Hydraulické řizení, TK, MT8 132.2
Re: Hydraulické řizení, TK, MT8 132.2
tohle jsem udělal, když jsem ji zkoušel ..... mám ale obavu to tak nechat na stálo
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)
- majo258
preco? ved to ide lahko a ked ich bodnes aby sa neuvolnili, moje drzia. mne ked zapotil cenu toho kusku, hned bolo rozhodnute.
Chlapi, kde sa vam podarilo zohnat vhodny orbitrol? Nejako neviem nic najst (za rozumnu cenu). Poliaci z allegro.pl sa ani neunuvaju reagovat...
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Ono sehnat orbitrol (zvlášť za přijatelnou cenu) neni úplně jednoduché. Procházej inzerci, sleduj forum a ono se časem něco naskytne. Pod cca 1500,- Kč ale pravděpodobně nic moc slušného neseženeš... A pozor na typy určené pro prioritní ventil. Ne, že bys takovej nemohl použít, ale nezbytně nutně k němu potřebuješ i ten ventil. Někdy je přímo na orbitrolu, jindy je úplně mimo, třeba v úplně jiné části stroje (klidně pod kabinou, někde bokem). Pokud má orbitrol jen 4 díry a žádnou další (na boku a podobně), měl bys mít vyhráno, ale běda jak má díru s označením CF a podobně . Třeba u Sauer Danfoss (a některých dalších) se označujou tyhle orbitroly zkratkou LS na konci označení (až za číslem). Takovej je ti bez prioritního ventilu nanic... Ale jak jsem už psal, ventil může bejt přimontovanej přímo na orbitrolu ve formě nějaké kostky a podobně. Když by sis nebyl jistej, klidně se na mě obrať . A nemusíš se bát, že bych ti ho třeba "vyfoukl". Mám doma momentálně 3 a další nepotřebuju a pravděpodobně dlouho ještě potřebovat nebudu (ale ani mi žádnej nepřebejvá) . Ale stačí, když vyfotíš nebo opíšeš celej štítek . Je třeba znát výrobce (neni to vždycky úplně nutný, ale dost to pomůže) a přesné označení typu a provedení, se všema písmenkama před i za číslem objemu . Pomůže i foto celku, vstupů atd . Zrovna neávno jsem tu jeden řešil, a byl to typ LS, ale ventil měl na sobě, což se poznalo právě až z fotky celku, kde byl ventil dobře vidět (z popisu na štítku bylo jasné jen že ho to potřebuje, ale ne že tam je) .
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
dik za obsirnu odpoved
Uz z tvojich predoslych postov v tejto teme som vychadzal pri hladani. Na par kusov s oznacenim LS som uz narazil, ale z dokumentacie som pochopil, ze su pre mna viac menej nepouzitelne.
Lozim po bazosi, aj na ebay som pozeral, ale za mesiac - dva som nic pouzitelne nenasiel (s cenou povedzme do 100 - 150 Eur). Ale urcite sa ozvem, ak bude nieco nejasne
Uz z tvojich predoslych postov v tejto teme som vychadzal pri hladani. Na par kusov s oznacenim LS som uz narazil, ale z dokumentacie som pochopil, ze su pre mna viac menej nepouzitelne.
Lozim po bazosi, aj na ebay som pozeral, ale za mesiac - dva som nic pouzitelne nenasiel (s cenou povedzme do 100 - 150 Eur). Ale urcite sa ozvem, ak bude nieco nejasne
Ahoj!ice píše:dik za obsirnu odpoved
U poliakov je na http://www.hydromit.pl/orbitrole/334-sospc50.html!
Je to internetovy obchod-len sa neviem dopátrat k postovnému!Uz som im poslal pár mailov ohladom postovneho-ale zatial ziadna odpoved!!
Ja som nasiel toto: http://www.agrosam.pl/orbitrol-80-cm3mi ... 75643.html
Tiez som im pisal, ale tazky ignore ...
Ak by sa ti ozvali,daj vediet. Pripojil by som sa k tebe.
