Můj traktor
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Re: Můj traktor
Nevím, jestli to je dobrý reseni
- jirkamiller
no má to tak i na traktoru Vlčnovjan 4x4 a vypadá že to funguje dobřeOndras83 píše:Nevím, jestli to je dobrý reseni
Hoj Miro,
nevšimnul jsem si, že děláš závěs jak já, až teď.
Vůbec z toho nemej strach, funguje to dobře nic se nekroutí,(ba naopat při použití jednoho pístu síly působí rovnomětně), akorát uchycení třetího bodu (vzhleden k chodu pístu budeš mít trochu v zadu), ale když s tím počítáš ničemu to nevadí,jenom kratší třetí bod. Horní deska na které je zvedcí mech. je ukotvena ke kostici a na spodu kde je uchycen píst je to ukotveno 4xM12 ke konzole na které jsou klouby šavlí.
Jara
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Jo, ale vlcnovjan ma velky kola, ten zaves nekouka tak ven...verim, ze je to funkcni, ale aby to taky nejak vypadalo.
- jirkamiller
- jirkamiller
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
To ucko na rame ma ake rozmery a ake je hrube?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Také se Ti to zdá slabé? Materiál možná slabý není (tipuji U100), avšak slabé místo na rámu je v místě napojení podélníků vedoucích k zadní nápravě. Dále postrádám nějaké příčné ztužení. A ještě jeden poznatek: rozmístění pedálů vypadá na to, že si při jízdě budeš permanentně větrak pytlíka (jakou vzdálenost od sebe mají? - to je minimálně 80 cm, možná více ) .Atlan píše:To ucko na rame ma ake rozmery a ake je hrube?
Aj tak sami to zdá zbytočne dlhé, pozri na moj traktor jeto tak akurát.
Jamám rám z 80učka zvareného do joklu a už som našiel popraskané zvary a to ešte mam výstuže a kabínu navarenu napevno takže jeto taký celok. Hold cez zimu zase sa bude muset miestamy vystužit. Keby som to robil znova tak bysom hned dal 100 dokrabice. Najhoršie je ked v lese to postavíš na tri kolesá že si nadoraz z výkyvom, vtedy sa ten rám kruti a pracuje.
Ešte asi zhodím tie rozrážacie lana a nahodím trubky ako ma rendy aby to spevnilo trochu.
Dajsi poradit Jeto natebe
Jamám rám z 80učka zvareného do joklu a už som našiel popraskané zvary a to ešte mam výstuže a kabínu navarenu napevno takže jeto taký celok. Hold cez zimu zase sa bude muset miestamy vystužit. Keby som to robil znova tak bysom hned dal 100 dokrabice. Najhoršie je ked v lese to postavíš na tri kolesá že si nadoraz z výkyvom, vtedy sa ten rám kruti a pracuje.
Ešte asi zhodím tie rozrážacie lana a nahodím trubky ako ma rendy aby to spevnilo trochu.
Dajsi poradit Jeto natebe
- jirkamiller
chlapi dík za radu a také přemýšlím o rámu z jeklu 100x50x6mm
- Pavlajs
- Kontaktovat uživatele:
Já mám taky U100 a nemám s tím problém....
U100 problém není - s tím souhlasím, ale tady bude problematické stávající rozkouskování rámu. Ideálně, kdyby účko probíhalo v co největší délce vcelku. Na traktoru mám vyšší dimenzi (U120) a v převážné části délky rámu svařené do krabice k sobě, ale také mám hmotnější motor i převodovky, proto u tohoto stroje U100 nerozporuji.Pavlajs píše:Já mám taky U100 a nemám s tím problém....
Ja mam U65 polozene na seba a zvarene 5mm plechom
A nemam s tym ziadene problem. Zvary nepraskaju a nekruti sa
A nemam s tym ziadene problem. Zvary nepraskaju a nekruti sa
Kazdy sme nejako zacinali.....
- jirkamiller
no vidíš hned to bude pevnejšie