pokus o traktor

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
pepanzjzd
Kontaktovat uživatele:

pokus o traktor

#1 Nový příspěvek od pepanzjzd »

mám základní vybavení flexu vrtačku svářečku pokouším se o stavbu traktoru s motorem jawa 250 ale newím potřebuji poradit s převodovkou a zadní nápravou :'( :'(
ZETOR 6718

xxmm

Re: pokus o traktor

#2 Nový příspěvek od xxmm »

koukni ta tenhle strojek
http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... =2&t=12551
v jednoduchosti je síla

jestli si představuješ něco sofistikovanějšího napiš co

pepanzjzd
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od pepanzjzd »

já chci asi rychlostku z 1203 nebo z něčeho jinýho proto potřebuji radu a budu s tim jezdit na dřevo a takový jednoduší věci
ZETOR 6718

Skoda130Rs
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Skoda130Rs »

co kdybys použil převodovku ze škody 120, to je zároveň aj s nápravou

Inspiruj se tady: http://nasetraktory.com/forum/viewtopic ... 69&start=0
Obluda
PF-62
MZ ETZ 250
Škoda Favorit 136L
ČZ 175/470 Sport

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Mikro »

pepanzjzd píše:mám základní vybavení flexu vrtačku svářečku pokouším se o stavbu traktoru s motorem jawa 250 ale newím potřebuji poradit s převodovkou a zadní nápravou :'( :'(
Z toho vybavení si těžkou hlavu neděléj, viz třeba traktor co mám v odkazu, nebo traktor od rezise.

pepanzjzd
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od pepanzjzd »

Já si vůbec newim rady ani newim jak mám udělat přední nápravu a ra rychlostka s tou zadní nápravou newi z čeho to má bejt aby to taky mělo sílu
ZETOR 6718

cartmanxv

#7 Nový příspěvek od cartmanxv »

Taky jsem postavil jeden malotraktor z rychlostky Škoda 100 + poloosy, místo spojkové lamely byla rozeta a na ní šel seshora řetěz rovnou z motoru ČZ 175 skůtr, sílu to mělo ukrutnou a toho dříví, co to odvozilo 8)
Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718

pepanzjzd
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od pepanzjzd »

já bych tam radši dal škodu 120 ale půjde to klasicky s motorem ve předu ale newim jak mám udělat přední nápravu bude to klasika 4*2 :-/ :-/
ZETOR 6718

jirik610

#9 Nový příspěvek od jirik610 »

