Zelenáč T805+přední náprava ARO M 461

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Vladimír Kolenovský

Zelenáč T805+přední náprava ARO M 461

#1 Nový příspěvek od Vladimír Kolenovský »

Zdarec stavitelé , zkoušel už někdo toto spojení , když mám na svém Zelenáči zadní nápravu a převodovku T805.Chtěl bych využít vývodu pro přední náhon z převodovky a spojit ji kardanem s přední nápravou z Aro M461. Originál přední nápravu T805 tam dávat nechci 1)byl by z něho velký kus 2) musel bych upravit i zadní , protože je pootočená o 90stupňů dopředu, tak už jsem ho koupil před 24roky. Současná kola mám: zadní 8,25-20 a přední 6,00-16. Chci to provést při výměně motoru 1S100K za Z4901 , tak poraďte. :hm: Díky.

winch

Re: Zelenáč T805+přední náprava ARO M 461

#2 Nový příspěvek od winch »

Porovnaj si prevod. pomer nápravy 805 včetne reduktorov, a "M"kovej. Ta predná bude asi nadbiehať, niečo by sa dalo doladiť menšími kolami vpredu, ale ak by si tam musel dávať vyrovnávaciu prevodovku, asi by sa to tosť predľžilo.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

artemio

#3 Nový příspěvek od artemio »

Aby ti to vycházelo, tak budeš muset dát dif z Š1203, ta má k tomuhle nejbližší převod.
Dostaneš to pod motor ze zetora? Budeš muset upravit vanu i blok jako to má Miro Fabik a možná to ani nebude stačit, protože tak nízkej dif jako má T805 těžko budeš schánět. K tomu si přidej výkyv
Kdysi jsem tohle měl rozpracovaný, ale pak se mi podařilo sehnat originál předek (i se zadkem), tak jsem od toho upustil. Měl jsem dif z 1203 a náboje z pajera :) Ale motor musel být z osobáku. :-/
Jestli máš zadní reduktory pootočený o 90°, tak potom máš jedno kole víc vepředu (o 3cm)? :chytry:
Žádný experiment nelze považovat za naprostý nezdar - vždy může totiž posloužit jako varovný příklad.

Vladimír Kolenovský

#4 Nový příspěvek od Vladimír Kolenovský »

Pod motor se to asi nevejde , chci to dát před motor a použít konzolu pro přední nápravu Z3011.V programu na spočítání rozdílu mezi přední hnací nápravou a zadní mi vyšlo 1,19 při zadních kolech 8,25-20 a předních 6,50-16.Nedokážu si představit co by to dělalo v záběru. :shock: Dif ze Š1203 je přece jen s poloosami a rameny,zdá se mi to komplikovanější.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“