TK 12 oživení
TK 12 oživení
Zdravím všechny,
dostal se mi na dílnu tohle Tk, bylo několik let v polorozebraném stavu v stodole. Při rozborce jsem zjistil co napáchal zub času a pár zádrhelů s kterými se na Vás obracím s prosbou o radu.
Pří hledaní dílů na netu mě všude vyhazuje že to ma mít bubny, ale celé Tk je na kotoučích, navíc koncové portály a naboje na kola jsou úplně jiné. Navíc chybí na levém předním kole osa z dif. na pohon koncového ozubeného kola. Na té ose je na pravé straně "plovoucí" kotouč a uzavěrka, to je dlouhá, ta levá musí byt jen krátka ale taky s dražkovaním pro uložení kotouče. Snad to pujde vidět na fotkách.
Děkuji
dostal se mi na dílnu tohle Tk, bylo několik let v polorozebraném stavu v stodole. Při rozborce jsem zjistil co napáchal zub času a pár zádrhelů s kterými se na Vás obracím s prosbou o radu.
Pří hledaní dílů na netu mě všude vyhazuje že to ma mít bubny, ale celé Tk je na kotoučích, navíc koncové portály a naboje na kola jsou úplně jiné. Navíc chybí na levém předním kole osa z dif. na pohon koncového ozubeného kola. Na té ose je na pravé straně "plovoucí" kotouč a uzavěrka, to je dlouhá, ta levá musí byt jen krátka ale taky s dražkovaním pro uložení kotouče. Snad to pujde vidět na fotkách.
Děkuji
Re: TK 12 oživení
Zdravím díly jsou stačí trochou hledat
https://www.primabazar.cz/stroje-pristr ... 68289.html
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1255453 ... 4k2-10.php tento typ je mnohem vzácněší než TK12
TJ-6,5,tn-4k2-10 a T4K-12 májí shodné nápravy a převodovky byly vyráběny ve stejnné době asi kolem 1965.
https://www.primabazar.cz/stroje-pristr ... 68289.html
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1255453 ... 4k2-10.php tento typ je mnohem vzácněší než TK12
TJ-6,5,tn-4k2-10 a T4K-12 májí shodné nápravy a převodovky byly vyráběny ve stejnné době asi kolem 1965.
-
zdravím, vypadá to na půdní frézu TJ-6,5 z toho vyrobené tékáčko.... Kment
Tak to sem ještě neviděl
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
to je fakt zvláštní stroj. Jestli jich mělo být tři sta, muselo by se jich desítky zachovat, obrázky, fotky v katalozích, prospekty. Vědělo by se o nich. Těch THček a TNKček se dochovalo hodně a taky to nebyly žádné masovky. Dokonce i ty M6 s poháněným zadkem s korbičkou a lesní s navijákem vzadu se dochovaly a těch bylo jen pár.
Mě to připadá buď jako nějaký osamocený pokus ve fabrice nebo stavbu z dílů někým kdo měl přístup ke skladu s náhradními díly.
Chtělo by to víc fotek původního stavu. Podobné blatníky vzadu tu někdo na TK má, ale nemůžu to najít.
Mě to připadá buď jako nějaký osamocený pokus ve fabrice nebo stavbu z dílů někým kdo měl přístup ke skladu s náhradními díly.
Chtělo by to víc fotek původního stavu. Podobné blatníky vzadu tu někdo na TK má, ale nemůžu to najít.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
Kutil jsi hrál.
Na zadek napasovat jiný portály není problem.
Je to podstatě takova stavebnice.
Na zadek napasovat jiný portály není problem.
Je to podstatě takova stavebnice.
Jako že by to někdo překutil a dal si práci vyrazit na štítek T4K-12 a pak ho ještě přestříkal? To by bylo ale mazané!
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
No nekdo by musel mit hodně dobrý přistup, 4x portale, řizeni jine, foto dodam, nebo me vyvedete z omylu ze takove rizeni mela 12 normálně. No mrzi me že je štitek hodně poškozeny od panceřove hadice. K blatnikum jsou i v předu hranate a dělané tak ze se da rozširit podle kol rozteč.
Kutil musel vedet co dělá, protože na tyhle portale je i jiny diff
Kutil musel vedet co dělá, protože na tyhle portale je i jiny diff