pepanzjzd píše:já bych tam radši dal škodu 120 ale půjde to klasicky s motorem ve předu ale newim jak mám udělat přední nápravu bude to klasika 4*2 :-/ :-/
předních náprav je tu nepřeberně, někteři kluci to pastlujou ze 120kovejch náprav, ale to nepovažuju za nejšťastnější, pěknej předek se dá udělat třeba ze žuka, je to relativně jednoduchy a betelny ,stačí na to jackel do kteryho ti pudou strčit ty konce nápravy i s otočema(ze žukácky to musíš uříznout) no a na prostředek jeklu vyvrtáš hodně děr dokola a strčíš tam silnostěnou rouru a přivaříš ,dobry řešení je použít třeba kratkej čep aspoň 40 mm tlustej popřípadě si tu sylnostěnou trubky před přivařením nechat vosoustruzit tak aby ti do ní pasovalo bronzovy futro z řízení z liazky (stojí asi 150 Kč) to má 39,6mm vnitřní průměr a bude to spolehlivě fungovat 25a víc let a výkyv máš hotovej , ze silnýho plěchu (8mm abys spolehlivě provařil a nevrtalo se ti to tak blbě)vyřežeš tvar ty konzole která ti to bude držet k rámu dva kusy plechu a svrtat do nich 40mm díru ,to ti udělá každej soustružník se stojanovou vrtačkou na morze a máš to komplet ,šířku bych bejt tebou volil tak aby ti to vlezlo do řádku ,kdyby ses stím jal vorat,
zadek zkus sehnat aspoň ze žigilika na tom bych začal ,samozřejmě žuk volha starej kadet ,skrátka cokoliv s tuhou zadní nápravou(stra pajero nisan cokoliv)uzávěrka =víhoda ,dobře se zkracuje třeba moskvič nebo žuk , tam to teda musíš dát soustružníkovy,ale výsledek stojí za to ,protože nebudeš trhat poloosy,postup je takovej : vytahneš polosy ,uřízneš je těsně za nábojem ,spočítaáš si kolik chceš dylky , namaluješ míry a uřízneš polosu na potřebnou dylku ,pak to zaneseš k soustružníkovy všechny 4 kusy a řekneš že do náboja chceš díru vo stovku nebo dvě menší než je hladkej ( osoustruženej) průměr polos tak aby to do sebe šlo za tepla narvat ,pak pudeš do lekárny koupíš za 130Kč dusíkovej sprej co si stím fodbalisti stříkají kolena a jak to budeš mít vosoustruženy položíš náboj na starou jednoplotnu(vařič) a dáš to vohřívat až se to rozpálí na syčivé plivnutí tak nastříkáš poloosu dusíkem a narveš to do sebe až se to zaskousne tak to zvenka vovaříš a už nikdy to neurveš převodovky se neboj pokud budeš používat motorkovou a řetězem na oktávku(1203) tak si ten převod naladíš jak potřebuješ bo máš 16 rychlostí dopředu a 4 spátečky + stálej převod z řetězovýho kolečka na motorce na rozetu na převodovce minimálně 3:1 do pomala ryclost bude dobrá protože pojezdovy qvalty budou rychly a qvalty kdy máš na motorce 1 nebo 2 budou i dost silny .
tohle považuju za jedno z nejjednodušších řešení a pokud se nezlobíš za takovy rady nad zlato,ale pokud bych to dělal šel bych do toho přesně takhle, protože tohle už nejakej ten pátek funguje strejcovy ,pomatuju si když to stavěl tak ja sem chodil do 1 třídy to je rok 1989 a to je 20 let je pravda že tam dával druhej motor - letos na jaře :smich: :smich: a to stím vože a jezdí na dřevo vovorává brambory a sváží hnůj a jyny blbosti

buzičák

#10 Nový příspěvek od buzičák »

Hele jirik610 nezlob se na mě ale na to abi vivrtal díru pod stojanovou vrtačkou na to nemusí bít snad soustružník ? To bi měl snad zvládnout každý sám. Například jako já sem si všechno dělal na žíguláčkovi sám od skrácení polo os svařování soustružení atd.Něco sem dělal doma u strejdy doma na soustruhu a ně co v práci trěba jako vrtání velkejch děr poněkavaž nám stojanovku jen s dvojkou kuželem a inc plazmi.Nejsem žádný soustružník ale jsem viučen strojní zámečník se zaměřením pro stavební vírobu,pak sem po viučení 4 roky dělal V blatné ve službách zemědělství a teď už sem 10let Ve strojírnách v Sedlici tak člověk dělal lecos jak v podniku tak po montážích¨tak proto to říkám.Hele jiřik610 není tě tak 26 let bi tipoval a umíš si sledčíms poradit a to se mi na tobě líbí mě je 32 let a od malička v tom sem virůstal a ještě jednou nezlob se na mě co jsem napsal práci zdar.

Jiřin

#11 Nový příspěvek od Jiřin »

Protoze v zadani zni "mám základní vybavení flexu vrtačku svářečku" ........... a jelikoz tam neni ani zminka o soustruhu, nebo stojanove vrtacce (a vrtat v rucni vrtacce neco vetsiho nez 16 mm je hazard) ......... tak bych rek, ze je spravne poslat kolegu k soustruznikovi - ten by mel mit minimalne teoreticky to spravne vybaveni :)

jirik610

#12 Nový příspěvek od jirik610 »

