Hydraulické řizení, TK, MT8 132.2

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: Hydraulické řizení, TK, MT8 132.2

#871 Nový příspěvek od Terablick »

Podle katalogu Danfossu kterej mám je typ OSPF správně typ OSPF LS, tedy obecně typ LS. Nenašel jsem žádnej typ OSPF kterej by nebyl LS. Rozdíl proti jiným typům je jen v tom, že je tak zvaně load senzing, ale to neni z hlediska zapojení důležité. Takže pokud je na něm napsáno OSPF LS, je vždy potřeba prioritní ventil. pokud to tam napsáno není, vyfoť mi všechny vstupy a označení co na něm jsou, včetně štítku :) Je úplně jedno jestli bude před rozvaděčem nebo ne - typ LS bez prioritního ventilu nelze zapojit na otevřený okruh, protože je v neutrálu neprůchozí. Takže ať ho zapojíš jakkoliv, bez prioritního ventilu to nepude :( Leda bys měl možnost použít ho v neprůchozím (slepém) okruhu, a nebo že by existoval typ OSPF bez LS, o čemž pochybuju, ale lze to snadno ověřit pokud má štítek :) Taky pokud kdekoliv na tělese nebo štítku je napsáno LS a je u toho i "díra", je to typ LS. Pokud je na boku jen nálitek s nápisem LS, ale neni u něj vyvrtaná díra, neni to orbitrol LS (někdy se používá obal z typu LS i pro jiné typy, ale nevyvrtá se díra pro kanál LS). Pokud ale je kdekoliv u písmen LS i díra, je to typ LS.
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

lacino

#872 Nový příspěvek od lacino »

Terablick píše:Podle katalogu Danfossu kterej mám je typ OSPF správně typ OSPF LS, tedy obecně typ LS. Nenašel jsem žádnej typ OSPF kterej by nebyl LS. Rozdíl proti jiným typům je jen v tom, že je tak zvaně load senzing, ale to neni z hlediska zapojení důležité. Takže pokud je na něm napsáno OSPF LS, je vždy potřeba prioritní ventil. pokud to tam napsáno není, vyfoť mi všechny vstupy a označení co na něm jsou, včetně štítku :) Je úplně jedno jestli bude před rozvaděčem nebo ne - typ LS bez prioritního ventilu nelze zapojit na otevřený okruh, protože je v neutrálu neprůchozí. Takže ať ho zapojíš jakkoliv, bez prioritního ventilu to nepude :( Leda bys měl možnost použít ho v neprůchozím (slepém) okruhu, a nebo že by existoval typ OSPF bez LS, o čemž pochybuju, ale lze to snadno ověřit pokud má štítek :) Taky pokud kdekoliv na tělese nebo štítku je napsáno LS a je u toho i "díra", je to typ LS. Pokud je na boku jen nálitek s nápisem LS, ale neni u něj vyvrtaná díra, neni to orbitrol LS (někdy se používá obal z typu LS i pro jiné typy, ale nevyvrtá se díra pro kanál LS). Pokud ale je kdekoliv u písmen LS i díra, je to typ LS.
Je to určite typ LS ma z boku piaty vývod s označením LS.
Tak už zháňam prioritný ventil a vďaka.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#873 Nový příspěvek od Terablick »

Za málo :) Jen pozor abys koupil typ na hadici - ten druhej - na desku - bys nemohl použít :)

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

zerzy

#874 Nový příspěvek od zerzy »

ahoj lidi
mam moznost sehnat 40l orstu z jesterky nebude slaba na dva pisty?

Díky za rady

frgal

#875 Nový příspěvek od frgal »

Bude objemově malá. Budeš točit jak kormidlem na lodi - moc otáček. Ideální je plný rejd mezi 3 až 4 otáčkama. Víc otáček tě bude zdržovat a postupem času otravovat.

ondrejb

#876 Nový příspěvek od ondrejb »

ja mám LAGB-80-1 a 2x hydromotor 40/22/125
cca 3 otácky na pny rejd.

deniels

#877 Nový příspěvek od deniels »

Nemate nekdo 2 stejne pistncie na prodej?
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14

zerzy

#878 Nový příspěvek od zerzy »

frgal píše:Bude objemově malá. Budeš točit jak kormidlem na lodi - moc otáček. Ideální je plný rejd mezi 3 až 4 otáčkama. Víc otáček tě bude zdržovat a postupem času otravovat.
znamy ma 60l a ma 2 otacky do plneoh rejdu

tak typuju tu 4O na 4 otacky

jiriSBS

#879 Nový příspěvek od jiriSBS »

Jen pro upřesnění,u orbitrolu číslo udává ccm a ne litry.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#880 Nový příspěvek od Terablick »

A pro úplné upřesnění, počet otáček volantu záleží vždy na dvou věcech - objem orbitrolu na jednu otáčku a rozměr pístu/pístů. Vliv má nejen průměr válce a tyče, ale i krok - výsuv :) Takže jakékoliv dohady či odhady jsou úplně k ničemu, protože bez znalosti přesného průměru (ideálně vnitřního - vrtání) válce, průměru pístní tyče a délky skutečného (reálně využitého) kroku těch pístů nejde říct nic. Dokonce jsou vždycky dvě možnosti jak dva písty zapojit, a vyjdou pak dva různé počty otáček volantu :) Když mi napíšeš rozměry a krok pístu, spočítám ti snadno obě varianty +/- přesně :) Samozřejmě menší orbitrol = menší písty = menší ovládací síly řízení, takže 40cm3/ot orbitrol určitě nepoužiješ na Zetora a pod., ale jedině a pouze na malej stroj velikosti TK/MT, nebo velikostně podobnej nebo menší :)

zerzy

#881 Nový příspěvek od zerzy »

Terablick píše:A pro úplné upřesnění, počet otáček volantu záleží vždy na dvou věcech - objem orbitrolu na jednu otáčku a rozměr pístu/pístů. Vliv má nejen průměr válce a tyče, ale i krok - výsuv :) Takže jakékoliv dohady či odhady jsou úplně k ničemu, protože bez znalosti přesného průměru (ideálně vnitřního - vrtání) válce, průměru pístní tyče a délky skutečného (reálně využitého) kroku těch pístů nejde říct nic. Dokonce jsou vždycky dvě možnosti jak dva písty zapojit, a vyjdou pak dva různé počty otáček volantu :) Když mi napíšeš rozměry a krok pístu, spočítám ti snadno obě varianty +/- přesně :) Samozřejmě menší orbitrol = menší písty = menší ovládací síly řízení, takže 40cm3/ot orbitrol určitě nepoužiješ na Zetora a pod., ale jedině a pouze na malej stroj velikosti TK/MT, nebo velikostně podobnej nebo menší :)

dekuji zjistim presne info a dam vedet

zerzy

#882 Nový příspěvek od zerzy »

Ahoj tak udaje pistnice 40/22-125 orsta danfoss OSPC 40 on

Diky za rady

Zerzy

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#883 Nový příspěvek od Terablick »

Pro jeden dvojčinný píst 3,9 a 2,7 otáčky volantu, pro dva by to už vyšlo moc. Kdyby se ale použily dva jednočinné, bylo by to 3,9 otáčky na obě strany - ideální 8)

zerzy

#884 Nový příspěvek od zerzy »

zdravim

jeste bych mohl mit orstu LAGB 250 - 1 TGL 37644 16 mpa... je tato pouzitelna? diky za radu

frgal

#885 Nový příspěvek od frgal »

zerzy píše:zdravim

jeste bych mohl mit orstu LAGB 250 - 1 TGL 37644 16 mpa... je tato pouzitelna? diky za radu
Tato velikost je nepoužitelná. Obsah tvých pístů v dvoučinném zapojení je 266,5 cm3, takže se dostaneš na 1 otáčku celého rejdu! Z traktoru bude tříkolka ze sedmdesátého roku (ale když zavzpomínám, jezdilo se na ní pěkně :) )
Mám úplně stejné komponenty jako ty. Použil bych zapojení co radí Terablick - dva jednočinné písty + 40 orbitrol. Nebo si sežeň 80ku a zapoj je dvoučinně. Dvoučinné zapojení má větší sílu, ale pro tuto velikost traktoru určitě postačí i jednočinné.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - TK, MT“