Tiez som im pisal, ale tazky ignore ...
Ak by sa ti ozvali,daj vediet. Pripojil by som sa k tebe.
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!
Nazdar chlapy. Našel by sa tady někdo kdo by byl ochotný vyrobyt to řízení na TZ-4K-14? Orbitrol mám a pístnice taky. Na ceně sa určitě domluvíme.
MT8-132.2 r.v. 1998
Čiastočne s tebou súhlasím, mal som orstu v oprave, vraj tam boli nejaké nečistoty, po opätovnom zložení som zistil, že keď idem traktorom vo vyšších otáčkach tak traktor nereaguje na nerovnosti, ale pri nižších otáčkach motora si traktor sám zatáča podľa nerovností na ceste. Z tohto hľadiska som dospel k názoru, že problémom je aj prietok čerpadla, ktorý keď nie je v dostatočnom objeme tak traktor "tancuje" po ceste. Tieto skúsenosti mám s traktorom bez vlečky. Som zvedavý ako to bude reagovať pri ceste z kopca.spišo píše:tak caute 4x3 chlopi tak dal som tie piesty do kriza a citlivost sa zmensila je to lepsie. Majo ono original je zapojene ako jednocinne piesty ale 50 orsta a ja mam 80.ale aj tak ked som zabrzdil tak volant stal a traktor skrutilo do jednej alebo druhej strany a ked som isiel po terene tak mi sam predok balansoval. Tak som orbitrol poslal naspet kde ho repasovali. Tam zistili ze je vo vnutri neaka chyba. Tak dufam ze na druhy krat to bude uz o.k.a gratis.tak aj Vilo72 mas asi posraty orbitrol ked ti to robi. Uz nech to mam doma lebo mi traktor stoji a vela roboty tiez.
vilo72
Aký mám dať hydraulický olej?
Môžem dať OTHP 32 alebo mám kúpiť radšej HV-46?
-
Pokud máte někdo problém se servořízením ( lidově orbitrolem, či Orstou), rádi poradíme. Potřebné informace na www.eurofluid.cz.
-
čaute chcem spraviť servo na TK ale nemam ešte naň nič neporadil by mi niekto aké piesty a orsta by bola najlepšia a skadiaľ mam kupiť tak za 150eur max . ďakujem
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Za 150 Eur i s pístama? To budeš asi shánět dlouho.. ne že bys nesehnal, ale nebude to hned... Ono totiž pod 100 Eur orbitrol v solidním stavu moc nenajdeš, zvlášť menší (což by se tobě hodilo), a za 50 koupit 2 zachovalý písty, aby se nemuseli hned repasovat bude taky složitý... Jinak rád poradím . Úplně obecně bych se díval po orbitrolu kolem cca 60-100ccm (160 je už moc), a písty volil až podle toho jakej seženeš a jak bys je zapojil. Písty seženeš vždycky snáz... Hodně obecně bych hledal nějaké kolem 50/25-150. Orbitrol je v zásadě fuk jakej bude typ, jen je třeba se ujistit, že pokud by potřeboval prioritní ventil, dostaneš ho k němu . V zásadě je prioritní ventil dobrá volba, ale jak říkám, pokud je potřeba, ujisti se, že ho k němu dostaneš - samotnej je nesehnatlnej a novej stojí víc jak starší orbitrol... Samozřejmě prioritní ventil bude fungovat jen s orbitrolem, kterej je pro něj dělanej, a naopak pokud bys takovej orbitrol koupil bez ventilu, nerozchodíš ho... Že orbitrol potřebuje ventil se pozná z označení. U Danfossu a pod. to bývá označení LS za číslem objemu (např. Danfoss OSPC 80 LS je orbitrol 80ccm kterej potřebuje prioritní ventil ). Těch označení je víc a typů taky, takže nejde napsat všechny varianty. Pokud bys na nějakej konkrétní orbitrol narazil, napiš, nebo ještě lépe vyfoť, mi všechno co je na něm kde na štítkách napsáno, a já ti to zjistím . Důležitý je opsat všechno .
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz