JEDNOKOLKA
Re: JEDNOKOLKA
Guma nebude, navařím tam nějaké vingle, to kolo je celé rezaté, nebude ho škoda. Že by mne to přehodilo dopředu se neobávám, už je to hodně let kdy jsem vážil jen metrák. Zavaží se přidá podle potřeby a oleje se doleje, jen ať si breberky užijou.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
- brtenak
S tímhle už přez 15 let jezdím,není nic moc ,ale párkrát do roka stačí.Rozhodně bude potřeba motor chladit !!! Větrák z 1203 ,civky do serie ,usměrňovací můstek, elektrolyt.kondenzátr(čím větší kapacita tím líp)ať se pořádně točí
No, s chlazením počítám, asi řemeničku od vačky a vrtulku. Máš to pěkný jen se to zdá trochu vysoké, mě to zase vychazí dlouhé. Dnes zkouška aerodynamiky kapotáže.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
vypada to srandovne este sedat a mozes vyrazit haha
- josip
tam mozes dat sedlo a mozes vozit zenu kenybz ma predbehol
[quote="josip"]tam mozes dat sedlo a mozes vozit zenu
To je výborný nápad , aspoň by se to nehrabalo, Zkusím se zeptat, schválně kam mě pošle... Ale asi vím..
To je výborný nápad , aspoň by se to nehrabalo, Zkusím se zeptat, schválně kam mě pošle... Ale asi vím..
4011, 25 A, Zebra, Prcek
- bastardtraktor
No táák s kapotáží - no tak to bude lululululu - luxus
Je to jasný - tvůj minitraktoirek má super design a tohle nebude o nic horší
Je to jasný - tvůj minitraktoirek má super design a tohle nebude o nic horší
ooooooooooooo
Pořídil jsem na ten stroječek vrak Jawy 21 a ty plechy by mi tu jen někde překážely, tak proč je nevyužít. A bude to pěkně procházet těma bramborama.
A navíc, stejně jsem spíš na Mustangy...
A navíc, stejně jsem spíš na Mustangy...
4011, 25 A, Zebra, Prcek
- bastardtraktor
Tak ta kapotáž na tom bude opravdu praktická. Nať po plechu pěkně sklouzne, zatímco na nejakou košatou konstrukci s kopou výstupků by se zachytávaly.
Budeš to mít jako ten oranžový plantážový Porsche traktor - do kávových plantáží - taky se dobře prodíral rostlinama
ten oranžový PORSCHE COFEE TRACTOR
http://images.google.cz/images?hl=cs&so ... a=N&tab=wi
Budeš to mít jako ten oranžový plantážový Porsche traktor - do kávových plantáží - taky se dobře prodíral rostlinama
ten oranžový PORSCHE COFEE TRACTOR
http://images.google.cz/images?hl=cs&so ... a=N&tab=wi
ooooooooooooo
- charlie
Konstrukce dobrá, ale měl bych možná jednu připomínku.Jestli by nebylo lepší ty " řidítka " udělat na způsob zahradního kolečka ( pro slovenské kolegy - fúrik, tedy jestli si ještě pamatuji, pokud ne, tak nebít - já se snažil ) a ukotvit je na těch bočních profilech.Radlice bude mezi nimi, trochu jinak se rozloží váha a ovládání stroje bude jednodušší.Při práci budeš muset s tou vahou (reakcí na tah motoru ) manipulovat i v bočním náklonu a to s rukama před sebou.O co je jednodušší manipulace s tím zahradním kolečkem i když je na něm váha, když máš ruce podél těla.Nevím, chtělo by to zkusit, ale takhle se mi to zdá jednodušší. ( přiznám se, položil jsem rám z kolečka přes Pionýra a není to vůbec špatné )Jinak motor, nebo lépe řečeno téžiště co nejníž, protože korigovat směr jizdy do strany se dá v záběru jen mírným nakloněním stroje na bok a pak je každé kilo nad osou kola hodně znát ( proto se mi zdají ty řidítka z Pionýra ne zrovna nejlepší řešení ).
A za tu sedačku se přimlouvám.Alespoň " jednosic z Pařeza ".( a za ní malý nosič na "občerstvení ").
A za tu sedačku se přimlouvám.Alespoň " jednosic z Pařeza ".( a za ní malý nosič na "občerstvení ").
S těma řídítkama máš pravdu, fakt by to bylo lepší, moc jsem nad tím nepřemýšlel a použil co bylo po ruce. Až to vyzkouším s vrčícím motorem možná to ještě předělám. To nedá moc práce.charlie píše:Konstrukce dobrá, ale měl bych možná jednu připomínku.Jestli by nebylo lepší ty " řidítka " udělat na způsob zahradního kolečka ( pro slovenské kolegy - fúrik, tedy jestli si ještě pamatuji, pokud ne, tak nebít - já se snažil ) a ukotvit je na těch bočních profilech.Radlice bude mezi nimi, trochu jinak se rozloží váha a ovládání stroje bude jednodušší.Při práci budeš muset s tou vahou (reakcí na tah motoru ) manipulovat i v bočním náklonu a to s rukama před sebou.O co je jednodušší manipulace s tím zahradním kolečkem i když je na něm váha, když máš ruce podél těla.Nevím, chtělo by to zkusit, ale takhle se mi to zdá jednodušší. ( přiznám se, položil jsem rám z kolečka přes Pionýra a není to vůbec špatné )Jinak motor, nebo lépe řečeno téžiště co nejníž, protože korigovat směr jizdy do strany se dá v záběru jen mírným nakloněním stroje na bok a pak je každé kilo nad osou kola hodně znát ( proto se mi zdají ty řidítka z Pionýra ne zrovna nejlepší řešení ).
4011, 25 A, Zebra, Prcek
Taky jsu zvědavý, u mne vždycky všechno vyjde úplně jinak než bylo původně plánováno.zdeněk 1 píše:to jsem zvědavý co z tohoto ve finále vznikne
Našel další strojek.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
- bastardtraktor
filip píše:Taky jsu zvědavý, u mne vždycky všechno vyjde úplně jinak než bylo původně plánováno.zdeněk 1 píše:to jsem zvědavý co z tohoto ve finále vznikne
Našel další strojek.
Jo JO
časopisy Popular Science jsou super
měli tam první návod na traktor domácí výroby už v roce 1910 !!!!!!
ooooooooooooo