Re: stavba traktoru 4x4
Tak jsem po hodne dlouhe dobe neco malinko pokrocil na traktoru. poskladal sem si ksobe motor s prevodovkama a nejak semi to moc nepozdava ta pridavna je dosti ze sikma . Tak nevym jetli to tak bude fungovat jetli nemam radeji tu pridavnou prevodovku dat pryc a spojit diferaky primo kardanem a prevodovku s kardanem retezem.
Naposledy upravil(a) Davos dne stř lis 19, 2014 6:46 pm, celkem upraveno 1 x.
Re: stavime traktor domaci vyroby
Z čeho je ta převodovka? S tím zešikma máš pravdu a nebude to dobré. Máš tam jen po jednom kříži - to se celé samočinně rozmontuje...
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
Gaz 69
Tak mám pocit, že ta se ti rozmontuje i když ty kardany opravíš....
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
takhle, jak vidim, ze je ze sikma, tak to vubec nevadi...spis ty kardanovy klouby tomu daj pohulit...dej tu prevodovku vic na stojaka, aby ti vysel privod do prevodovky primo proti naprave a primo proti hlavni prevodovce, spoj to retezovejma spojakma (2x retez. kolo a duplex retez) a mas pokoj...ta prevodovka to vzladne, das tam vic oleje a bude pokoj...vic stroju tady s tim tak jezdi ja ji mam taky vic postavenou, nez je v aute
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
ajaj...uz vidim, vona je i sklopena k zadni naprave...no dal bych ji na stojaka a jeto...az najdu fotky, jak to tady nekdo ma, poslu odkaz
jenze to ma malej hacek kdyz ji dam vyc nastojaka tak uz mi nevynde pod hlavni prevodovkou kardan na predi nahon protoze aviacka prevodovka je dost visoka
stavba traktoru 4x4
dik za odkaz . kdyby to takhle slo byla byto parada . zrusenim tech krizu bych aj zkratil celej traktor
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
pujde to...ta prevodovka je krasne jednoducha...puvodne jsem to taky tak chtel dat, ale nakonec jsem dal jinej motor s prevodovkou a pouzil retez...coz by tobe slo taky http://ondras83.rajce.idnes.cz/MUJ_MAZL ... C_0196.jpg
hned zétra to vizkousim a dam vedet.
tak jsem zkousel vytocit tu pridavku vyc na stojaka ale marne . Jeto tak jak sem rikal prevodovka avia petikvalt je proste moc visoka tudiz mi podni nevynde kardan na predni naho. tak to vypada ze skoncim utoho spojeni na retez a stali pohon 4x4 protoze semi nejak nezamlouva to spojeni hlavni prevodovky s pridavkou na retez tak abych tu pridavku dostal niž.
Si myslím že se trápíš zbytečně neboť avia ti tu rozvodovku rozlouskne....
Proč tam nedáš rozvodovku s VSky?
vska je sice dost pevna ale hlavne ta vaha ono uz tak ty komponenty jsou dost masivni a ja uz nechci nejak moc pridavat na vaze. napadla me jeste pridavka z robura 4x4 jenze jeto malo k sehnani a kdyz uz ta za peknej ranec.