Montáž motoru slavia 2S90A

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
myshootko

Re: Montáž motoru slavia 2S90A

#196 Nový příspěvek od myshootko »

zdravim chlapi. potreboval by som radu - mam motor 2s90a a skoro stale mi kolisu otacky. niekedy sa stane, ze nastartujem a motor si pekne pradie, ale vacsinou hned po nastartovani zacnu otacky kolisat. vedeli by ste mi poradit co s tym? v prirucke som nasiel, ze pri kolisani otacok treba zistit, ci nie je voda v regulatore, ale to sa mi v mojom pripade zda malo pravdepodobne. vopred dakujem :friends:
Foton 254

hotday

#197 Nový příspěvek od hotday »

Ahojte, obraciam sa na Vas s prosbou, potreboval by som nejakeho dodavatela na ND na 2S90A, lebo zas mam jeden kusok v go a majstri umelci odlomili nasvanie na olejovom cerpadle...a tak by som potreboval cele cerpadlo nove...neviete kde ho kupit?? bol by som najradsej za nejakeho ceskeho dodavatela.
Dakujem Miro

Svsta

#198 Nový příspěvek od Svsta »

hotday píše:Ahojte, obraciam sa na Vas s prosbou, potreboval by som nejakeho dodavatela na ND na 2S90A, lebo zas mam jeden kusok v go a majstri umelci odlomili nasvanie na olejovom cerpadle...a tak by som potreboval cele cerpadlo nove...neviete kde ho kupit?? bol by som najradsej za nejakeho ceskeho dodavatela.
Dakujem Miro
Skus to tady: http://www.nd-traktory.cz/

Kalistok

#199 Nový příspěvek od Kalistok »

Potreboval by som zohnať kľukovu hriadeľ a zotrvačník na MT-8-050.
Pomôže mi niekto?Ďakujem.Anton.

myshootko

#200 Nový příspěvek od myshootko »

Chlapi, neviete mi poradit ako dat dole olejove cerpadlo. Mam problem s tlakom a rad by som vedel do coho idem skor ako to zacnem rozoberat
Foton 254

hotday

#201 Nový příspěvek od hotday »

myshootko píše:Chlapi, neviete mi poradit ako dat dole olejove cerpadlo. Mam problem s tlakom a rad by som vedel do coho idem skor ako to zacnem rozoberat
ak myslis olejove cerpadlo na mazanie motora, tak pod tesnenim na vani je jeden 8 srob, imbus, zapusteny, ten das von a cerpadlo ti pekne vynde von...ziadna veda...

myshootko

#202 Nový příspěvek od myshootko »

Ano myslim to na mazanie motora. Takze vypustit normalne olej, povolit ten inbus a potom ho treba zrejme vytiahnut smerom dopredu, takze treba zhodit aj predny kryt motora. Tak to nastastie nebude take hrozne. Dufam, ze bude problem len v tom poistnom ventile, co je v cerpadle. Dakujem za radu. Zajtra sa na to mrknem
Foton 254

hotday

#203 Nový příspěvek od hotday »

myshootko píše:Ano myslim to na mazanie motora. Takze vypustit normalne olej, povolit ten inbus a potom ho treba zrejme vytiahnut smerom dopredu, takze treba zhodit aj predny kryt motora. Tak to nastastie nebude take hrozne. Dufam, ze bude problem len v tom poistnom ventile, co je v cerpadle. Dakujem za radu. Zajtra sa na to mrknem
no, ja mam pocit, ze na jednom motore som to zhodil aj dozadu ku kluke...ale uz si nepamatam...to bolo 5 rokov dozadu...urcite by som najskor odporucil tak, a ak to nepojde, tak potom dolu aj prsia...

myshootko

#204 Nový příspěvek od myshootko »

Dakujem za rady. Zajtra to skusim pozriet. Napisal som aj do slav servisu a rozmyslam, ze by som dal spravit komplet generalku motora, aby som uz konecne mohol v klude jazdit, lebo uz ma fakt prestava bavit stale sa v tom vrtat. Potomz toho clovek uz nema ani taku radoat, lebo stale caka co sa zase poserie
Foton 254

Tata
Kontaktovat uživatele:

#205 Nový příspěvek od Tata »

a nemojl se ti podělat budik to by chtělo taky prověřit
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx

myshootko

#206 Nový příspěvek od myshootko »

