Britte, v prvnim prispevku tohoto vlakna je veta "Nepsat rady typu kup si japonce!"
Takze je evidentni ze je rozhodnuty. A stavet nejakej domaci slepenec taky nechce. A s domadelem ani starsim japoncem nesmis na silnici pokud se nepletu
Na co si dát pozor při koupi traktoru TK ?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Na co si dát pozor při koupi traktoru TK ?
A s TK do zahrady
Ja len dufam ze ked pojde kupovat tk podla tychto rad, tak bude v cene tak 100ts.
Som zvedavy ci sa pochvali co kupil.
Chce to dobre kupit nieco z pozostalosti. Byt pripraveny peniaze na stole a doprava na zalovanie. Ked sa nieco objavy hned vyrazit nevahat.
Ja len dufam ze ked pojde kupovat tk podla tychto rad, tak bude v cene tak 100ts.
Som zvedavy ci sa pochvali co kupil.
Chce to dobre kupit nieco z pozostalosti. Byt pripraveny peniaze na stole a doprava na zalovanie. Ked sa nieco objavy hned vyrazit nevahat.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Moc bych se nesmál. Taky jsem koupil tk minimálně jeté, viz moje forum. Dostal jsem k tomu ještě kultivator. Když se prodal, tak tk vyšlo na 49000kč. Byl tenkrát i dobrý kurz. Stačí hledat i mimo čr
Take to beru tak,ze je rozhodnuty koupit Tk a zbyle alternativy po zrale uvaze vyloucil.beru to podle sebe.take jsem proste chtel tenkrat Tk a nic jineho i pres nekultivovany dvoutaktni motor,relativne maly vykon,vyvodovy hridel pro mnoho prislusenstvi na nic atd. atd.nam zbyva jen poradit ohledne nejcastejsich poruch a drzet palce.paklize nekdo na koupi vylozene nespecha,tak urcite muze vybirat a cekat na tu nabidku,"ktera se objevi jen jednou za deset let".je pravdou,ze Tk je stare jak konstrukcne,tak i datem vyroby,ale jsou uzivatele,kterym muze vyhovovat.samozrejme muzeme doporucovat cokoliv,ale v nizke cenove hladine se mi zda tk jako jedna z rozumnejsich alternativ.tk se da relativne levne a jednoduse svepomoci opravit,narozdil od cizozemskych stroju,kde nabidka a cena nahradnich dilu muze byt kamen urazu.a tk jsou jeste porad temer v kazde vesnici a tim se zvysuje sance,ze nekdo s.pripadnou opravou pomuze,ci poradi.
Celkove to chce nespechat,nechat si poradit a mit stesti.tk jsou zkratka stare pouzivane stroje,ktere jiz lecco zazily a mohou byt i v hroznem stavu ruzne pomaskovane.vycet pripadnych poruch muze byt temer nekonecny a to hlavne u stroju,ktere jsou v nizsi cenove nabidce na internetu...to plati ale i u ruznych japoncu a dalsich...
Celkove to chce nespechat,nechat si poradit a mit stesti.tk jsou zkratka stare pouzivane stroje,ktere jiz lecco zazily a mohou byt i v hroznem stavu ruzne pomaskovane.vycet pripadnych poruch muze byt temer nekonecny a to hlavne u stroju,ktere jsou v nizsi cenove nabidce na internetu...to plati ale i u ruznych japoncu a dalsich...
A treba se mu podari koupit nejakou vysperkovanou MT8 132 se servem,coz je motorove uplne jinde....a pral bych mu,aby se nam mohl pochlubit,jakou masinku v peknem stavu a za rozumny peniz si domu privezl. Hodne by me potesilo,kdyby se z nej stal spokojeny fanda traktoru,ktery by nam tu daval mnoho fotek z praci a malo z oprav
k tem domadelum - to neumi kazdy navrhnout a postavit...borce co to umi a jsou opravdovi strojari a konstrukteri obdivuju.kdyz se s tim clovek neboji na silnici nebo na ni nemusi,to musi byt super.vyhne se vsem konstrukcnim nedostatkum,ktere ma temer kazdy seriovy stroj,a ma vlastne neco,co mu po vsech strankach vyhovuje...jenze vymakany domadel z kvalitnich dilu taky nebude levna zalezitost - viz. Bazos.
k tem domadelum - to neumi kazdy navrhnout a postavit...borce co to umi a jsou opravdovi strojari a konstrukteri obdivuju.kdyz se s tim clovek neboji na silnici nebo na ni nemusi,to musi byt super.vyhne se vsem konstrukcnim nedostatkum,ktere ma temer kazdy seriovy stroj,a ma vlastne neco,co mu po vsech strankach vyhovuje...jenze vymakany domadel z kvalitnich dilu taky nebude levna zalezitost - viz. Bazos.
Jako vzhledem k tomu, že i to nejmladší TK bude víc než 20 let staré, kdovíjak a kdovíjakým debilem k kdovíčemu všemu za ty roky používané mi požadavek:
ve stručnosti v několika bodech shrnul, na co si dát při koupi TKáčka pozor, abych nezahučel v prvotních opravách do astronomických částek
připadá jako nesmysl.
První, co bych já zkontroloval než bych to nastartoval by tedy bylo jestli jdou zařadit obě závislosti na kardanu a zda zabírají i zadní kola ( jestli není rozvalená zadní převodovka), podíval bych se po nábách a zkusil svisle i vodorovně pořádně zalomcovat za kola - nejlíp postupně zvednout heverem. Pak se podíval na přední portály a převodovku zespodu jestli bych tam někde neuviděl prasklinky třeba od radlice. Pak bych sundal výfuk ( 2 matice) a posvítil do kanálu na píst zda není motor přidřený a když se pohrká za řemenici, tak je vidět i zda kroužky nemají vůli v drážkách a jde "ucítit" i případná vůle na ojnici a pak třeba až všechno to další co už tu je napsaný.
ve stručnosti v několika bodech shrnul, na co si dát při koupi TKáčka pozor, abych nezahučel v prvotních opravách do astronomických částek
připadá jako nesmysl.
První, co bych já zkontroloval než bych to nastartoval by tedy bylo jestli jdou zařadit obě závislosti na kardanu a zda zabírají i zadní kola ( jestli není rozvalená zadní převodovka), podíval bych se po nábách a zkusil svisle i vodorovně pořádně zalomcovat za kola - nejlíp postupně zvednout heverem. Pak se podíval na přední portály a převodovku zespodu jestli bych tam někde neuviděl prasklinky třeba od radlice. Pak bych sundal výfuk ( 2 matice) a posvítil do kanálu na píst zda není motor přidřený a když se pohrká za řemenici, tak je vidět i zda kroužky nemají vůli v drážkách a jde "ucítit" i případná vůle na ojnici a pak třeba až všechno to další co už tu je napsaný.
Díky za všechny postřehy a rady. Zařídím se podle nich :o) A pokud mi to čas dovolí, tak sem vložím nějakou tu fotku :o) Ani jsem nečekal, že se v tak krátké době sežene tolik poznatků. Ještě jednou díky moc.