Zdravím všechny,
Mám problém a nevím jak se ho zbavit. U mého TK mi pořád teče olej z výfuku, je tam i odvodová trubička, ale i ta nezabírá a olej přímo stříka z výfuku. Může někdo poradit? Jsem lajk a postupně se učím.Pístní kroužky jsou vyměněné ale nezabralo to
Olej ve výfuku
Re: Olej ve výfuku
To budeš muset popsat co máš za stroj podrobněji. No prostě to TK představ.
Kubota Bultra B1-15 https://www.youtube.com/watch?v=xL8Pv5OVJ-4
Todle dela kazde TKčko A je to dobre ze to dele
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
Každé dvoutaktní!
Kubota Bultra B1-15 https://www.youtube.com/watch?v=xL8Pv5OVJ-4
Dělat by to nemělo a každé dvoutaktní tékáčko to rozhodně nedělá. Mastný výfuk ano ale vystřikovat olej z výfuku rozhodně ne, to je něco špatně. Pístní kroužky na tohle moc vliv nemají.
Motor 1D90TA: zkontroluj jestli nemáš třeba zpřeházené trubičky na výstupech z lisu a místo aby z motoru olej odsával tam lis olej netlačí, nebo jestli nejsou přehozené mazací trubička a trubička k filtru. Zkontroluj a vyčisti si odsávání oleje ( sítko pod klikovkou a trubičku k mazacímu lisu) a hlavně mazací lis ( třeba na stojanové vrtačce) aby opravdu odsával a při 130ot/min toho lisu by ti měl odkapat 1.04cm³ oleje z mazacího výstupu za minutu, víc je zbytečné. Jako odměrný válec ti postačí třeba i injekční stříkačka.
Lis musí být při zkoušení celý ponořený v oleji a nech ho před měřením vždycky chvíli běžet, výstup na filtr by měl načerpat přibližně dvojnásobek.
Motor 1D90TA: zkontroluj jestli nemáš třeba zpřeházené trubičky na výstupech z lisu a místo aby z motoru olej odsával tam lis olej netlačí, nebo jestli nejsou přehozené mazací trubička a trubička k filtru. Zkontroluj a vyčisti si odsávání oleje ( sítko pod klikovkou a trubičku k mazacímu lisu) a hlavně mazací lis ( třeba na stojanové vrtačce) aby opravdu odsával a při 130ot/min toho lisu by ti měl odkapat 1.04cm³ oleje z mazacího výstupu za minutu, víc je zbytečné. Jako odměrný válec ti postačí třeba i injekční stříkačka.
Lis musí být při zkoušení celý ponořený v oleji a nech ho před měřením vždycky chvíli běžet, výstup na filtr by měl načerpat přibližně dvojnásobek.