Tata píše:a nemojl se ti podělat budik to by chtělo taky prověřit
Zdar tata to som samozrejme vyskusal ako prve. Budik je ok, privodna hadica medzi budikom a motorom cista, olej cez otvor na bloku motora vyteka bez problemov, olejovy filter cisty, motor neklepe takze ojnicne loziska budu snad ok, takze zostava uz lenolejove cerpadlo, respektive este by mohol byt zlomeny kruzok na niektorom pieste, ale to by motor vyrazne dymil a predpokladam, ze by ani nestartoval dobre, kedze by mal malu kompresiu. Mne sa prave naopak zda, ze ked som ho aj zatazil tak praveze dymil menej ako predtym. Z toho mi teda vychadza, ze zrejme cerpadlo nedava dostatocny tlak. Otazka je ci je to naozaj tym cerpadlom, lebo ked som vypustil olej tak sa mi zdalo, ze na lieviku boli hlinikove piliny. Nebolo ich vela a neboli ani velke, takze tazko povedat. Naozaj rozmyslam, ze ten motor zoberiem a zaveziem ho na preliecenie do napajedel :'(
Foton 254

Tata
Kontaktovat uživatele:

#207 Nový příspěvek od Tata »

pistni kroužky s tim nemaji nic společného, bych to videl na upotřebene čerpadlo nove udajně 4tis u šálka
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx

myshootko

#208 Nový příspěvek od myshootko »

No piestne kruzky s tym mozu mat vela splocneho. Ak je kruzok zlomeny, tak ti bude predsa tlacit olej do spalovacieho priestoru a tym padom budes mat aj nizsi tlak v syteme, ale ako som pisal to by dymilo jak dive, keby to zralo olej, ale to u mna nie je, takze tiez si myslim, ze to bude to cerpadlo. Ja som pozeral na www.nd-traktory.cz a tam ho maju za cca 7500 czk, takze celkom slusna palka. Uvidim, ked ho vyberiem. Urcite napisem, kde bol problem. Zatial diky moc
Foton 254

hotday

#209 Nový příspěvek od hotday »

myshootko píše:No piestne kruzky s tym mozu mat vela splocneho. Ak je kruzok zlomeny, tak ti bude predsa tlacit olej do spalovacieho priestoru a tym padom budes mat aj nizsi tlak v syteme, ale ako som pisal to by dymilo jak dive, keby to zralo olej, ale to u mna nie je, takze tiez si myslim, ze to bude to cerpadlo. Ja som pozeral na http://www.nd-traktory.cz a tam ho maju za cca 7500 czk, takze celkom slusna palka. Uvidim, ked ho vyberiem. Urcite napisem, kde bol problem. Zatial diky moc
no, ano, ale kruzok sa nezlomi za chodu, ale ked sa motor sklada...a okrem toho, ked mas dlhsie zlomeny kruzok, tak ti vyseka vlozku...a ak mas zlomeny napr. stredny, tak to ani nezistis, lebo origo piesty mali prvy kruzok trapezovy, ktory sa roztahoval zvysenim tlakov, co moze byt sposobene mensou dymivostou v zatazi, ako si pisal...urcite radsej rozhadzat motor a urobit to riadne, to je moja rada...
co sa tyka tych necistot v oleji, tak na to pozor, keby si mal chytenu len kusok kluku, tak hlinikova kompozicia je taka, ze sa dalej nalepuje a uz by ti motor davno stal, alebo klepal...jedine co by som povedal, tak by si mohol mat chytenu vlacku v bloku a stade mozu ist tie necistoty...urcite nie z kluky...
dalej sa musim zastat tatu, lebo zlomeny kruzok s tlakom oleja vobec nic nema!!! pokial sa pamatam, tak ty si najskor napisal kvoli tomu, nie kvoli nejakemu dymu...

myshootko

#210 Nový příspěvek od myshootko »

jasne, ja rozumiem. s tym kruzkom ma to len logicky napadlo, lebo pokial nemas dostatocne utesneny priestor okolo piestu, tak by ti mal prenikat olej do spalovacieho priestoru a tym padom by to mohlo sposobit aj nizsi tlak, ale to bola len uvaha :) ja to vidim tak, ze naozaj budem musiet spravit kompletnu generalku, lebo som si teraz vsimol, ze mi este aj tlaci olej okolo tych trubiek, cez ktore idu tycky, co otvaraju ventily. takze som zvedavy kolko ma to zase bude stat :vztek: stve ma to len kvoli tomu, ze povodny majitel sa dusoval ako je ten motor vo vynikajucom stave a nema ziadny problem. roztrhol by som ho ako hada.... kazdopadne dakujem za vsetky rady zatial
Foton 254

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - TK, MT“