Můj traktor
Re: Můj traktor
Spodní ramena TBZ musí být umístěna za osou zadní nápravy,pokud jsou umístěna před osou,jak je to v tvém případě,tak při zvyšeném tahu traktoru dochází k odlehčení zadní nápravy a tím k snížení tažné síly.Umístění hydr.válce za diferenciál je nešťastné řešení,protože tím je zadní závěs vysunut až za obvod zadních kol,čim blíže je zavěs u osy zadní nápravy tím je traktor v tahu stabilnější.Vlčnovjan má zadní kola tuším 24"-je vyšší a je to 4x4, ale ani on není schopen plně využít trakce zadních kol(při použití TBZ),z důvodu chybného zavěšení spodních ramen.Ty používáš zadní kola 20"-nizší,takže u tebe bude trakce zadní nápravy podstatně ovlivněna-snížená(při použití TBZ)Řešit špatně umistění závěsů systemem 4x4 je to same jako nalepit si na kapotu nálepku-vypadá to dobře,ale neřeší to nic.
- jirkamiller
...rok se s rokem sešel a máme tu dalšího slibného pracanta...
Rozhodnout se musíš sám,jak to budeš řešit,já tě jenom upozornil ,že umístění TBZ a hlavního zavěsu není to "pravé ořechové".
- jirkamiller
- jirkamiller
Čo plánuješ všetko za hydrauliku ked nádrž na "skoro 20" litrov oleja?
- jirkamiller
no někdo mi tu říkal čím víc tím líp
Asi tak nejako, 20l neje nejako moc vela zalezi co planujes s hydraulikou ale radsej o nieco viac ako o trosku menej.
Také si myslím, že objem olejové náplně je tak akorát! Mám nádrž na 10 litrů a poté, co jsem si pořídil věž VZV a podle výpočtu pístnice při plném výsuvu "spolkne" 8,5 litru už to není nicmoc . A při větším objemu se olej bude asi méně zahřívat. Z mě souhlas!
- jirkamiller
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Spocitaj objem piestov co mas budes mat namontovane a vynasob 1.5. Ked sme pritom mas v tej kadi prepazky aby olej necestoval spinavy ostaval pri vypustnom otvore a hlavne nedostaval speneny olej do sania.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Nevím co vše budeš hydraulikou pohánět,ale na běžný traktor stačí velikost náplně nádrže,která zaručí 2-3 výměny za min,tzn.když mám čerpadlo o litráží 10lt/min,tak stačí v nádrží 3-5lt.Náplně okolo 20lt to už je vhodné pro hydraulické pohony(rotační hydromotory).Moderní hydr.systémy mají až 7 výměn za min,samozřejmě při použití chladiče.
- jirkamiller
Zdravím no do budoucna až seženu přední nápravu asi z ARA nebo tak bych tomu chtěl udělat čelní nakladač plus přední hydrauliku a na zadní hydrauliku štípačku plus ovládání sněžní radlice