Traktor Multicar,...

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Ursus 73

Re: Traktor Multicar,...

#76 Nový příspěvek od Ursus 73 »

ahoj.... vazelínu v menšom kelínku alebo v tube kúpiš aj na čerpačke (trebárs na slovnaftke) 8)
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

Padyšák

#77 Nový příspěvek od Padyšák »

Nemôžem stiahnúť to ložisko !!! :evil:
Sťahovák mi chytá klietku valčekov a nie krúžok, takže keď zatiahnem, klietka sa deformuje...
Asi ma porazí, načo som to rozoberal... :pistol:

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#78 Nový příspěvek od Atlan »

Grafitovu tam nedavaj, poznam jedneho co dal a potom v meste sme na kombaine menili na zadnom kolese loziska. Pekne kup vazelinu ktorou sa mazu loziska kolies, je to na nej napisane.

Daj fotku vestecka gula je v oprave tak neviem co stahujes, nahriat teplovzduskou, a ked nepojde rozbit a nove lozoska.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Padyšák

#79 Nový příspěvek od Padyšák »

No predsa ten vnútorný krúžok ložiska, nieje tam dostatočná plocha o ktorú by sa opreli pätky sťahováku, tak to chytí až o klietku a tá toho veľa nevydrží...:

Obrázek
Obrázek

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#80 Nový příspěvek od Atlan »

V prvom rade odmontuj brzdovy kotuc, potom by malo ist vtrepat kladivom zabruseny srubovak medzi naboj a stredovy diel loziska, striedavo raz z jednej strany raz z druhej. Niesom si isty ako to vyzera v reale naboj mam inde by som musel pozriet. Bacha neznic plochy pre gufero a lozisko.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

peter bendr

#81 Nový příspěvek od peter bendr »

ak ideš davať nove ložisko tak daj dole kotuč , rozbi klietku a ten vnutorny kružok obrusuj tak na jednom nieste že sa skoro prebrusiš na naboj a potom ponom buchni kladivom a on ten kružok praskne a daš ho dole aj rukou , ale ak ho chceš zachovať tak jedine stahovakom :zapomel:

Padyšák

#82 Nový příspěvek od Padyšák »

Tak ložisko je dole, zhodil som kotúč, ložisko som prišponoval sťahovákom a zo zadu som klepol majzlíkom. Keď sa odlepilo, šlo už OK. Mimochodom vnútorné ložisko je už asi K.O., na valčekoch aj na krúžkoch už sú také mapy/ryhy, asi ho vymením keď už je to rozobraté. Druhý náboj už ale rozoberať nejdem kým je OK...

Padyšák

#83 Nový příspěvek od Padyšák »

..Mimochodom keď som si premeral poloosi a disky ktoré idem použiť, dokážem sa s predkom dostať na šírku 95cm/stred kolies (6,5/80-15) teda rozchod by bol menší ako v zadu, existuje nejaká teória o tom aké sú lepšie rozchody vpredu/vzadu..?
Či rovnaké, alebo či vadí keď je predok užší..?

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#84 Nový příspěvek od Atlan »

DAj si rovnaky rozhchod ako vzadu a nevymyslaj to je naidealnejsie, aj tak neverim ze sa dostanes na 95cm, kde das prachovky ved len tie maju 8cm * 2 =16 na dvoch staranach 32 + 60cm difik uz si na 92cm :) a t odifik nemas v strede. A nezabudni nechat volu na polosoach aspon 1cm, lebo pri otacani chodi hore dole sa predlzuje vziadaialenost. res skracuje pri vytoceni

Padyšák

#85 Nový příspěvek od Padyšák »

Namiesto dvoch prachoviek chcem pouzit len jednu, ktora prekryje oba homokinetaky...
Akurat samozrejme este neviem kde taku zozeniem :) Mozno pouzijem dve, a na uzsom mieste ich zrezem a stiahnem jednou svorkou alebo tak nejak...
Este presne neviem aka sirka bude vychadzat na zadku lebo stale nemam disky, tak sa potom zariadim podla toho..

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#86 Nový příspěvek od Atlan »

A ako chces uchytit naboje a difik k sebe ?

Padyšák

#87 Nový příspěvek od Padyšák »

Podobne ako ma Jiřin na svojom stroji, na štvrtej stránke tohto vlákna je foto..

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#88 Nový příspěvek od Atlan »

Na tej fotka ma blbo tyč riadenia ked sme pritom :) no uvidime ked to budes mat hotove.

Tom-Tom

#89 Nový příspěvek od Tom-Tom »

Čau pokračuješ nejako?

Padyšák

#90 Nový příspěvek od Padyšák »

Ahoj, no prevaril som predné disky 1203 na 5 dier Niva, pustil som sa do prednej nápravy, mám vyčistené náboje, v jednom chcem vymeniť ložisko, ale zatiaľ som ho nezohnal samostatne, lebo sa predávajú celé sady, ale Kyzek v CA má samostatné, len mi tam treba zájsť...
Poloosi mám prichystané na zvarenie, prip. sa mi ich možno podarí nadrážkovať, a nebudem ich musieť variť, len či sa tie drážky podaria... robím si na to taký prípravok..

No a zlatý klinec: kúpil som MOTOR !!! :)
Opel Corsa 1,5 D + nejaké črevá..
Akurát neviem či ho bude treba zapájať so všetkou elektrikou, alebo len základ - žhavenie bez časovača, štartér, alternátor.

Chcel som ho aj vyfotiť, ale nevydalo, tak nabudúce..

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“