buzičák píše:Hele jirik610 nezlob se na mě ale na to abi vivrtal díru pod stojanovou vrtačkou na to nemusí bít snad soustružník ? To bi měl snad zvládnout každý sám. Například jako já sem si všechno dělal na žíguláčkovi sám od skrácení polo os svařování soustružení atd.Něco sem dělal doma u strejdy doma na soustruhu a ně co v práci trěba jako vrtání velkejch děr poněkavaž nám stojanovku jen s dvojkou kuželem a inc plazmi.Nejsem žádný soustružník ale jsem viučen strojní zámečník se zaměřením pro stavební vírobu,pak sem po viučení 4 roky dělal V blatné ve službách zemědělství a teď už sem 10let Ve strojírnách v Sedlici tak člověk dělal lecos jak v podniku tak po montážích¨tak proto to říkám.Hele jiřik610 není tě tak 26 let bi tipoval a umíš si sledčíms poradit a to se mi na tobě líbí mě je 32 let a od malička v tom sem virůstal a ještě jednou nezlob se na mě co jsem napsal práci zdar.
jj nezlobím neboj ,nemusí bejt soustružník ,ale třeba moje masinka 40mm tlustej vrták neutáhne a i kdyby ho vzala tak nemám morze do kteryho bych ho narval soustružník si řekne 100 a seš v klidu a netrápíš se s broušením tak velkyho vrtáku a kupovat ho na dvě díry to nemá cenu asi pro nikoho vždyť kdo tímhle každej den vrtá a není soustružník nebo teda obráběč no ????to co je do malyho průměru někde u 20 max 25 na dvojku morze to si taky vrtnu doma je to složitější ale de to no ale ruční to posledně dost bolelo udělat 22mm díru do ty konzole co sem navařil k difu na svojem traktoru

pepanzjzd
Kontaktovat uživatele:

#13 Nový příspěvek od pepanzjzd »

hele to nářadí neberte hoši tak doslova já si můžu vyvrtat na stojanovce cokoliv na učnáku nebo unás na dílně kam chodim o víkendu ale fakt dík noc jste mi pomohli :321:
ZETOR 6718

jirik610

#14 Nový příspěvek od jirik610 »

musíš to tu pořádně prohrabat třeba najdeš to co bys potřeboval hele ted sem koukal do inzerce a nekdo tam prodává předek metr širokej a chce za ni 1500 je to i uložením a výkyvem podle mě nejakej kombajn

buzičák

#15 Nový příspěvek od buzičák »

Zdar chla jsem moc rád že tu takle pěkně pokecáme.A pro jirika610 sem moc rád že se na mě nezlobíš mě hned nedošlo že každdý nemá tu možnos třeba jako já. já sem tu na foru noví protože sen do nedávna neměl internet tak se ještě jednou omlouvám vždy´t já mám taky jen stojanovou vrtačku z dvojkovím kuželem která má nejnižší otáčky 128ot/min akorát některé vrtáky ke kterým sem příšel kdzž uná kdysi rušili zbrojovku přes tátovo kamaráda tak něco nanosil a od 25tky vrtáku 30citky jsem z trojkového kužele přesoustružil na dvojku a taky to jde.jinak mám v práci přístup ke sloupové vrtačce skuželem 5 at tam vivrtám naco si vzpomenu a naostrit 40citku vrták tak to je sranda když si vezmu v potaz to že když jdu dělat ke strejdovi něco na soustruh tak musím den předem jít naostřit nože a vrtáky protože on ostří jen co potřebuje a říka mi ten kdo natom che dělat tak ať si to na ostří a když skončím tak to znova na ostřím protože můžu bít rád že mě tam pustí. Mohl bi jiřik610 vědět jaké máš vibavení dílmy? Já mám 2 x flex,2xruční vrtačka,1xaku vrttačka,stoní bruska,pásová pila na železo,1x svářečka značky tryodin,1x trafo svářečka značky herkules145,vekou sadu goli a hromadu klíču jak otevřené tak očkové a jiné vibavení na které sem si ještě nespoměl.a mám na tebe ještě jeden dotaz odkať seš ? Jenom kvůli tomu kdybi jel kolem tak že bi se u tebe zastavil zdáš sebít jako správný koumák tak :prace: zdar.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“