička je vidět po sundání nalévacího otvoru-2 šrouby 6 mm. Fotky jsou o kousek výše.
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
si hraješ s čerpadlem venku? to je normalní a taky je varianta čerpadel co jak nejsou zmačkle tak stem nejde hnout , ale pokud se bavíme o fazi že máš čerpadlo vytažené
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx
Našel jsem fotky ,kde jsou sundané prsa a v blízkosti ložiska je vidět vratná pružina na vidličce ,která pohybuje asi hřebenem na čerpadle. Myslím si že tato pružina bude prasklá a tím pádem se vidlička nevrací. Asi tento týden to rozeberu a uvidím.
Takže jsem vytáh čerpadlo a vidlička se vracela-pružina OK. Nakonec jsem zjistil ,že tyčka z čerpadla zajížděla daleko dozadu a dřela spodem o vyfrézovanou kulatou díru v hliníku. Hliník jsem dlátem trochu přiškrábnul a už to fachá .
Jak je vidět na fotce tak hliník vevnitř je úplně čistý bez karbonu. Motor je nový .
Jak je vidět na fotce tak hliník vevnitř je úplně čistý bez karbonu. Motor je nový .
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
- malotraktorpetr
ja mam dotaz pasoval by takovy motor na tomo vinkovic420 ja mam zlomenou ojnici a nevim kde ji sehnat a rehos ji uz nema
Zdravím pánové, nevíte někdo, kde by se dal sehnat kompletní manuál k motoru 2S90A? Jsem nováček a zorvna jsem si traktor pořídil (a nerad bych udělal nějakou ptákovinu). Jaký olej se může nalít do motoru? Předem děkuji!