No asi to motám řádně no... Přecijen znám tyhle auta jen z YouTube a z obrázků na netu Každopádně je to mazec, a pro svůj účel je to myslím hodně dobře vymyšlenénabocklish píše:Trošku to motáte...
ZIL 135 byl vždy v konfiguraci 8x8. Vím pouze o jednom exempláři 6x6 - to když to nějaký dobrák "zprasil" a udělal si z toho speciál pro trucktrial. Ty vícenápravové auta už jsou zase značka MAZ vyráběná v Bělorusku. A rakety, které se vozily na MAZech jsou trošku o něčem jiném než na ZILech. Tuším, že jsem nedávno potkal novodobou sklápěčku MAZ.
https://www.google.cz/search?q=MAZ&hl=c ... 24&bih=655
Spotřeba 600l... To určitě ne - 600litrů žere tank. Obecně ruská nákladní auta žerou zhruba jako Tatra - tedy 40l-80l/100km (prázdný-naložený), akorát místo nafty benzin. Tu gigantickou spotřebu jste za komančů projezdili vy v embéčkách, protože vám ho prodali rusáci. Spotřeba ZILa 135 je tedy 2x40-80l... řekněme 100-200litrů
ZIL 135 má dva motory z Uralu 375 https://www.google.cz/search?q=MAZ&hl=c ... 24&bih=655 je to zážehový osmiválec o obsahu 7 litrů.
U ZILa zatáčí první a poslední náprava. Jiné řešení u tohoto pohonu snad ani není možné... každopádně velmi elegantní.
Jak je přesně vyřešen rozvod z převodvky se musím podívat a případně vyfotím.
Synchronizace dvou motorů
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Re: Synchronizace dvou motorů
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
To je sila, z řeči u piva a už tři stranky, jak bylo řečeno už je to vyřešene,navic to nikdo nepotřebuje ale hlavně že je o čem ,, akademicky diskutovat,, proč by tohle nemohl hat jeden velky motor http://xn----7sbb5ahj4aiadq2m.xn--p1ai/ ... 5%E5%EC%E0
KDE KOLA KONČÍ KOLOPÁSY ZAČINAJÍ
to přeškrtnůté kolečko na schématu je co ?
ozubenej převod ?
ozubenej převod ?
PRÁCE ZKURVENÁ PĚKNĚ NATŘENÁ, SVĚDOMÍ HLODÁ, ALE DOBŘE SE PRODÁ
-
To preškrtnuté koliesko je asi kĺb.
So synchronizáciou by som si hlavu nelámal, hore dole 100 otáčok je nič. Na Zetore napríklad tiež nieje vpredu rovnaká rýchlosť ako v zadu. Ale ak by si to chcel presne skús CDi motory, teraz ich zoženieš za 500e jeden v dobrom stave. A ak by ti nestačilo ani to dá sa zrobiť ešte tak aby ti pri plných otáčkach rozlíšilo posunutie o 0,01°.
Mimochodom, nechcelo by sa niekomu niečo také poskladať?
So synchronizáciou by som si hlavu nelámal, hore dole 100 otáčok je nič. Na Zetore napríklad tiež nieje vpredu rovnaká rýchlosť ako v zadu. Ale ak by si to chcel presne skús CDi motory, teraz ich zoženieš za 500e jeden v dobrom stave. A ak by ti nestačilo ani to dá sa zrobiť ešte tak aby ti pri plných otáčkach rozlíšilo posunutie o 0,01°.
Mimochodom, nechcelo by sa niekomu niečo také poskladať?
"CDi motory" co je to ?: -)
poskládat něco takového hmmm
někdo z těch zkušenějšich by se do toho pustit mohl že
poskládat něco takového hmmm
-
CDi som myslel riadené počítačom.
Snáď nie ja. Keby som bol skúsenejší tak nepíšem ale fotímzorokh4 píše:
jiný "dobrovolník" ?
pánové pokud já vím tak žádná lokomotiva či mašina nikdy nejezdila na naftoví motor ten je jen jako agregát vyrábějící elektrický proud ono také která spojka by to vydržela a brzdy by také zařvali velmy brzo elektro pohon toto více méně eliminuje
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak jezdí i vlaky čistě na naftovej pohon, ale spíš ty menší - motorový vozy atd. Možná i lokotraktory? Nevím, moc se v železniční technice nevyznám . Ale je fuk, jestli motor točí kolama nebo generátorem, ale i tak jsou tam ty motory synchronizovaný. Jen to asi nemusí bejt tak přesně...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
To Angel: motorové vozy, lokomotivy mají (nebo měli) přenos výkonu mechanický, hydrodynamický (hydromechanický), hydrostatický, elektrický.
Jinak, můžu se zeptat (pro mě neznámá rekonstrukce) jak tedy lok. řady např. 749,751 má udělanou brzdu elektricky?
Jinak, můžu se zeptat (pro mě neznámá rekonstrukce) jak tedy lok. řady např. 749,751 má udělanou brzdu elektricky?
tu lokomotivu neznám ale klidně nám to můžeš nastínit páč sem psal pokud já vím. Rozepiš se do podrobna ať jsme zas chytřejší
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Tady si můžeš celou 749 nastudovat i s hodně detaily
http://filip.vibe.cz/vlaky/749.htm
http://filip.vibe.cz/vlaky/749.htm
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
OK, takže jsi měl nejspíš namysli nějaké pozdější, co už mají plnohodnotnou elektrodynamickou bzdu (to jsou povětšinou elektriky). Jo a nebo možná nějaká amerika- to zas neznám já. (i když o jednom lokotraktoru co to má vím).
- Killer Koly
byl to daf turbotwin a zabil se prave jan de royfajlla píše:Pokud se nemýlím ta i na Dakaru s tím koketoval Holanďan De Roy. Ale toho Dafa rosekali hned na prvním ročníku a dokonce tam snad i někdo zahynul.
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
De Roy vyhrál s Dafem Dakar 87.V roce 88 havaroval Theo Van de Rijt a zahynul navigátorKiller Koly píše:byl to daf turbotwin a zabil se prave jan de royfajlla píše:Pokud se nemýlím ta i na Dakaru s tím koketoval Holanďan De Roy. Ale toho Dafa rosekali hned na prvním ročníku a dokonce tam snad i někdo zahynul.