Stavba maleho trakturku

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
ZeKoNN

Stavba maleho trakturku

#1 Nový příspěvek od ZeKoNN »

tak sem konečne se rozhoupal poshanel material a začinam.
dily jsou s toho co garaz a okoli domu dalo.

takže motor: fiat 126p
převodovka: 1. octavie, 2.škoda 1203
zadní náprava: skoda octavia zkracena
přední náprava: budu delat doma
kola:zadni 16 nejaky popular nebo neco takeho
přední: male zadni kola s desty

tak kluci a potrebuju poradit nevim si rady jak udelat predni nápravu prikladam foto jakou bych mel predstavu ulozeni a

dale potrebuju poradit jak zkratit napravu s octavky na 120cm nevim si stim rady.

jinak uz pracuju na ramu zitra nafotim a fotky hned pridam a budu postupne pridavat. za vsechny radi dekuji. a rad uvitam.
prikladam teda napravu jakou mam predstavu.
Přílohy
malotr81.jpg

ZeKoNN

Re: Stavba maleho trakturku

#2 Nový příspěvek od ZeKoNN »

vubec nevim jak udelat to ulozeni kol :(

ZeKoNN

#3 Nový příspěvek od ZeKoNN »

jo a jeste jeden dotaz dat ten motor s malucha na silentbloky ? nebo muze byt i natvrdo ? ale aby to moc nevibrovalo

Daddy

#4 Nový příspěvek od Daddy »

A kolik cm je ta zadní náprava široká bez úprav? Myslím, že nemusíš nic zkracovat. Záleží na tom, jaký rozměr máš na mysli - těch 120 cm je mezi bubny nebo na střed pneu anebo celková maximální včetně kdytej nábojů nebo zajišťovacích matic????
Kdysi jsem se o něco s touto nápravou pokoušel, ale nakonec zvítězila tuhá náprava. Ta škodovácká náprava měla na střed kol asi 122 cm. Zkus nasadit disky a okoukni a poměř, kolik Ti to vyjde - okolo 120-130 cm je běžná šířka (tak na 2 řádky brambor :) ). Ale pokud ho chceš mít opravdu malý, tak asi budeš volit menší rozchod.

jirik610

#5 Nový příspěvek od jirik610 »

mam tu přední nápravu večer do hodím do sekce prodám i s fotkama je na plochy 125cm ,ale je teda pořádně masivní a vydržela by i daleko větší motor

ZeKoNN

#6 Nový příspěvek od ZeKoNN »

Daddy píše:A kolik cm je ta zadní náprava široká bez úprav? Myslím, že nemusíš nic zkracovat. Záleží na tom, jaký rozměr máš na mysli - těch 120 cm je mezi bubny nebo na střed pneu anebo celková maximální včetně kdytej nábojů nebo zajišťovacích matic????
Kdysi jsem se o něco s touto nápravou pokoušel, ale nakonec zvítězila tuhá náprava. Ta škodovácká náprava měla na střed kol asi 122 cm. Zkus nasadit disky a okoukni a poměř, kolik Ti to vyjde - okolo 120-130 cm je běžná šířka (tak na 2 řádky brambor :) ). Ale pokud ho chceš mít opravdu malý, tak asi budeš volit menší rozchod.
no meril jsem to podle gum od venkovni strany leveho kola k venkovi strane praveho a bylo to 140 a ja opredu davam napravu s multikaty 25 a tanevim kolik ma tu jeste nemam doma tak to chci at je to stejne s stodvacka bude mit stejne dlouhe poloosy ze ? nebo kratsi ? bo sem videl nekde na netu diferak s octy a na tom byli napasovane poloosy i stema trubkama se stodvacy

ZeKoNN

#7 Nový příspěvek od ZeKoNN »

tak kluci zas sem neco pokročil zkracovat to nebudu bo to je moc roboty a material uz pak zmekne, jinak ram uz jakž takž mam svařeny ted vymyslim zaveseni napravy predni dneska sem ji nachystal a upravil zvolil jsem napravu s M25 jelikoz v robote to bylo na vyhozeni tak sem si ji nevedomky osvojil:D zitra si jdu nechat utočit pouzdra a hned vam to zitra nafotim a dam sem to co jsem zatim vymyslel.

Daddy

#8 Nový příspěvek od Daddy »

Dej foto - z nich se nejlépe pozná, co z dostupných komponent může vzniknout. 8)

Sejcek

#9 Nový příspěvek od Sejcek »

tak octávková náprava se zkracovat nemusí... má na středy kol 125cm. A s těma poloosama ze 120 si myslim že tam nevlezou aniž by se musely nějak upravit. Ta náprava co jsi viděl byla nejspíš z 1203 tam je stejnej systém jako na 120

tibik

#10 Nový příspěvek od tibik »

do origo nevojdu isto , treba prehodit komplet s nohavycov tie zadne napravy , aspon ja som to musel ked sa zlomyla origo poloos na samo doma traktore ale naprava bola z 1202 , poloosy boli tensie ako 120 tkzv. palcove aspon u nas sa to tak vola. A to som ich musel rozpilit a prestne nadvarit - myslim nohavyce. Rozdiel nebol v dlžke poloosi ale v hrubke pri konci kde ide lozisko a gufero takze tam sa to prevaralo.

ZeKoNN

#11 Nový příspěvek od ZeKoNN »

Sejcek píše:tak octávková náprava se zkracovat nemusí... má na středy kol 125cm. A s těma poloosama ze 120 si myslim že tam nevlezou aniž by se musely nějak upravit. Ta náprava co jsi viděl byla nejspíš z 1203 tam je stejnej systém jako na 120
jasne taky sem se na to zkracovani vysral :D necham to tak zitra pridam fotky ted sem nemel čas bo sem byl celej vikend v pr... tak zitra jd pokracovat na vyvoji

ZeKoNN

#12 Nový příspěvek od ZeKoNN »

tady jsou slibene fotky, na fotkach je i pozustatek meho kostitřase ktery uz slouzi jako zdroj pomocnych dilu.
zdroj dilu.  kostitřas
zdroj dilu. kostitřas
P1020031.JPG
náprava
náprava
polotovar ramu
polotovar ramu
náprava s m25
náprava s m25
hnaci agregat
hnaci agregat
P1020036.JPG
přavodka řízeni  s plošinaku balcan car
přavodka řízeni s plošinaku balcan car
P1020038.JPG
kolieska sehnal jsem zanovni gumy
kolieska sehnal jsem zanovni gumy

zdeněk 1

#13 Nový příspěvek od zdeněk 1 »

nebude to přece jen moc široké?
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje

ZeKoNN

#14 Nový příspěvek od ZeKoNN »

zdeněk 1 píše:nebude to přece jen moc široké?
to se zda jak je to pokupě vypada to normalne tech 10cm tam moc nehraje roli

Mira80
Kontaktovat uživatele:

#15 Nový příspěvek od Mira80 »

Drzim palce, rad se podivam na vysledek
PF61, r.v. 1955, vyrobni cislo 0139
Rudla (brumla), r.v. neznamy,
Kubota B1402

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“